בוקר טוב מהא-לוף

בוקר טוב מהא-לוף

אין כמו להתחיל את הבוקר עם לוף וקצת נוסטלגיה.
קפה שחור טחון על המקום במטחנה הישנה של אימי המנוחה, יצקתי אותו לכוס "דורלקס" בת 30 שנה לפחות (מת על הכוסות האלה ולאחרונה רכשתי את כל המלאי שנותר אצל היבואן, איזה 20 פריטים כי המפעל בצרפת פשט את הרגל).
סלט ירקות קצוץ טרי טרי, והיהלום שבכתר של הא-לופים, לחם שחור ועליו: סלט חצילים בטחינה מעשה בית, אבוקדו ו...נתחי לוף ישר מהקופסה, רכים, נימוחים בפה, יאממי... ועליהם רצת מהסלט.
מה עוד? שלוק שמן זית לפתיחת ההילולה (את זה למדתי לפני שנים מיווני זקן), וברדיו, בשעה 6 בבוקר, עופרה חזה...
סטרטר מצויין ליום חופש...
 
אובלינה

איזה אוכל של צה"ל ,שאת זוכרת ,את כן אוהבת?
אני מת על תירס בקופסא מאז הצבא.
פתחתי אחד כזה...טעים..כולל המים..
גם את הלוף ז"ל אהבתי..אבל אצלנו טוענים שלא טוב בשר כבד על הבוקר.



http://www.youtube.com/watch?v=9fZQ8oPFIyc
 
כעת כדי שאלו

מהחטיבה השניה לא יקנאו..מספרים שהיו מכות בינהם בטרימפיאדות...אני לא נתקלתי בזה.



http://www.youtube.com/watch?v=gsVQDPqioXA
 

obelina

New member
האמת, לא זוכרת את האוכל הצבאי (או שמנסה לשכוח

), אבל תירס אני אוהבת, רצוי טרי.
 
צודקת

תירס טרי על האש,זה הכי אחי.

יש גם תירס קטנים.
רק שניה אני הולך להעביר חוטר עם פלאנלית בקנה חחחח.



http://www.youtube.com/watch?v=M25W-2XAlyU&feature=related
 
מה הבעיה לאכול לוף על הבוקר?

נקניק פרוס על הלחם עובר?
כתלי חזיר באנגליה עם נקניקיות - עובר?
שימו לב שאימפריה שלמה גדלה על זה וברגע שהם עברו ל"מזון בריאות" הם הפסידו את כל הקולוניות. ומה יצא לנו מאז שהוצאנו את הלוף ממנות הקרב?
בקיצור, הלוף הדק דק מתאים להרבה דברים כמו שכתבתי לכם לא מזמן.
הנה מעדן לוף עם ליצ'י על גבינת אמנטל ומצה, מוגש בכלים נאים...
(סתאאאם, אל תקחו אותי ברצינות..אני פשוט מת על הלוף ובכל נסיעה לארה"ב מביא כמה קופסאות...)
 
אין שום בעיה מיוחדת.

אנחנו הישראלים לא רגילים בשר על הבוקר.זה קצת(הרבה) כבד.
מביקור בבתי מלון ,ראיתי דיילים וטייסים ממדינות שונות בכל העולם טוחנים בשר ונקניק חופשי על הבוקר.

את הלוף מאד אהבתי, היה טעים,איפה אתה משיג את זה היום ?
גם אוהב נקניק.

הירוק שם למעלה זה הפרי קווי נכון?
 
הלוף נמכר במולדתו ארה"ב בכל סופר

ונקרא "ספאם" וזה המקור לשם של דואר הזבל (בארור...)
בכל נסיעה אני מביא כמה קופסאות לי ולמכורים אחרים ובכל ביקור, הבת הצמחונית שלי מביאה גם...
 
אז מסתבר

שלא רק הנשק המדים אפילו האוהלים והסיוע זה תוצרת USA.
אפילו הלוף משם.......ועוד נקרא ספאם.
 
הלוף לא הגיע ישירות מארה"ב

הוא גויס לצבא הבריטי במלחמת העולם השניה והם הנחילו לנו את המורשת הקולינרית הזאת.

ריכרד לוי גייר אותו כי הלוף המקורי, הספאם שמיוצר עד היום, עשוי מבשר חזיר!!!
אויה...טרייפה...פיגולים...איכס..יאממייי!!!!!!!!
 

obelina

New member
למה אתה צריך להשיג לוף ? יש נקניק סלמי - אותו

חרא בטעם. אני לא סגורה לגבי הרעל ניטראט.
 
אם כבר שמים שירי צבא אז הנה ממולדת הלוף

ארצות הברית,
המארש הכי אהוב עלי של ג'והן פיליפ סוזה, מלך המארשים.
The Fairest of the Fair
ובמשחק מילים חופשי, המלכה של היריד.
הוא כתב את זה בתחילת המאה העשרים לכבוד נערה שראה בחטף ביריד כל שהוא.
אולי בגלל זה הוא יותר מלודי ופחות מיליטריסטי כמו יתר המארשים שלו (הכי ידוע הוא "כוכבים ופסים לעד")
הביצוע הוא של תזמורת תלמידי תיכון והמנצחת, ד"ר סו סמואלס, היא מהחשובות שבין המנצחות (והמנצחים) היום באמריקה.
 
ואם כבר אז כבר

"כוכבים ופסים לעד" של סוזה.
ביצוע: תזמורת הנחתים של ארה"ב
 
למעלה