רק נקודה ממש זעירה:
אילו הייתי עומד על כך שאשלם את כל המיסים שמסביב, אפילו שהיא לא תשלם מס הכנסה בגלל הכנסה נמוכה, לא הייתי משיג עוזרת.
אלא אם הייתי הולך לחברה שהכל בסדר עד שיש בעיה. וניסיתי
א. הם לא מציגים שום ראיות שאמנם הם משלמים את כל מה שצריך לעוזרת.
ב. הניסוחים שלהם כסת"ח ואינם משפטיים כך שתמיד יוכלו לחמוק מאחריות
ג. רוב החברות שבדקתי איתן מורכבות מעובדים ממגזר מסויים מאוד שלא הייתי רוצה ליפול לידיים שלהם כשיתחשק להם להתעמר בי.
ד. הנוכלות סובבת כל העת. למשל, אמרתי שאני מוכן לקבל עוזרת ואני אדווח להם בכל פעם שהיא תעבוד, ואני
אשלם לה את שכרה במזומן ולפני שהיא מתחילה את יום העבודה, כי אני לא מוכן שחברה אנונימית תיכנס לי לחשבון הבנק.
הם הסכימו, אבל דרשו את מספר תעודת הזהות שלי ואת מספר כרטיס האשראי.
כששאלתי לשם מה, ענו לי שכך הנוהלים.
אחרי 30 שנה במשטרה כבר למדתי לזהות עוקץ אפשרי, ולכן ניתקתי כל קשר איתם.
וכך שלמעשה אני נשאר עם עוזרות בית ישראליות, שהתקשרתי לעשרות מהן ולכל אחת יש תנאים משלה, זו לא עושה זאת וההיא לא עושה אחרת, ושלישית דורשת שתי הפסקות קפה וכו וכו, וכמובן שלא לדווח לרשויות (עם ישראלית אין דבר כזה).
וכך אני נשאר עם שוקת שבורה.
ולכן הפתרון שמצאנו הוא היחידי שיש לי, אלא אם אמשיך לחפש ולעמוד כל הזמן על המשמר, ובכל מקרה אני עלול ליפול לאיזה פח שלא אצא ממנו.
אז ברירת המחדל נשארה עם מה שיש לנו, וכשהתחילה לעבוד שמנו לב שהיא אשה מאוד נחמדה, חרוצה מאוד (מסרבת לעשות הפסקות), לא מוותרת על שום פינה ומשאירה בית נקי, ובהחלט רואים שטוב לה איתנו כיוון שהיא רואה שאנחנו מעריכים אותה.
ובשורה התחתונה של הביטוח, היא לא רוצה שום קשר לשלטונות ואשתי מסכימה, אז מי אני שאתערב בין שתי נשים ???