בוקר טוב, מכונת הקפה שוב התקלקלה...

hallo kitti

New member
בוקר טוב, מכונת הקפה שוב התקלקלה...

יש לנו מכונה מסוג vivi שקנינו בחנות קדמה ברמת ישי. היא עבדה מצוין מספר שנים אבל בחודש האחרון היתה בתיקון כבר פעמיים (תיקון יקר מאד של 900 שקלים ועוד תשלומים על שתי ההובלות בכל פעם). היום בבוקר שוב התקלקלה המכונה...
מישהו מכיר אולי משווקים מורשים או מישהו שממש מבין בסוג המכונה הזו? מישהו אולי יודע מה הבעיה כשהדוד רותח ומבעבע ונוזל גם מתחתית המכונה במקום להוציא קיטור? בנוסף הלחץ במכונה עולה מאד לעיתים עד רתיחת הדוד. שוב מציינת כי הוחלף ווסת לחץ לחזק יותר ובוצע טיפול כולל למכונה. אני נואשת...
תודה על כל תשובה.

dimab

Member
אחרי שחודש גם אני נאלצתי לשתות קפה בחוץ - אומנם לא...

...נס, אבל יקר לאללה - אני בהחלט מבין לליבך.
אינני טכנאי, ומקווה שכאלה, שגם קוראים כאן בפורום, יעזרו לך יותר ממני, אבל המכונה שלי דומה לשלך, ובכמעט עשור שיש לי אותה טיפלתי בכל מני תקלות מוזרות. אגב, איזה דגם של ויווי יש לך בדיוק?
קשה לאבחן מבלי לראות, אבל היה לי מקרה דומה: שעון לחץ הדוד "קופץ", הדוד לא בונה לחץ ורותח במקום, ולבסוף מים חמים נוזלים מתחתית המכונה. במקרה שלי התיקון היה פשוט וחינם: כשפתחתי את המכסה והסתכלתי פנימה, ראיתי ששסתום שבירת הוואקום תקוע במצב פתוח בגלל גרגיר חלודה שנכנס לפתחו. מצב זה גרם לחוסר היכולת לבנות לחץ (הדוד נשאר פתוח דרך השסתום), רתיחת המים וגם "בריחת" המים מהדוד דרך השסתום המדובר. סילוק הגרגיר האשם וניקוי פתח השסתום פתרו את הבעיה באופן מיידי, יסודי וחינמי

hallo kitti

New member
תודה על העזרה!

איך פתחת את המכסה? פשוט את ארבעת הברגים? זה מספיק כדי להגיע לאזור שמצולם כאן בהודעה שלך?

dimab

Member
צר לי: המכונות שלנו דומות, אך לא זהות.

בשלי זה 7 ברגים שנראים היטב על מעטפת הגוף החיצונית (שניים מהם מתחת למגש יבוש הכוסות). בשלך - תנסי להסתכל מה בדיוק מחזיק את העטיפה, או אולי חפשי סרטון הדרכה ברשת.
בהצלחה.

hallo kitti

New member
האם מותר לפתוח בהברגה את שסתום הלחץ??

אני לא מצליחה לצרף תמונה להודעה אבל כשפתחנו את המכסה ראינו שכנראה נפל לתוך הדוד החלק הקטן של השסתום והאום נשאר חלול. אנחנו מנסים לפתוח את השסתום כדי להוציא עם מגנט את החלק שנפל פנימה האם זה אפשרי?

dimab

Member
אם יש לכם מינימום של כישורים טכניים, מותר הכל

אל תשכחו כמובן לנתק את המכונה ולתת לה להתקרר. כשפותחים את ההברגה, תיזהרו שלא לשבור שום דבר (אם כי נדרש די הרבה כח בשביל לשבור דוד נחושת), וכשסוגרים בחזרה, שימו משחה אוטמת לא מדביקה או סרט טפלון פשוט (רק שלא יבלוט פנימה לתוך הדוד). לגבי "להוציא עם מגנט" - יכול להיות יותר מאתגר ממה שאתם חושבים, כי החלק שנפל לכם פנימה בדרך כלל עשוי מפליז או מנירוסטה - חומרים לא מגנטיים בעליל. תנסו לאלתר משהו כי להפוך ולטלטל מכונה של 30 קילו' - זה לא תענוג גדול...
אגב, לא שאני רוצה לרמוז משהוא, אבל במכונה שזה עתה עברה טיפול ושיפוץ במעבדה מוסמכת, דבר כזה לא היה אמור לקרות

hallo kitti

New member
ספר לי על זה...

זו הסיבה שאנחנו מנסים לפתור את הבעיה לבד כי נראה לי שמנסים לעשות עלינו כסף...
החלק שאנחנו מנסים לפתוח נראה כאילו מודבק לדוד, זה לא יכול לשבור משהו אם ננסה לנתק אותו בכוח?
אנסה שוב לצרף תמונה, זה לא ממש הולך לי

dimab

Member
קשה להגיד בלי לראות.

יתכן ומה שמחזיק את השסתום זה קצת אבנית שהצטברה בצד הפנימי שלו, ואז צריך רק קצת יותר כח. ויכול להיות שאצלכם זה כמו במכונה שלי - כל דבר סגור עם לוקטייט - ואז צריך לחמם את המברגה בשביל לשחרר ביתר קלות. תנסו לחפש ביוטיוב - אולי מישהו צילם.

dimab

Member
ה"שסתום" זה כל המכלול גם יחד - לא רק החלק הבולט באמצע.

התכוונתי לפתיחת האום הגדול כולו: זה לא חלק אינטגרלי מהדוד, אלא חלק שמתברג בתוכו.

hallo kitti

New member
תודה לכם

גם אם לא נצליח לטפל בעצמנו בבעיה, כיף לקבל את עזרתכם

עוד פעם אתה והמשחות שלך?!

אטם טפלון או קרטון שמצורף לשסתום כשקונים אותו, לא צריך לא סטר טפלון ולא משחה ואפילו לא שחמוסטיק!
עכשיו תראה את החתולית מתרוצצת לחפש משחה אוטמת לא דביקה (90 שקל לבקבוק שיספיק לה בשביל לאטום את כל הצנרת בבית והברזים והלוסטרא של החשמל ל50 שנה לפחות) בכל חינויות הDIY ןכמובן שזה לא נמצא שם...

dimab

Member
לך תדע - אולי יש לה כזאת
בגלל זה אמרתי גם סרט טפלון.

dudi4321

Active member
אם הדוד יבש

אז מחדירים מקל כמו של מכחול שעל הקצה שלו מלופף מסקנטייפ אבל הפוך. שהצד המדביק חיצוני. אולי דבק דו צדדי.
עם פנס לראות את הפין שנפל וללכוד אותו עם הקצה הדביק.

ואם החלק הבולט ישאר בתוך הדוד, מה יקרה?!

אל תתאמצי אפילו, הסירי את השסתום הישן, שימי שסתום חדש, את הפין שנפל פנימה , תוציאי בהזדמנות, כשגוף החימום ידרש להחלפה.. לא יקרה כלום אם הפין הזה ישאר בתחתית הדוד, אין לו בלאו הכי לאן לברוח.ולא, זה לא יעשה נזק לכלום.

dimab

Member
כעקרון אתה לחלוטין צודק, זה רק אומר שהם לא ישפצו שסתום ישן..

אלא יחליפוהו בחדש, מה שלאור העלות הנמוכה של שסתום זה מהווה אפילו פתרון עדיף. הדבר היחיד שאני לא יודע להגיד, ואתה בטח כן - זה איפה קונים אחד כזה בצפון (או שטעיתי ואתם לא מהצפון - במקרה כזה קונים בא. אברהמי בחולון).

למעלה