בוקר טוב ל-1 באפריל

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב ל-1 באפריל

לא...אני לא יודעת לשקר!!
שיהיה לכולם חג אביב שמח!!

מינהר

New member
מי כבר עושה את השטויות של אחד באפריל?

אולי ילדים ואנשים ילדותיים.
כף היד נרדמת לי וכואבת, ביחוד ימין, אך גם שמאל. אני כותבת לכם בשמאל.
אז תבינו שזוטות כמו אחד באפריל לא מטרידות אותי.

מינהר

New member
שפירא, תודה על ההסבר בעניין פאראדיס והורדוס.

וגם בעניין מוסמוס ותחותמס.

oritta17

New member
למינה,בקשר להירדמות כף היד,,

בעבר גם לי קרה מצב של הירדמות כף היד,
שלחו אותי לבדיקות,ואז התברר שישנם הרבה סיבות למצב הזה,
ולכן חייבים לבדוק בהקדם ולטפל בבעיה ללא עיכובים ,בכדי שהמצב חלילה לא יהיה כרוני.
&nbsp
ראשית יש לבדוק בבדיקת דם אם לא חסר ויטמין B12 ,(ויטמינים מקבוצת B1, B3 ,B6 חוסר מקבוצה זו גורם לעיקצוץ והירדמות כף היד.)
&nbsp
סיבה נוספת להירדמות כך היד, היא בעיה בבלוטת התריס .
(הירדמות כף היד, לעיתים היא אחד מהסימנים,של אי -תפקוד תקין של בלוטת התריס.)
&nbsp
סיבה וספת סוגי תרופות שגורמות לנימול והירדמות כף היד ,לכן יש להתייעץ עם הרופא במידה ונוטלים תרופות,ולאתר איזה תרופה גורמת לתופעה זו.
&nbsp
במקרה שלי מה שגרם להירדמות כף היד ,זו בעייה בחוליות הצוואר,
ולאחר סדרת טיפולים אצל כירופרקטור ,התברר שהייתה בעיה ב-3 חוליות הצוואר,
שלחצו על כלי הדם ,ובכך גרמו להירדמות כף היד,רק לאחר סדרת -טיפולים נרגע הכאב ותחושת ההירדמות בכף היד פחתה בהדרגה עד שנעלמה.
התברר שגם היה חסר לי B12 , והתמדה בנטילת כדורי B12 תיקנו את המצב לחלוטין.
&nbsp
בשורה התחתונה : נושא הירדמות כף היד קשור לעוד סיבות רבות, שרופא נוירולוג יודע לאבחן,בכול מקרה,חשוב לבדוק בהקדם ולטפל ללא דיחוי הכף היד הרדומה,כדי להיפטר מהסבל במהרה,ובכך גם למנוע מצב כרוני.
&nbsp
מינה ,ברכות לשיפור מהיר במצבך,
תרגישי טוב,ושיהיו במהרה בשורות טובות. .
&nbsp
&nbsp

מינהר

New member
תודה, אורית. על התשובה המפורטת.

ועל הנסיון האישי החשוב. רופאים ממהרים לשלוח לניתוח בשורש כף היד, ואני ממש נגד זה.
מעניין שרופאת המשפחה שללה אפשרות לבעיה בצוואר, כי אז לדבריה כל היד היתה נרדמת.

oritta17

New member
בהתחלה שלחו אותי לתל השומר,יש להם מרפאה מיוחדת לבעיות כף יד

לאחר בדיקות אצל נוירולוג ,הבנתי שזה במקרה שלי הבעייה בחוליות הצוואר,
וגם בגלל חוסר בויטמין B- שהסתדר מהר לאחר שקיבלתי כדורים.
&nbsp
גם אותי שלחו בהתחלה לניתוח בחוליות הצוואר ,אך לא הסכמתי בגלל הסיכונים הכרוכים בניתוח כזה, ואז הלכתי לטיפול פרטי אצל כירופרקטור ולאחר כמה חודשים הכול הסתדר.
&nbsp
נכון שלא לכולם בעייה בחוליות הצוואר,כפי שכתבתי יש המון סיבות נוספות,לכאב בכף היד,ולכן צריך לבדוק עם כמה רופאים מקצועיים כמו אורטופד ,נוירולוג ,וכו',לברר אם זה כתוצאה מתרופה שגורמת לכך,או מחוסר ויטמינים, או בעיה במרפק או בעצב כף היד .
ישנם הרבה סיבות,ומאוד חשוב לברר כדי שהמצב לא יחמיר.

acamolit

New member
שורש כף היד

לעיתים, הסיבה להירדמות - סוכרת.
במידה וקיימת היצרות בתעלת שורש כף היד, ניתוח פותר את הבעיה (מנסיון אישי).
בהצלחה.

מינהר

New member
תודה, אקמולית, אני שומעת ממישהי שעברה ניתוח,

שהמצב אחרי הניתוח יותר גרוע. ואמרו לה שיעשו ניתוח נוסף. 2 אצבעות אצלה עכשיו לא מתפקדות. כמו שכתבה אורית, הסיבות יכולות להיות מגוונות, ואין טעם לעשות ניתוח סתם.

אצלנו יש התאוששות קלה

אשתי החלה להלך בבית, רק כעת אחרי חודש של חרם נגד העישון, היא מודה שלא בא לה סיגריה ()חיסכון בבריאות ועוד 1500 שקל לחודש...).
אמנם עדיין ממשיכה לטרטר ולתזז אותי כל היום, אבל התחילה להלך בבית מעט, מתחילה להתענין באוכל אבל מינורי, וגם נעשתה צרודה.

צריכה לבצע צילום ולגשת לרופא למעקב, מה שלא יקרה כעת כיוון שהיא לא יכולה עדיין לרדת מקומה שלישית. אולי עוד שבוע

הבת לוחצת לפנות לעמידר להחלפת דירה לדירת קרקע, אבל אני לא רוצה, כיוון ששמעתי שזוגות זקנים מעבירים לבתים מאוד ישנים עם דירות בקומת קרקע, אלא שמדובר בדירות-חדר.....

בתחילת יוני אני טס לכרתים, כבר הודעתי לה שתתחיל לפעול לפי הנחיות הרופאים (היא לקחה את מחולל החמצן שלי ורוב היום היא איתו, והזהרתי אותה שהיא עלולה להתמכר והיא מונעת משליש הריאה להתאמץ לתפקד כשורה), כדי לתרום להחלמה.

אני טס פעמיים בשנה לשבועיים, כבר הודעתי לבן ולבת שיסגרו ביניהם מה היא התורנות לבקר אותה בערבים.

אחרי השלושה חודשים המטורפים אני חייב לנוח ולאגור כוחות, ורק טיסה לכרתים מביאה לי רוגע.

מינהר

New member
שפירא, טוב לשמוע שיש שיפור אצל אשתך.

תהנה בכרתים. ברור שבן אדם צריך קצת מנוחה.
היום בדהמרקר יש כתבה על יוון. מסכנים האזרחים. קיצצו להם בבריאות, בפנסיות, לא נותנים להוציא מזומן מן הבנקים. האנשים משתמשים במטבעות חלופיים ובסחר חליפין. הרבה מובטלים, בעיקר צעירים. הרבה עוזבים, ממעטים בהולדת תינוקות, התמותה עלתה. מפחיד, מפחיד.

תודה, רק שהכל הולך בשטיפת מח.....

לגבי יוון אני יודע, חבר שלי הוא בעל מקצוע ייחודי מאוד של מהנדס תשתית קרקע (הוא מאשר אם אפשר לסלול עליה, חבנות וכו).
הפנסיה שלו קוצצה בשנתיים האחרונות 6 פעמים והיום עומדת על 850 יורו לחודש (כ-3500 שקלים...)
למזלו הוא גר בכפר, מגדל אבוקדו ותפוזים וזיתים ומרוויח מזה גרושים (הזיתים קטנים מאוד והולכים רק לשמן), וכך הוא ואמו בת 98 חיים מהיד אל הפה.

מאיר , אני שמחה מאוד בשבילך שהדברים מתחילים להסתדר .

אני מאמינה שאם לא תמלא את בקשותיה במידית, תאלץ לפעול בעצמה קצת יותר . באשר לפניה לעמידר , לפי מה שמתפרסם בעיתונות , אין הרבה סיכוי לזכות באיזושהי תגובה .
&nbsp
מאיר , כמה כופסאות זה 1500 שח לחודש ? אתה לא קצת מגזים , או שזו פליטת קולמוס ? אנחנו מעולם לא עישנו , אין לי מושג במחירים של סיגריות .
בכל מקרה שיהיה לה ולך הרבה בריאות , חופשה נעימה בקפריסין , ואל תשכח לקנות טובלרון !!!!!!!!!!!! , תמר .

סיגריות טיים ממוצע 28 שקלים חפיסה

בפאקט יש 10 חפיסות, משמע 280 שקל.
1500 שקל = 5.3 פקטים שהם 53 חפיסות שהם = 1480 שקלים, שזה 1.7 חפיסות ליום, אבל היא עישנה 2 לפחות.
המנתח רשם לה בבדיקה שיש לה ריאות של 100 שנות עישון.....

התכוונת כרתים

אחרי עשרות רבות של טיסות באירופה מאז 1966, ועוד 115 טיסות לכרתים מ-1990, דיוטי פרי כבר לא מענין אותי.

הזכיר לי את הבדיחה ,

על אחד שפיספס את האוטובוס , ורץ אחריו עד שהגיע למחוז חפצו . שם ,הכריז שחסך 3 ש"ח כי לא קנה כרטיס . אמר לו חברו , שבפעם הבאה כדאי לו לפספס מונית , יחסוך 35 ש"ח .

oritta17

New member
על אותו רעיון מתבדחים על כרטיס מפעל הפייס,

דן מספר לחברו יוסי,כי הפסיד-. 250 ש"ח על כרטיסי הפייס שרכש ובאף כרטיס לא זכה,
עונה יוסי: אם כך,הרי שאני הרווחתי -.250 ש"ח,כאשר לא רכשתי את אותם הכרטיסים...
&nbsp

מהו 1 באפריל

א. תמיד טוב לאמר "משתדל לא לשקר" (גם שקר לבן הוא שקר)
ב. מקור המנהג בימי הביניים כאשר התירו יום אחד בשנה לשוטים לעשות שטויות בלי שיכעסו עליהם.

אני משתדל לא לעשות שטויות כל השנה ולכן 1 באפריל לא מדבר אלי.....

oritta17

New member
יש גרסה נוספת שזה מנהג צרפתי,,

בו הועבר לוח השנה מחודש ינואר לאפריל :
זה קרה בזמן תקופת שלטונו של שארל התשיעי- המלך הצרפתי ,שהחליט לעבור ולציין
את תחילת השנה האזרחית ב-1 לינואר.
(עד לאותה שנה, נהגו הצרפתים לחגוג את תחילת השנה האזרחית ב-1 באפריל.)
&nbsp
המלך שארל הוציא צו -מלכותי בו הוכרז על שינוי זה במועדי השנה, וזה יצר בלבול רב בקרב הצרפתים, שהיו רגילים לחגוג את ראש השנה בשבוע שבין ה-25 במרץ וה-1 באפריל.
ואז,האזרחים הצרפתיים שקיבלו בחודש ינואר שהגיע,הזמנות למסיבות ראש השנה,
ומתנות לכבוד ראש השנה, שכלל לא נחגג בתאריך זה,בעבר ,הם חשבו שזו מתיחה ,
ומאז החל המנהג שהתפשט לארצות רבות,בו נחשב התאריך 1 באפריל כיום של "מתיחות".

למעלה