בוקר טוב, מחפשת מתכון לקינוח מנצח

dana29

New member
בוקר טוב, מחפשת מתכון לקינוח מנצח

- לאחר ארוחת דגים, שיהיה קל להכנה, עם חומרים פשוטים, אפשר מפירות, ושיהיה מעדן....הגזמתי???? סומכת עליכם. תודה, דנה
 

effyba

New member
קינוח תפוחים של אמירה

מתכון: קינוח תפוחים רכיבים: 3 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות 2 כפות חמאה 2 כפות סוכר חום 1 כפית קינמון 3 כפות ברנדי לרוטב 1/2 כוס ברנדי 6 חלמונים 1/2 כוס סוכר גלידת וניל משובחת אופן הכנה: במחבת ממיסים את החמאה, מוסיפים התפוחים, הסוכר והקינמון ומטגנים כ- 5 דקות, עד שהתפוחים מתרככים מעט. מורידים מהאש, מוסיפים את הברנדי ומוזגים התערובת לתבנית חסינת אש. לרוטב בקערה היושבת על סיר עם מים רותחים, להקציף הביצים עם הברנדי, ולהוסיף בהדרגה את הסוכר עד שהופך לקצף בהיר וסמיך. להסיר מהאש ולהניח בצד. לשפוך הרוטב על התפוחים שבתבנית, ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך דקות ספורות, או עד שהופך לזהוב. להגיש בקעריות הגשה, מעל כדור גלידה. בתאבון הערות: מקור המתכון: אמירה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
קינוח תאנים חם

מתכון: קינוח תאנים חם רכיבים: 1 ק"ג תאנים בשלות, 2 כפות דבש, קורט קינמון ואגוז מוסקט, 6 ביצים, ½ כוס סוכר, 1 כפית תמצית וניל, 60 גרם חמאה מלוחה רכה, 1 כוס חלב, 2/3 כוס קמח. לקישוט: 1 כף אבקת סוכר. אופן הכנה: מרחיקים מהתאנים את הגבעול וחותכים לשניים, לאורך. בסיר קטן מחממים דבש, קינמון ואגוז מוסקט, עד שהדבש מתרכך, טובלים בו את חצאי התאנים ומניחים בתבנית פאי בקוטר 28 ס"מ, כשהחתך כלפי מעלה. מערבלים היטב ביצים וסוכר בקערת המיקסר, לקבלת קציפה אוורירית. מוסיפים את החומרים הנותרים בערבול איטי. שוטחים את הבצק הדליל על התאנים ואופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 200 מ"צ. מצננים כמה דקות, בוזקים אבקת סוכר ומגישים. הערות: מקור המתכון: http://www.fruit.org.il/lobby.asp?fruit_id=39 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
פנקייק בננות

מתכון: פנקייק בננות רכיבים: 1 כוס קמח 1 כוס קמח מלא 1 כף אבקת אפיה 1 כפית סודה לשתיה 2 ביצים 1/4 כוס שמן 2 כוסות ריוויון 6 כפות דבש 2 בננות מעוכות 1/2 כוס אגוזים קצוצים אופן הכנה: מערבבים את כל החומרים ומקציפים רק עד שהכל מתערבב כראוי. משמנים מעט נחבת שטוחה לבלינצ´ס או מיוחדת לפנקייק או מחבת טפלון רגילה, מחממים על אש בינונית ויוצקים במצקת מעט מהבלילה כך שתיצור עיגול. מטגנים כדקה-שתיים והופכים בעדינות. מטגנים גם את הצד השני וממשיכים כך עם שאר העיסה. הערות: מקור המתכון: פורום -BB22 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
מעדן אננס מהיר של הלורד שלנו.....

מתכון: מעדן אננס מהיר (פרווה) רכיבים: לשלוש מנות: 1/3 קופסת אננס משומר (חתיכות) 1/2 מיכל שמנת ריץ 2-1 קיווי 3 פטי בר 1 כפית סוכר להגשה: כוסות על רגל אופן הכנה: לפורר פטי בר ולפזר על תחתית הכוס. להניח שכבה של חתיכות אננס (ללא רוטב). להקציף את השמנת ולהניח מעל לחתיכות האננס. להניח שכבה של חתיכות קיווי. להניח שוב שכבת קצפת. לרסק מעט חתיכות אננס + מעט רוטב מהקופסה + סוכר… לבשל מעט… לצמצם נוזלים… (ניתן להכין מראש) לקרר ולהוסיף כשכבה מעל לקצפת. לחתוך פרוסת קיווי, לעשות חריץ קטן ולהניח על קצה הכוס. הערות: מומלץ. *** אם אין בעיית כשרות- שמנת מתוקה חלבית- טעימה יותר מקור המתכון: Lord_of_Code הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

liat ליאת

New member
אפרת

אפשר לשים 2 כוסות קמח רגיל, במקום 1 רגיל + 1 קמח מלא, נכון? אגב, ניסית את זה? זה מוצלח?
 

dana29

New member
לכמה מנות קינוח התפוחים???ובלי

גלידה זה תופס? (אין לי כרגע...)
 

effyba

New member
מוס תפוזים (פטנט)

מתכון: מוס תפוזים פטנט רכיבים: 2 כוסות מיץ תפוזים טבעי מסונן מיץ מלימון אחד או מיץ וגרגירים של 3 פסיפלורות 1 כוס מים 5 כפות סוכר 1 כף קמח (לפסח ראו הערה בסוף המתכון) 1 שקית ג´לטין (14 גרם) ב2- כפות מים אופן הכנה: שמים בסיר את מיץ התפוזים, מיץ הלימון, המים, הסוכר והקמח. מערבבים ומביאים לרתיחה על אש בינונית. ברגע שהתערובת מבעבעת את הבעבוע הראשון מסירים מהאש. ממיסים את אבקת הג´לטין ברבע כוס מים קרים. טורפים היטב ומוסיפים לתערובת מיץ התפוזים החמה. מערבבים היטב ומצננים. כשהתערובת מתקררת מכניסים למקרר ומצננים 24 שעות. מכניסים למיקסר, מקציפים 40 דקות על מהירות כמעט הכי גבוהה (מספר 8) בלי להגביר או להנמיך את המהירות. מעבירים לקערה ומקררים לפחות שעתיים לפני ההגשה. * אפשר להחליף את הקמח בכפית קמח תפוחי אדמה. ממיסים היטב במים הקרים לפני שמוסיפים למיץ התפוזים (בשלב 1 של ההכנה). הערות: שרי אנסקי - מעריב מקור המתכון: ענבל FAIRY הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
נראה לי שאפשר להגיש גם מעל

עוגת ספוג ,למשל.בנושא מנות משהו כמו 4-5 מנות (תלוי בגודל המנה).
 

בהארט

New member
קינוח אחר ומדהים

מצרכים: 2 חפיסות שוקולד לבן 1 שמנת מתוקה 2 חבילות פירות יער קפואים (לא מופשרים) ההכנה: על צלחת הגשה לשפוך במרכז את פירות היער הקפואים. להמיס במיקרו את השוקולד הלבן. לחמם על אש קטנה את השמנת המתוקה (בלי להרתיח) ולהוסיף את השוקולד המומס. לערבב הייטב ולצקת על הפירות הקפואים. להגיש מיד. גם יפה ,גם טעים , גם קל וגם ניתן להכין מראש את כל החומרים בבית למקרה של אירוח בלתי צפוי.
 
פירות לוהטים

חותכים לגודל נוח תותים, בננות, אגסים, תפוחים ושאר פירות רלוונטיים. מקפיצים במחבת עם חמאה + סוכר חום + יין אדום עד שהפירות נעשים רכים קצת. מוציאים את הפירות, מצמצים את הרוטב ומגישים בליווי קצפת או גלידת וניל והרוטב.
 

דקואז

New member
הנה קינוח שוקולדי טעים ופשוט

כפי שהובא באחד הפורומים ונוסה בהצלחה. 200 גר´ פקאן או אגוזי מלך 1/2 כוס סוכר 4 כפות פירורי לחם 400 גר´ שוקולד מריר 200 גר´ חמאה 5 ביצים מעט תמצית וניל משובחת או חצי כפית ליקר (שרי) 1. ´דופקים´ מעט את הפקאנים, מוסיפים פירורי לחם וסוכר. 2. להתיך חמאה ושולקד בסיר, כשנמס, להסיר מהאש ולהוסיף ביצים (אחת-אחת) ותמצית הוניל או הליקר. לערבב במטרף ידני. 3. 1/3 מכמות השוקולד מוסיפים לפקאנים ומכניסים לתנור עד להזהבה (לעקוב שלא יחרך) 4. להוציא מהתנור ולקרר מעט, לשפוך מעל את יתרת השוקולד, ולמקרר. טעים להגשה עם כדור גלידה/קצפת/רוטב תות או פטל.
 
למעלה