בוקר טוב לשבת קרירה...אני יומיים סובלת ממיגרנה...

הדסהש1

New member
בוקר טוב לשבת קרירה...אני יומיים סובלת ממיגרנה...

חיה על כדורים...לא הצלחתי להרדם כמעט בלילה..היום אנוח ואולי
אצליח להרדם...רצינו לנסוע באחד הימים לירושליים כבר שנים שלא נסענו..אך תחושת הבטן שלי אמרה לי תשארי בבית..והנה אתמול הפיגוע ברכבת הקלה נתן לי את התשובה..אני מטבעי פחדנית.יותר בזמן הזה שקשה לי ללכת..זה יכול להיות בכל מקום בכל רגע נתון..
שתהייה שבת רגוע על כולנו...

yaely2

New member
מנהל
שבת שלום

קודם כול הרבה בריאות לכולנו וריפוי מוחלט מהמיגרנה של הדסה בפרט.

שמעתי פעם סיפור סיני על בעל בית שהלך עם עבדו לשוק הירקות.
בתוך השוק הם פגשו את מלכת המוות. בעל הבית נבהל, הריץ את העבד הביתה וגם הוא רץ לשם, ארז מזוודה והחל לצאת. שאל אותו העבד "לאן" השיב בעל הבית "ראיתי את מלכת המוות ואני פוחד" אמר העבד "כולנו רואים את מלכת המוות יום יום" "כן" השיב בעל הבית אבל הפעם היא הסתכלה לי ישר בעיניים"
"אני נוסע לאי בשם צ'קופנדה, מסובך להגיע אליו, קודם מטוס, אחר כך רכבת ולבסוף באוניה, שם אהיה בטוח" ובעל הבית נסע.
לאחר עזיבת בעל הבית יצא העבד להשלים קניותיו בשוק. ראה גם הוא את מלכת המוות, אמר לה: "מדוע הפחדת את אדוני?" השיבה מלכת המוות "לא התכוונתי להפחיד, פשוט תהיתי, מחר ייש לי פגישה איתו בצ'קופנדה אז מה הוא עושה כאן היום"

יעלי

שבת טובה

אני לא יודעת איך להתחיל, אני מאד מבולבלת מכל מה שעובר עלי בזמן האחרון,
יותר נכון על משפחתי הקרובה , גם עצב וגם שמחה, בר מצווה לאריאל, יומולדת
לעלמה,ימי הולדת לכלות, בת מצווה לטוהר וגם בסוף החודש יומולדת לנאוה,
מול זה יש את העצב מהמחלה הארורה של נאוה שהחמירה ונפילה של איריס,
שקיבלה מכה בגב ובראש וקיבלה הוראה לנוח כמה ימים, איך אפשר לעשות
את זה בבית עם 3 ילדים דומיננטיים,
ביום חמישי היתה לי פגישת היכרות, בשעה 15.00 עם הרופאה שמטפלת
בנאוה בבית החולים, יצאתי מהבית ב11.30, נסעתי בשני אוטובוסים( האוטובוס
הישיר לכיוון איזור השרון, שהיה לי מעבר לכביש, כבר לא מגיע אלינו וצריכים
לנסוע עד ביילינסון כדי לפגוש אותו),הגעתי בזמן לצומת ששם הייתי אמורה
לנסוע עם האוטובוס השלישי, חיכיתי וחיכיתי והוא לא הגיע, לא מונית ולא
נעליים, אפילו טרמפ אף אחד לא עצר לי, עד שלבסוף עצרו לי שני בחורים
נחמדים והסיעו אותי במיוחד עד בית החולים. בחזור, הגעתי לתחנת
האוטובוס שנמצאת ממש ליד שער בית החולים, התיישבתי עם כוונה
להמתין כמעט שעה לאוטובוס, כי אפילו אין מאיפה להזמין שם מונית,
למזלי הגיעה מונית עם נוסע והוא הוציא אותי לכביש הראשי, אוטובוס
הגיע, התחלנו לנסוע ובצומת דרור נעצרנו, אין בא ואין יוצא לכיוון שאליו היינו צריכים לנסוע,
היתה הפגנה של דוסים בכלא הדרים והמשטרה חסמה את כל הדרכים
באיזור, שעה התעכבנו, הגעתי הביתה בשעה 19.30, הרוסה מכל
הצדדים, גם מהמצב של נאוה וגם מהעייפות, אני לא מצליחה להשתחרר
מהדיכי, אנ י חסרת אונים ולא יודעת איך אני מצליחה לתפקד בבית,
אז אתם מבינים איזה חג שמח יש לי, אני שמחה שאתם פה ויש לי
איפה לשתף, אפילו קצת, כי אני לא מעוניינת לפרט,
צהריים טובים והמשך חג שמח לכולם,
הדסה, תרגישי טוב,
יעל'י הסיפור שלך ממש מתאים למצברוח שלי, אני מקווה שכבר התאוששת
מהעייפות.
מאיר שפירא, נחמד לקרוא את מה שאתה כותב ויש לזה טעם של "עוד".
דרך אגב, ניסיתי לברר באינטרנט, על מה היתה ההפגנה ולא קיבלתי
תשובה.

הדסהש1

New member
יעלי מקווה שהתאוששת..ציפי אני ממש מבינה לרוחך..

דבר ראשון כדאי שתלכי לרופאה שלך ותבקשי משהו קל ליאושש אותך..
אני שמחה שנשארתי בבית..כי לנסוע ולהיות חרדה כל היום זה לא בשבילי..
אני כמעט ולא ישנה כך שבמשך היום אני מנמנמת ..היום אני ערה משעה 1 לפנות בוקר.נרדמתי ב 11.ואני לוקחת כדור להרגעה...אחרי החג אלך לרופאה שתחליף לי את הכדור..ההפגנה שסיפר עליה אני חושבת זה נגד המעצר של עריקים מהמגזר החרדי.הם עשו זאת כל יום בצומת שונה...

שי1951

Member
ושבת שלום
לכל חברות וחברי הפורום

ושבת שלום
הרבה בריאות
לחברות / חברי הפורום ולבני משפחותיהם.

יעלי - ברוכה השבה מחו"ל ובעיקר נקווה להתאוששות מוחלטת מהעייפות/חולשה ש "חווית" !!!
הדסה - הרבה בריאות
והתאוששות מהירה מהמיגרנה !!!
ציפי - הרבה בריאות
לך לאורי ולמשפחה, נקווה שכולם יצאו מהמצב הלא קל (והלא נוח) במהרה.
מאיר שפירא -
על כל מה שאתה מביא - מסכים עם כל מילה של ציפי, שכתבה לך:
מאיר שפירא, נחמד לקרוא את מה שאתה כותב ויש לזה טעם של "עוד".
מצרף כמה חיוכים (בקבצים המצורפים) בניסיון לשפר לכולם את מצב הרוח.

תודה

כשעסקתי בהוראת דרך אהבתי מאוד לחלק מידע לאנשים והשתדלתי לא לקבל טיולים של מקומות עבודה שברובם האנשים יצאו ליום לא לעבוד ולא ליום טיול וחוויה (אלא אם זה היה לקניות...). כי זה חסר טעם להדריך מי שלא רוצה לשמוע, ואני לא גננת.

במשך שנותיי עברתי חיים מגוונים מאוד שחלק מהם העליתי ב-13 הספרים ועוד עבודות להדרכה שכתבתי. רק בספרי:"שוטר המקוף האחרון" יש לי מעל 200 סיפורים.

בספר:"שוטרים מספרים". שם כתבתי סיפורים מההיבט של השוטר שהציבור לא רואה, וכן מכיוון שהסיפור בנוי לפי תחנות מיפו ועד תל אביב, יש בו כמות כזו של סיפורים שרק בודדים מהם מוכרים בין אם מדובר על לוי שכולניק ונחום גוטמן שהיו בצבא הבריטי שומרים על רובע הזונות ביפו ועד הסיפור של אמני הבידור הערבים המפורסמים שהתחילו את הקריירה שלהם במועדון ביפו ששינה את שמו לעיתים החל מ-"מרכז הסבלים" (הסלוניקאים), "קהוות אל מדפע" (הקפה של חדר האורחים), "התותח" (השם הבריטי שלא הבחינו שלשם מדע יש שני מונחים גם חדר אורחים וגם תותח), "אריאנה", "חצרות יפו העתיקה", והיום- "הבית מול הים".

כן, ממש כך, וזה מתחיל ברקדניות הבטן מונה סייד ונגווה פואד, הזמר עבד-אל-וואהאב, הזמרת לילהמורד, נג'יב אל מחפוז, עבד אל חאלים חאפז, השחקן פאריד אל עטרש ורבים אחרים, והגדולה מכולם, אם כל הזמרות הערביות - פטמה אברהים אל בטאג'יו הרי היא- "אום כולתום" שהובאה ממצרים בגיל 12 להתפרסם במועדון ביפו.

וכלה בסיפורה של אלגרה האשה שלעולם לא אשכח, אשה לא צעירה, התגוררה בכוך בגבעת עליה (יפו העתיקה), אשה לא צעירה ששמה לעצמה מטרה לעזור לאנשים, כאשר באותה תקופה העוני הציץ בכל פינה ואנשים רבים הלכו לעבודה בלי ארוחת בוקר כי לא היה.

היא הצליחה בשוק סלחי (שוק הפשפשים ביפו) למצוא כמה פתיליות הרוסות וחבר פחח שריחם עליה כששמע את המטרה תיקן לה אותם בחינם. בסוף היום כשכבר כמעט אין קונים בשווקים, ירדה לשוק נוזהה (שדרות ירושלים) שם אספה לסלי הפלסטיק שלה את שאריות הירקות שהירקנים זרקו, ופה ושם איזה בשק שומני שהקצב זרק, והיתה עולה חזרה הביתה ומבשלת כל הלילה והשכם בבוקר מציסה את הסירים על מין שולחן בטון עם צלחות כף ולחם שקנתה בהקפה (הקפה לדור שלא יודע- באשראי. ז"א שהחנווני היה רושם בפנקס ופעם בשבוע עם קבלת המשכורת השבועית, היו משלמים. כולם חיו כך) והיתה מוכרת צלחת מרק עם פרוסת לחם בשני גרוש.

את הלחם שמה על לוח מאחוריה שכל אחד יחתוך איזה עובי פרוסה שהוא רוצה, והיא עם הגב ללחם כדי לא לבייש את האנשים שיחתכו איזה עובי של פרוסה שהם זקוקים לה, כי היו כאלו שזו היתה הארוחה היחידה ביום.....

פועלים שקמו בשעה 0400-0500 לצאת מהעבודה, זכו בבוקר לאכול ארוחת בוקר חמה וטעימה על לחם, והטעם בפה היה כל היום.

די מהר פשט הסיפור בכל יפו, ופתאום כאשר היו הירקנים והקצבים רואים את אלגרה עם הסלים מתקרבת לשוק, התחילו פה ושם לזרוק למיכל האשפה ירקות טובים, פיסות בשר טובות וכל מה שיכלו לתרום את חלקם, העיקר שהיא לא תראה בזה נדבה, כי לאנשים למרות העוני הרב היה כבוד עצמי.

שלחו את העוזר לעזור לה לאסוף את הפריטים ולמרות התנגדותה הבחור הסיע אותה עם הסלים הביתה ללא תמורה.(כמו השיר "גברת עם סלים" רק שלה לא היה כסף לאוטובוס...)
בעל המאפיה שלח לה כל בוקר ארגז לחם וכאשר רצתה לשלם בפרוטות שהיו לה, הנהג סרב כי הבוס שלו אמר לו שאם יקח מאלגרה גרוש, הוא מפוטר.....

וכך הפך סיפור המעשה הטוב של אלגרה לסיפורם של האנשים הטובים ביפו, וכאשר קבוצה של "פושטקים" שהביאו את תת תרבות ה-"רבטיס" (עליהם מושר ב-"רבטיקו") מסלוניקי של התנהגות עבריינית והשתלטות על עסקים בכח, הסבלים הסלוניקאים מהנמל הזהירו אותם שאם יתקרבו לטווח קילומטר מאלגרה האמא של הפועלים, הם ישברו להם את העצמות...

איך אני יודע? גם אני הייתי שם.
כן, אז משכורתי היתה 200 לירות ורק 70 לירות עלה שכר הדירה, לעבודה הייתי מגיע באוטובוס כדי שלא לאחר אבל בחזרה הייתי הולך ברגל מהמשטרה בשעון ביפו ועד הבית ברסקו חולון מהלך 12 ק"מ.
כן, גם אני הקדמתי לבוא והייתי עולה לאלגרה, משלם ואוכל וטוב לי עד שחזרתי הביתה. המחיר של אי הנסיעה בחזרה הביתה באוטובוס בתמורה לקבלת צלחת המרק מאלגה היה בהחלט כדאי לי.
ועובדה שעברו 50 שנה מאז ואני לא שוכח.....

נסחפתי קצת באורך ההודעה, אבל מה לעשות אני לא אוהב לספר סיפור בשתי שורות לא?

למעלה