חג שמח לכולם .
גם אני לא הצלחתי להכנס אתמול . שני הפורומים היו חסומים , כנראה תקלה של תפוז .
אנחנו חגגנו בכיף הבאנו איתנו חלק מהאוכל , והבן בישל המון דברים מאד טעימים . נשאר להם לכל השבוע . למחרת , בשבת , כלתי והקטנים, [10+6] באו לצהרים ושיחקו עם הנכדון מבת ים ,[שנה+10 חודשים] , היה מדהים .הערב אתקשר לדרום אפריקה לבת הדוסית , שם חוגגים יומים] , לאחל מזל טוב לבן השנתיים , שנולד בלילה ,כמה שעות אחרי הסדר .
אפרת , אנחנו מכינים את המצה בריי עם אותם המצרכים כמוך , רק טוויסט קטן , טובלים את שברי המצות בחלב הפושר , עד שהן מתרככות קצת, מסננים את יתרת החלב ומוסיפים ביצה משוקשקת . מטגנים בחמאה . ויש כמובן גם גרסת פרווה , להרטיב המצה במים , ולטגן במרגרינה או שמן .
יש גם את ארוחת הבוקר הפסחית של ימי ראשית המדינה , כשלא היה הרבה מה לאכול. מצה מרוסקת בספל ועליה מוזגים את הקפה . זוכרת את זה מתקופת ילדותי, כשהיינו עורכים את ליל הסדר אצל הסבא והסבתא בקומה הרביעית, [אז לא היו מעליות] , ברחוב פבזנר 16 בחיפה .
אנחנו , ילדי הקיבוץ האפיקורסים , המתנו שהסבא יגיד אמן והוספנו את הגרסה הקיבוצניקית "תאכל עכבר שמן" , והיינו מאושרים .

גם אני עברתי פרוצדורה של ליזר בעין . הרופא הסתכל לי בעין , לקח מכשיר דמוי עפרון וכיוון מול העיין , חשבתי שמודד מרחק , אך הסתבר שנו היתה הפעולה . לא מרגישים כלום , רק מה , לא זכור לי שנאמר לי שאסור לנהוג זמן מה .
שיהיה לכולנו , שארית החג, שמח והרבה בריאות .