אפרופו עוגות :
ממליצה על עוגת -תפוחים נהדרת,קלה להכנה,וטעימה מאוד:
להכין מראש: תבנית אינגליש -קייק ,עם ניר אפייה מוברש בשמן.
 
המצרכים לעוגה:
 
2 ביצים
2 תפוחים גדולים
2 כפות סוכר- חום
כפית קינמון
3/4 כוס סוכר,(150 גרם),
1/2 כוס שמן .
140 כוס אחת קמח תופח (כוס אחת)
קורט מלח.
 
אופציה:
אפשר להוסיף 3 כפות חצאי-אגוזים,או 1/3 כוס אגוזים קצוצים- גס.
וחופן- צימוקים,למי שאוהב,(ולהפחית קצת מכמות הסוכר.)
 
ההכנה:
1.לקלף את התפוחים מהקליפה,ולחתוך לקוביות ולהניח בקערה,ולערבב עם 2 כפות- הסוכר וכפית- הקינמון, ולהשאיר בקערה לכמה דקות.
2. לחמם את תנור-האפייה ל- 180 מעלות חום.
 
3. בקערה לטרוף את 2 הביצים והסוכר עם מזלג,
ולהוסיף את שאר המצרכים, ואת קוביות-התפוחים ולערבב לתערובת אחידה וסמיכה
ולהעביר את התערובת לתבנית אינגליש- קייק עם ניר האפיה המשומן,
ליישר לשכבה אחידה בעזרת מרית,או כף,
ולהכניס לתנור כ-40 דקות עד להתייצבות התערובת ולהזהבה.
 
הערה:
הוספת האגוזים רק לילדים מעל גיל 5 ,למניעת מצבי- חנק.
 
לשומרי-הדייאטה :
ניתן להשתמש בתחליף סוכר בצורת אבקה, (למשל, סוויטנגו ,ללא טעמי- לוואי.)
 
 
כול פשוט להכנה- וכל כך טעים!