בוקר טוב. מזכל האום: ההתנחלויות בלתי חוקיות לפי

מינהר

New member
בוקר טוב. מזכל האום: ההתנחלויות בלתי חוקיות לפי

החוק הבינ"ל. אני תמיד צוחקת לכותרות צבועות כאלה. את החוק הבינל כתבו אנשים. ואפשר לרענן אותו ולהוסיף פסקה: שאם השטחים נכבשו כתוצאה מפעולת איבה מן הצד השני- חובה ורצוי להקים שם התנחלויות.
בעצם, אין לי ספק, לפי ההגיון, שסעיף כזה כבר קיים. רק שהוא מיושם רק לגבי סין [טיבט]רוסיה [קרים] וכדומה.
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001152655

מינהר

New member
יוליקה, בעניין פדיקור דגים-- מה הסיבה שהדגים

אוכלים את העור המת? הוא טעים להם?

יוליקה

Member
מנהל
האמת, לא שאלתי אותם....

אולי זה סוג דגים פירניה שאוכלים גם בני אדם....

זה ה-"אפריטיף" שלהם.....

זה מובנה במח של הדג, כי הרי הזכרון שלו לא נחשב.

והנה אם כבר:
כידוע שלדג יש זכרון בן 3 שניות בלבד.
זה הבסיס לדייג בידי המינואים שהקדימו את המצרים הקדמונים באלף שנה בשיטת דיג יחודית.

לוקחים סל מקש, מחברים לידית שלו חוט ארוך ואבן.
הסל מושלך למים ומתייצב כשהפתח שלו כלפי מטה ממשקל האבן.
דג סקרן משתחל פנימה, לא מוצא משהו מיוחד ורוצה לצאת אבל לא זוכר מהיכן נכנס בעוד שדרך החורים בסל הוא רואה את הים אבל לא יכול לצאת אליו, וכך הוא ועוד דגים נלכדים, וצריך מידי פעם להרים מהמים סל מלא דגים.....

superman1234

New member
את צודקת. סין , רוסיה, ארה"ב ואולי גם בריטניה

יכולות לכופף חלק מהחלטות האו"ם.
אנחנו לא !!. מה לעשות ?
אנחנו לא מדינה סוברנית. אנחנו (לצערי) אוכלים מידה של ארה"ב ומקללים את נשיאה כאנטישמי. אנחנו מזלזלים בהחלטות האו"ם וצועקים אח"כ שכל העולם שונא אותנו. מזלינו, שהאו"ם היום הוא לא מה שהיה פעם מבחינת יכולת ההשפעה שלו.
מה שכן צריך לעשות : להימנע מפעולות שברור שיעוררו את זעמם של מרבית המדינות הנאורות - כמו הגדלת ההתנחליות למשל, ולנסות להגדיל את התמיכה
של אותן מדינות תוך שיתוף במלחמתן נגד "ציר הרשע".

מי שחושב שיש לנו בעית הסברה פשוט טועה. מדינות המערב פשוט לא אוהבות את מה שקורה בשטחים. נקודה. הדבר היחיד שאנחנו יכולים לעשות הוא לנסות לשכנע אותן שאנחנו "בסדר" והם לא. (שלדעתי אין צאנס שנצליח) או פשוט להתפנות משם. וישא"ק

נ.ב "כל המדינות שוות, אך יש כאלו ששוות יותר" : ג'ורג' אורוול - "חוות החיות"....נו הציטוט לא מדויק אבל מסביר היטב את הבעיה....

מינהר

New member
סופר, תודה על התגובה. בגולה היהודי התקפל

בפני הפריץ. לא היתה לו ברירה. גם עכשיו צריך לנהוג כך? אם אבות הציונות היו חושבים כך לא היתה קמה תל אביב, דגניה, נתניה, גוש עציון, לא היו מכריזים על הקמת המדינה ולא היו בונים את הכור לעניני טקסטיל.
ואתה צודק שיש שווים יותר בעולם, כלומר, גדולים יותר. מאידך, למרות קוטננו- די צריכים אותנו מול ציר הרשע, כדבריך.

superman1234

New member
את משווה את מצבנו הנוכחי כהתקפלות בפני הפריץ?

אנחנו שמים "זין" על הפריץ וסליחה על הביטוי. אם את מרגישה שההתנהלות הזו היא נכונה, אז קחי גם אחריות על התוצאות שלה. אנטישמיות שתלך ותיגבר, גינויים מפה עד הודאה חדשה של המדינות הנאורות, ובנוסף, אנו מאבדים גם את התמיכה של היהודים בעולם ובמיוחד את היהודים האינטלקטואלים בארה"ב שבזכותם ארה"ב מתיחסת אלינו כעל בעלי ברית.
אם הינו נבונים אחרי מלחמת ששת הימים היינו יכולים היום להיות מדינה
מ ד ה י מ ה מה שאנחנו היום ממש לא לדעתי כמובן.

מינהר

New member
סופר, האנטישמיות בכל מקרה יש לה

גלים למעלה ולמטה.
מה פרוש "קחי אחראיות"? כאילו מישהו שומע לי?

superman1234

New member
לא התכוונתי שתקחי אחריות באופן אישי כמובן

הכוונה שלי היתה שמי שתומך באידיאולוגיה הזו (ההתנהלות שלנו בשטחים) שידע למה לצפות. בינינו , הלוואי ואתבדה אבל אני ממש בספק גדול לכך.

מינהר

New member
סופר, אז בבקשה תדייק בדבריך להבא,

ולא תתקוף אישית.
מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך. [אמר הלל].
שבת שלום. אני הולכת לארוחת שבת ומכבה המחשב.

יוליקה

Member
מנהל
כולם עסוקים כעת באהוד ברק

אבל יש מי שהיתה לו דעה נחרצת אודותיו
הוא מסוכן למדינת ישראל....
הקשיבו ממש בתחילת הקטע:

superman1234

New member
עם כל הכבוד ליוסי שריד ויש לי אליו לא מעט ....

לומר על ברק שהוא מסוכן לעם ישראל, ועוד להביא את זה לכאן כאסמכתא (אחרת , למה הבאת ? או מדוע לא הסתייגת? )
זה יותר דומה למה שאמר באסל גטאס (הבהמה) על שמעון פרס.

מינהר

New member
גם אני בדעה, שלפני שמבקרים את ברק יש

לזקוף לזכותו את היציאה המוצלחת מלבנון, בסודיות, ובלי אף אבדה. ולהודות שהוא תרם למדינה לא מעט.

יוליקה

Member
מנהל
מותר לי לחלוק עליכם??

אני חושבת שאדם עם IQ גבוה כשלו, היה צריך לנווט את זה לכיוונים אחרים....
אני מסכימה עם יוסי שריד שלברק יש בעיה שמה שהוא נוגע בו מתרסק....
יכולים לספר לי אלף טיעונים אודותיו בענין אסון צאלים, העובדה שהוא ברח משם
ולא לקח במסוק שלו נפגעים היא כתם לתמיד - אהוד ברח.
אהוד ברק נטש את צה"ל כשלא התמנה לרמטכ"ל...אח"כ חזר...
ההיסטוריון הצבאי אורי מילשטיין טוען, כי חלק מהצל"שים שקיבל אהוד ברק לא היו ראויים...
במלחמת המפרץ המליץ ברק ליצחק שמיר לבצע תקיפה בעיראק... שמיר קיבל את המלצת הרמטכ"ל דן שומרון שלא לבצע....
בדרכו הפוליטית...עשה שגיאות רבות... בין השאר ההתנצלות הבזויה בפני עדות המזרח... והאמירה שלו שאם היה פלשתיני היה מצטרף לאירגון טרור...
הוא הרס את מפלגת העבודה מבפנים, כאשר לקח לעצמו כיועץ מוכר דודי שמש מבאר שבע בשם שירי ויצמן ויחד רוקנו את קופת המפלגה... הוא הסתבך עם הקמת עמותות... הוא ניסה להתנתק מהשם מפלגת העבודה, ושינה את שמה לישראל 1 אח"כ בכלל פרש ממנה עם חברים אחדים...
בבחירות לכנסת השמונה עשרה שנערכו בפברואר 2009, נחלה מפלגת העבודה בראשות ברק תבוסה בקלפי: מ-19 מנדטים ירדה ל-13 מנדטים, ובפעם הראשונה הפכה מפלגת העבודה למפלגה הרביעית בגודלה בכנסת....
כשר ביטחון, הסתבך עם משלחת המשרד לסלון האוירי בפריז... משלחת ענקית שהשתכנה במלון אינטרקונטיננטלבעלות של 2,500 יורו ללילה.

אז אולי הוא גאון אבל איננו יודע לתרגם זאת למעשים ואין לו כושר ארגון... הוא סוחב על גבו פאשלות רבות מידי והסתבכויות...
מדינת ישראל, לא רוצה לתת לו נסיונות נוספים שיתאמן עליה... הספיקו לנו הניסיונות שלו...

superman1234

New member
אני אתיחס רק למשפט אחד מהפוסט שלך , שיתן תמונה מלאה לגבי שאר

הערותייך.

"ההיסטוריון הצבאי אורי מילשטיין טוען, כי חלק מהצל"שים שקיבל אהוד ברק לא היו ראויים..."

אורי מילשטיין, כהיסטוריון עסק אך ורק באיך "להרוג פרות קדושות" במלחמות ישראל.

כאשר מישהו שבוי בקונספט הזה, הוא רואה אך ורק את הדברים הרעים, הלא מוצלחים. את הכשלונות ומתעלם לחלוטין מההצלחות.

והפוסט שלך זהה לחלוטין לקונספט שהזכרתי.

עוד הערה קטנה בקשר לאסון צאלים.

את משתמשת במילים של צחי הנגבי "אהוד ברח".

אם צחי הנגבי היה נמצא במצבים שאהוד ברק נמצא כלוחם בסיירת מטכ"ל הוא היה בורח מהר יותר מצ'יטה. להזכירך, הצ'יטה נחשבת לבעל החיים המהיר ביותר.

יוליקה

Member
מנהל
גם לך אומר כמו שאמרתי לשפירא

לא תשכנעו אותי שאהוד ברק הוא האיש שיכול להושיע את המצב הפוליטי
העגום של המדינה... ברק כדאייניק לא פחות מביבי - ויש לו רשימת כשלונות
ארוכה ברקורד שלו - אנחנו לא שפני הניסיונות שלו.
צריך מישהו חדש שיכול לתקן את העוולות של קודמיו.

מינהר

New member
חברים, מה שאנו נאמר בעניין ברק לא ישנה הרבה.

בלאו הכי דרעי וחבורתו יקבעו מי יהיה רוהמ הבא.
וזה לא יהיה ברק.

למעלה