בוקר טוב, מישהו פה עשה פעם

בוקר טוב, מישהו פה עשה פעם

גפילטע פיש מדג נסיכת הנילוס? איך זה יוצא? דומה לקרפיונים?
אשמח לקבל מידע, תודה.
 

חנהפ

Active member
יש שמכינים גפילטע פיש מ-white fish

זה לא כמו קרפיון, אבל אכיל למי שאוהב את הדג הזה.
 

mykal

New member
אגיד לך,

דג הקרפיון הוא יחסית דג שמן,
והתיבול המקובל הוא מה שהיה "זמין" ומורגל באזורים ממנו הגיע.
דג נסיכת הנילוס הוא דג "חסר טעם" והתיבול המקובל בבישולו הוא מאיזור מוצאו.
המעלה ב"גפילטע פיש" שבד"כ זו קציצה והדג טחון.
מציעה לטחון את הנסיכה, ולהכין ממנה כמה קציצות בודדות עם תיבול הגעפילטע
(אגב מצריך הרבה פחות זמן בישול)לראות אם טעים לכם, במידה וכן להכין עם השאר , אם לא--פשוט לגן או לבשל בתיבול המאופין ל"נסיכה".
 
הכנתי !!!!!!

יצא פשוט מ צ ו י ן, המראה כמו של גפילטע פיש מקרפיון וגם הטעם דומה.
ממש יופי.
 

mykal

New member
שמחה שהצליח לך,

טוב לדעת שזו אופציה.
תודה על הרעיון.
וסתם מסקרנות---למה רצית להחליף דג?
 
פשוט , כי קרפיונים אני רואה איך המוכר

מכה להם על הראש ואח"כ טון וזה ממש לא נעים לי ודי נגעלת לראות את זה, כך אני
קונה אריזה קפואה שתמיד זמינה לי בסופרמרקט.

הכל פסיכולוגי אך לי זה מתאים.
 

פוקסי99

New member
גפילטע פיש וקרפיון

לדעתי לקרפיון יש את המרקם והטעם המיוחד אשר נותן לגיפילטע פיש את היחוד.
את יכולה כמוני :אני רוכש דגים במשמר השרון מסביר מה אני רוצה ויוצא מהחנות לעיסוקים שונים חוזר והדגים מוכנים למעני נקיים וארוזים .ולא ראיתי את התהליך.
אבל יש להזהר על החנות הזאת אני סומך. יש מוכרים שיראו לכם דגים חיים וכאשר לא תשימו לב יחליפו בדגים לא טריים .
גפילטעפיש מתכון ותמונות
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/86195724/אוכל_ומשקאות/מתכונים
ל200 גרם קציצות רצוי להוסיף ביצה אחד לא מבושלת וביצה אחד קשה
בצל אחד
1/2 1 כפיות סוכר
1כף קמח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית מלח
לטחון הכל יחד עם הדג הטחון

לציר
1/2 1 כוסות מים
1/4 כף מלח
1/4 כפית פלפל שחור או לבן
בצל קטן
1גזר פרוס לעיגולים

שמים את כל חומרי הציר ביחד ומבאים לרתיחה
צרים קציצות ומוסיפים לסיר מנמיכים את האש לבינונית לשעתיים וחצי עם מכסה
במקרה והמים לא מכסים את הקציצות לבוסיף מים
רצוי להוסיף לציר בזמן הרתיחה את הראש והאידרה וגם הסנפירים
בתמונה הציר מתבשל
 
למעלה