בוקר טוב - מה הייתם משיבים..

הענאלע

New member
בילדותי הגיע לידי בול של היטלר ימ"ש

אני יכולה לספר רק איך שאבי הגיב: הוא לא יכול היה להסתכל עליו, יצא מכליו ואמר להשמידו מיד! לא זוכרת מה עלה בגורלו של הבול, אני חושבת שזה אותו הבול. לדעתי צריך לשמור כמסמך וכעדות נוספת, לזכור ולא לשכוח שפעם חי יצור נאלח ושפל שהביא שואה על העם היהודי ונגד מכחישי שואה.

לא פשוט

מצד אחד יש אתר שמלמד את השואה בעזרת בולים, וזאת התשובה שנתנו לי בפורום eBay לעניין מכירות פומביות של "טלאי צהוב", הם טוענים שזה נועד לאנשים שמעונינים לשמר סימנים מהשואה, ולא להרוויח מזה כסף. מבחינת ההרגשה, זו אכן הרגשה רעה, אני חושבת שליעל קשה להבין מדוע משפחתה צרפה בולים כאלו לאוסף......

deebeebee

New member
בביקורי בפולין חיפשתי בולים

מכיוון שיש לי אוסף בולים גדול, אני נוהגת לחפש בולים בארצות שונות אליהן אני מגיעה. לקראת נסיעתי לפולין התבקשתי על ידי אבי לחפש בולים מתקופת המלחמה. באחד מרחובות העיר העתיקה עמד רוכל זקן שמכר בולים מתקופת הכיבוש הגרמני עם דיוקנו של הצורר ימ"ש. למרות שידעתי מה חשיבות הבולים, לא יכולתי לקנות אותם. חשתי כאילו אני עלולה להחזיק משהו טמא ברשותי.

masorti

New member
לי יש בול של היטלר באוסף...

אז מה? הרי הבול שוכב באלבום, והאלבום נח במגירה. זה לא שהבול עם דיוקנו של היטלר תלוי אצלי לראווה בסלון. זה לא יותר ממוצג הסטורי שמציין מי שלט בגרמניה באותה תקופה. דרך אגב, היות ושרדו הרבה בולים מסוג זה - כנראה שערכם הכספי אינו רב.

זאת התלבטות

לי אין בולים עם דיוקן של הטלר. מצד שני יש לי תמונה של הבית של אבי ז"ל הנאצי ימ"ש שכולם שנאו אותו בשם מישקה שהיה לו כלב ענק הסתובב והטיל אימתו על כל היהודים. תמונה זאת אבי קנה. אף פעם לא חשבנו להשמיד תמונה זאת אפילו שיש בה צלב קרס

ולי יש צלחת מרק מחרסינה מגרמניה

שהאכילו אותי בה בברלין.... (ובארץ....... עד שניקנו צלחות חדשות בישראל...). ועל הצד האחורי של הצלחת מוטבע צלב קרס. חשבתי למסור אותו לבית התפוצות.. ואז חשבתי לי.. שאצלי בבית זה בדיוק חשוב כמו במוזיאון התפוצות... גם הנכדים שלי צריכים ללמוד משהו..לא ככה?.... וזו עדות פאר אקסעלאנס....

למעלה