בוקר טוב לשושן פורים

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לשושן פורים

יש מקומות שממשיכים את החגיגות היום - מותר!!
אנחנו בילינו אתמול בתל אביב בככר היכל התרבות.
בעלי נכנס עם הנכדים להיכל התרבות. היה קונצרט-קרקס
עם להטוטים וג'נגלרים משולב סמוסיקה קלאסית מהנה..
הנכד שלי בן ה-8.5 לומד כינור ומאד התעניין בסקציה הכינורות של התזמורת.
אני נשארתי בחוץ עם הקטנים והבת הצעירה שלי ישבנו בקפה לנדוור
(השירות היה על הפנים!!) אבל ההנאה עם נכדים היתה מושלמת...
אחרי הקונצרט הלכנו לשדרות רוטשילד שהיתה עמוסה בילדים עם תחפושות
ומשחקי רחוב מקסימים... סיימנו בפיצה מושלמת על הספסל בשדרה...

מינהר

New member
יופי יוליקה. תרווי נחת. הכובע מתאים לבעלך.

הנכדים מתוקים.

אין שום ספק שקשר עם הסבתות/סבים בעל משמעות לשנים לנכדים

עד היום, ואני בן 72, קורה שאני אומר מידי פעם:"סבא שלי אמר..."

מאיר
, אם התכוונת אלי , במה שכתבת אמש בשעה 22.23 ,

אז אני חייבת להסביר את עצמי .
כשכתבתי "אתה " זה לא היה סגנון העצמה נשית , אלא בסגנון שנות ה70/90 , כשכל חבורת בנות עם גבר אחד היה אתם . וממש , אבל , ממש , לא התכוונתי אליך. להפך , מאוד מצאה חן בעיני תגובתה של יוליקה בעיקר פסקה , ו , האחרונה .ויותר מהכל , לזה התכוונתי . אם מפגעת , אני מצטערת ומתנצלת . שתהיה לך ולכל בני ביתך שבת שלום והרבה בריאות , תמר .

מינהר

New member
תמר, מה היה בשנות ה70/90 ? ובעניין הבלגן

הכללי בתאריכים- "יום אתמול כי עבר זה" ביטוי של שלום עליכם לומר- מה אתם טוחנים את יום אתמול? הוא עבר, חלף , עבר.

מינהר , בשנות ה70/80/90

השמוש בלשון זכר היה מאוד מקובל בדקדוק העברי . ל99 נשים בחברת גבר אחד פנו/ אמרו אתם, ולא אתן כמו היום . כיום יש "העצמה נשית" ומרב מיכאלי , שהכניסו שינוי בדקדוק. ואני , מה לעשות עוד לא התאקלמתי בדקדוק החדש , וכתבתי אתה , כשהכוונה היתה לא לאדם ספציפי אלא להוהיא , יעני , יכול להיות גם נקב וגם זכרה .
חכמינו ז"ל , זכרונם לברכה , נהגו לומר , "עבר זמנו בטל קורבנו " כלומר ,כלומר , מה שלא נעשה בזמן הנכון , כפרה , אין טעם לדון בזה יותר . אבל , דברים שאינם פתורים אינם מתעכלים ונשארים על הלב ובנשמה עד שימצא הפיתרון . מה גם שהבנתי שמאיר כנראה לא הבין את כוונתי וחשב שברצוני לפגוע בו ומאוד נפגע , וזו ממש לא היתה כוונתי .
שיהיה לך ולכולנו סופ"ש נעים והרבה בריאות .

בת חן191

New member
בדיוק כמו החרדים, יש גם חילונים שהולכים רחוק מידי מטורללים

לא חסרים בין החרדים הקיצוניים ,כמו כן גם בין החילונים

כן, הכל אצלה בלשון נקבה

גברים, בעלי חיים, חפצים, הכל.
שליין טוען שכבר התרגל לזה (הם בני זוג שנים רבות וגרים בדירות נפרדות, בקומות שונות אחת מעל השניה....)
.

יוליקה

Member
מנהל
אמא שלה שונאת את המדינה

כי אף אחד לא הסכים להנציח בשום מקום את ישראל קסטנר אביה.

פשוט חבל עליה

היא אשה יפה וחכמה והיתה יכולה בהחלט לרוץ הלאה, אבל הראש שלה דפוק לגמרי, החל מקריאה לא להתגייס לצהל בגלל הכיבוש, ולבטל את חובת גיוס הנשים לצבא, הקריאה לנטוש את מוסד הנישואים (היא מממשת את זה), התנהגות פרובוקטיבית, וכמובן לדבר בלשון נקבה גם אם זה נשמע מטופש ועד כדי עילגות ("הגבר הזאת יכולה לעבוד על מנופה".....)

עשתה גם דברים טובים כמו הקמת השדולה לטובת נשים .

לגבי קסטנר, חרשתי פעם את החומר עליו ומסתבר כי הוא היה בקשר עם הגרמנים אבל כדי לנסות להציל יהודים וזאת עשה, בניגוד לשם הרע שיצא לו.

משתפרת

New member
מכירה ניצול שואה ממוצא הונגרי

שחייב את חייו וחיי הוריו (ז"ל, ניצלו מהשואה ועלו ארצה וחיו כאן עד שנפטרו) וחייהם של קרובי משפחה נוספים לקסטנר. לדעתו ההיסטוריה שגתה כששפטה את קסטנר לחומרה.

יוליקה

Member
מנהל
זה בדיוק מה שאמרתי

אלה שניצלו בזכותו חייבים לו אלה היו 2500 איש!!
כל השאר ניספו ...
ויש עוד פרט שחייבים לציין לגביו...
הוא לא היה מבודפשט אלא מקלוז' שזה ברומניה.
הוא דאג להעלות את כל בני משפחתו על הרכבת
בנוסף לרבי מסאטמאר וכל חסידיו!!! שלא רק שלא עלו ארצה
הם הפכו לאויבים הכי חריפים של מדינת ישראל!!
לכן חילוקי הדעות עד היום .

עד כמה שאני זוכר גם "טרנספורט 222 ברגן בלזן" זה בזכותו

הוא תיווך בין השלטונות הבריטים בארץ לבין הנאצים, כמדומני ביוני 1944, כאשר הנאצים רצו להיפטר מהתושבים הנאצים בפלשטינה(א"י) במושבות כמו בחיפה, יפו, עטרות, בית לחם הגלילית וכדומה .

קסטנר תיווך והודיע לנאצים שהממשלה הבריטית עומדת להוציא את הנאצים בפלשתינה(א"י) להורג כמרגלים נאצים, אלא אם יסכימו להחלפה, וכך הוחלפו כל המשפחות הללו וכל תושבי מחנה ברגן בלזן - 222 נפש.
הם נכנסו ארצה על חשבון הקצבת הסרטיפיקטים לעולים.

אין עריכה- צ"ל - כאשר הבריטים (בשורה ראשונה)

גם אין עריכה וגם הייתי צריך להיכנס עם סיסמה, ושמתי לב שנערכו שינויים במבנה הפורום ואיך שזה היה פעם.

כשהשאלה היא מישרפות או קומבינה, ההעדפה ברורה

קסטנר נקבע בבית המשפט העליון זכאי מכל האישומים כמו שיתוף פעולה עם הנאצים, סיוע להשמדת יהודי הונגריה וכו, אולם הוא הורשע בנסיון להציל מספר נאצים אחרי המלחמה.
כאן היה השיקול שלו לא נכון, הוא עשה זאת מכיוון שהתחייב בעיסקה עם הנאצים לעזור להם אחרי המלחמה.
הטעות שלו היא שהבטחתו למעשה איננה מחוייבת כיוון שהיא היתה הבטחה תחת אילוץ וחייהם של יהודים רבים היו תלויים בעיסקות שלו.

רבים מיהודי הונגריה שטוענים שהוא עשה רק רע, ברובם ניזונו מסיפורים ושמועות כאשר האמת היתה אחרת, אותה חשף בית המשפט העליון.

למעלה