בוקר טוב, מבקשת עיצה בנושא תרנגולות/תרנגולים

anatblum

New member
בוקר טוב, מבקשת עיצה בנושא תרנגולות/תרנגולים

שלום לכולם, לשכן שלי יש בחצר תרנגולים ותרנגולות צבעוניים ששוהים זמן לא מבוטל בחצרי. אני רואה בזה ברכה. יש לי חצר גדולה (מושב) וכאוהבת חיות מושבעת, אני שמחה על ההזדמנות. העניין הוא שלאחרונה הם התרבו וחלקם ישנים במחסן הכלים של השכן והדבר החל להפריע לו. אמנם הוא אוהב בע"ח בד"כ ויש בחצרו סוסים, חתולים וכלבים אבל הפעם הוא בערב אחד לכד כמעט את כל התרנגולים והתרנגולות ופשוט העלים אותם. לי הדבר מאוד כואב כי לא ברור מה עלה בגורלם וחוץ מזה אם בכלל הם הושארו בחיים, הם נעקרו ממקום מחייתם ונחשפו לסכנות חדשות. בינתיים נשארה בחצר קטנה של שני תרנגולים ושלוש תרנגולות (אני מאמינה שאם הם ישארו מעט, הוא לא יעשה שום דבר)והשאלה שלי האם יש דרך יחסית פשוטה למנוע מהם להתרבות. חשבתי כמובן לאסוף את הביצים כשיוטלו, אבל אין לי מושג היכן הן דוגרות. החצר גדולה ומלאה מקומות מסתור, ולהרוג אפרוחים אני ממש לא מסכימה. אולי למישהו יש עיצה הומנית ומקצועית. תודה

הלוואי על כולנו בעיות כאלו ../images/Emo13.gif

אם לא בא בחשבון להיפטר מהתרנגולים (ואז אין אפרוחים בכלל) אז פשוט כל פעם שיש אפרוחים למכור אותם, אין ממש פיתרונות חוץ מזה, ומה זה בשבילך הומני? את הרי לא מצפה שישמרו בשבילך את התרנגולות או שיעשו איתן מה שאת רוצה שיעשו איתן, אגב שאלת את השכן מה הוא עשה? או פשוט ניחשת מה הוא עשה?

צילי 25

New member
תשובה ANATBLUM

שלום לך אני גם מגדלת בחצר בבית אבל באיזור עירוני תרנגולות, לצערי הסיפור שלך מאד מוכר לי כי גם לי היתה הבעיה הזו אבל עם הזכרים ולצערי לפחות את לא יודעת מה עלה בגורלם אבל אצלי הזכרים פשוט הורעלו ומצאנו אותם מתחת לבית מתים, הצלנו את התרנגולות והאפרוחים ולכם מחוסר ברריה כמו שאת אומרת אין באפשרותי גם לדעת איפה הם דוגרות וחוץ מזה אם את לוקחת מהם את הביצים הם צורחות וזה כואב הלב. לכן אם את גרה במושב אז תסגרי אותם בתוך כלוב גדול מסורג אם יש לך אפשרות לבנות להם.ביום הם יסתובבו חופשי אבל אם תכיני להם בתוך הכלוב מקום דגירה זה צריך להיות מקום גבוה עם קש בפנים ומקום לישון הם יחזרו לשם בלילה (הם אוהבים לחזור לאותו מקום אם זה נוח ומתאים להם מנסיון). או הפתרון שלי היה למסור את כל האפרוחים הזכרים למוסד תיכוני שבמקרה נמצא ממש מעבר לכביש למקום שאני גרה, ושם נמצא פינת חי גדולה שהתלמידים מטפלים בהם, ואת הנקבות השארתי לי ומאז אני מדי פעם הולכת לבקר אותם עם נכדי והיום הם כבר תרנגולים גדולים יפים מטופלים ונהנים. כך שכולם מרוצים (כלומר השכנים). אין לכם במושב פינת חי או בסביבה? תודה צילי25

יש כמה דרכיםם

1. לאסוף את כול הביצים שהן מטילות לחפש את הקנים שלהן 2. לסלק את הזכרים 3. כאשר ישנם כבר אפרוחים לאסוף אותם אחד אחד ולמסור אותם או למכור

למעלה