בוקר טוב לתחילת חול המועד. אתמול בערב לא יכולתי להיכנס.

מינהר

New member
בוקר טוב לתחילת חול המועד. אתמול בערב לא יכולתי להיכנס.

לפורום. שיחקנו רמיקוב והלכנו למסעדת אבו נאצר ביפו. רוב המסעדות היהודיות היו כנראה סגורות. היו מצות ורוח מן הים. אין כמו יפו, אפילו איטליה לא משתווה לה.

מינהר

New member
לחמניות בפסח לדעתי זה בלוף. צריך לאכול

עוגות, מצות, כי לא הספיק בצקם של בני ישראל להחמיץ. כמובן מי שרוצה להקפיד. מי שלא רוצה יכול לקנות כל דבר אצל הערבים.

tamarsharoni

New member
חג שמח לכולם .

גם אני לא הצלחתי להכנס אתמול . שני הפורומים היו חסומים , כנראה תקלה של תפוז .
אנחנו חגגנו בכיף הבאנו איתנו חלק מהאוכל , והבן בישל המון דברים מאד טעימים . נשאר להם לכל השבוע . למחרת , בשבת , כלתי והקטנים, [10+6] באו לצהרים ושיחקו עם הנכדון מבת ים ,[שנה+10 חודשים] , היה מדהים .הערב אתקשר לדרום אפריקה לבת הדוסית , שם חוגגים יומים] , לאחל מזל טוב לבן השנתיים , שנולד בלילה ,כמה שעות אחרי הסדר .
אפרת , אנחנו מכינים את המצה בריי עם אותם המצרכים כמוך , רק טוויסט קטן , טובלים את שברי המצות בחלב הפושר , עד שהן מתרככות קצת, מסננים את יתרת החלב ומוסיפים ביצה משוקשקת . מטגנים בחמאה . ויש כמובן גם גרסת פרווה , להרטיב המצה במים , ולטגן במרגרינה או שמן .
יש גם את ארוחת הבוקר הפסחית של ימי ראשית המדינה , כשלא היה הרבה מה לאכול. מצה מרוסקת בספל ועליה מוזגים את הקפה . זוכרת את זה מתקופת ילדותי, כשהיינו עורכים את ליל הסדר אצל הסבא והסבתא בקומה הרביעית, [אז לא היו מעליות] , ברחוב פבזנר 16 בחיפה .
אנחנו , ילדי הקיבוץ האפיקורסים , המתנו שהסבא יגיד אמן והוספנו את הגרסה הקיבוצניקית "תאכל עכבר שמן" , והיינו מאושרים .
&nbsp
גם אני עברתי פרוצדורה של ליזר בעין . הרופא הסתכל לי בעין , לקח מכשיר דמוי עפרון וכיוון מול העיין , חשבתי שמודד מרחק , אך הסתבר שנו היתה הפעולה . לא מרגישים כלום , רק מה , לא זכור לי שנאמר לי שאסור לנהוג זמן מה .
שיהיה לכולנו , שארית החג, שמח והרבה בריאות .

נוגהה1

New member
אני לא יודעת כל כך איך להשתמש

ראיתי בצד שניצת השקד שאלה אותי אבל אינני רואה אותה בפורם

נוגהה
1

בתפוז הסדר לא הולך איך שרוצים, אלא מי שמגיב להודעה, מופיע אחרון
בשרשור, לכן לפני כמה זמן ביקשתי, שכשפונים למישהו, כדאי לציין למי פונים
אז הסבירו לי כל מיני הסברים שלא הבנתי בקשר לנקודות הכחולות,
לי ההסבר הזה עשה כאב ראש, פשוט תיכנסי לתגובה האחרונה, שכרגע
תהיה התגובה שלי, תכתבי מה שאת רוצה, תצייני למי זה מיועד ומי שזה
מיועד אליו או אליה, יגיב בהתאם.