בוקר טוב מכרתים

בוקר טוב מכרתים

היום נוסעים לפסטיבל השנתי במטלה להיזכר בהיפים ובביטניקים שברחו מהגיוס בארה"ב והקימו מרכזים משלהם בכרתים עד עבור מלחמות קוריאה ווייטנאם.
אני מקווה שיהיה שם עליז כמו בימים ההם למרות שהאנשים קצת הזדקנו.

בשקט בפורום אני נזכר בביאליק:
קן לציפור בין העצים
ובקן שלוש ביצים
ובכל ביצה הס פן תעיר
ישן לו אפרוח זעיר.....

הדסהש1

New member
בוקר אור לשבת שהלואי שנשמע כבר

משהו מהחטופים...ומאיר תספר לנו רשמים
מהפסטיבל ...נחמד לשמע משהו שמח...

בקר טוב !!! מאיר כיף לך ,

הידע שלך נותן לך את כל האפשרויות להינות בכריתים !!! תמשיך להנות !

יוליקה , איזה תמונות יפות עם שר האוצר!

מתחילים להרגיש את העבודות שהוא עושה בכנסת, למרות שזה מאוד קשה, אבל הוא צעיר וישראלי לכל דבר והוא גם יצליח, !
מאחלת לו המשך בהצלחה בדרכו!

אני חולמת להגיע לכרתים כבר

במשך שנים ולא יוצא לי. למה? משום שאני לא רוצה לנסוע בטיול מאורגן אלא עם חברה בלבד.

אין לך שום בעיה

היום חברת אגאין מוציאה טיסה שבועית לכרתים, טיסה ישירה סדירה בחודשים מאי,יוני,ספטמבר, אוקטובר. בחודשים יולי-אוגוסט שתי טיסות כאלו.

מי שגמיש בתאריכים יכול למצוא מחירים מאוד זולים, למשל אשתי ואני טסים בספטמבר, המחיר 177 יורו לאדם הלוך ושוב.

כמו יש את הספר שלי, ותוכלי לקבל גם סיוע כמה שתרצי, ואת לא צריכה שום טיול מאורגן שעל הראש יהיו עוד 48 איש.

יוליקה

Member
מנהל
לאה הבעיה שתמיד נטפלים לכותרת

ומתעלמים מהתוצאות....

את הר"מ לא כתבו בהסברה של המפלגה - אלא כתב אחד
הפעילים שהחליט לסכם כתשובה למישהו שהתלונן שיש עתיד היא מפלגת מדף....

אחרי שצמצמו את הממשלה ל-22 שרים, וביטלו את הג'וב ההזוי שר בלי תיק.
איפסו את המע"מ לדור שלם שלא יכל לקנות דירה
הקימו ממשלה ללא חרדים, שהאריכה את שעון הקיץ,
קיצצו בתקציב הישיבות הלא ציוניות,
העבירו את חוק השיוויון בנטל,
שינו את שיטת הממשל
העלו את התמלוגים על אוצרות טבע,
הכניסו למערכות החינוך החרדיות לימודי ליב"ה,
הקימו ועדה שתשים סוף לתספורות הטייקונים,
העבירו את חוק הפונדקאות,
וגם על האפשרות לחיות בזוגיות ללא חשש רבנות,
הם הוכיחו שהם גם מספיק אמיצים כדי להזיז סלע לבה לוהט נוסף' שהפסימיסטים התעקשו שאף אחד לא יעז להזיז – ודאגו שילדינו ילמדו את הסיפור המרתק ביותר שיש למדע לספר לנו – האבולוציה.
שנים שמעתי שהרשימה שלמעלה תתממש כשיצמחו לכל מיני אנשים שערות על כפות הידיים – מסתמן שהתורים במכוני הליזר יהיו ארוכים.
ממשיכים להילחם ב-8 מיליון חזיתות, בשביל שיהיה עתיד ל-8 מיליון ישראלים. אל תפסיקו לשנות כדי שכולם יווכחו - יש עתיד

יוליקה ,גם הקיצבאות לנצולי השואה,

גם תרופות חינם לנצולי השואה, כל התרופות שיש בסל התרופות מקבלים לא תשלום ! זה הישג גדול , שלא היה עד עכשיו!
אחרי הכל , כל ניצולי השואה שעדיין חיים , כבר מאוד מבוגרים, היו ביניהם אנשים שלא היו יכולים לקנות את התרופות , עכשיו הם מקבלים הכל חופשי, סוף סוף.

הפסטיבל היה מאכזב מאוד מאוד

בשנה הראשונה היו באמת היפים וביטניקים מזדקנים, שנהגו בערב לשבת עם גיטרות ולשיר שירים.

מזה שלוש שנים מסתבר שזה סתם פסטיבל לנוער שבאים באלפיהם (מישראל הגיע חצי מטוס של צעירים), יש שם המון דוכנים של מזכרות והכי הרבה דוכני אוכל מהיר והמסעדות ריקות, כולם מתלכלכים בצבעי גוף והולכים עם בגדי ים והמוזיקה מחרישת אוזניים כך שאי אפשר לשמוע מה מדברים.

בלילה נפתחים דוכני המשקאות וכולם משתכרים עד כלות.

ברחנו משם.

אבל בכל זאת משהו טוב

גיליתי בדרך שלט המצביע לחוות חמורים, ומכיוון שהחמור הוא בעל החיים החביב עלי (יש לי אוסף נכבד של פסלוני חמורים, מחזיקים וכו), נכנסנו.

מצאתי שם אשה מניו-זילנד שנשואה למקומי והנכדה שלה. הם התחתנו חודשיים לפני ואחר כך נסעו לניו זילנד לעשרים שנה וחיו בחווה.
בעיקבות קצון הבעל לחזור לכור מחצבתו, חזרו לכרתים, שיקמו את הבית ואת השטח החקלאי שלו ואפילו מצאו בשטח חמור עזוב ולקחו אותו אליהם.
איש זקן שהפסיק לרכב על חמור שאל אם יוכל להביאו אליהם, ונענה בחיוב וכנ"ל היה עם חמורים פגועים וחולים, וכך בעצם הם היו מקור ההצלה לחמורים.

הם לא מבקשים כסף על הכניסה לחווה ולא על טיול חמורים שהם עושים למשפחות כשיש להם מספיק חמורים, רק מבקשים תרומה או לקנות פריטים מהחנות הזעירה שלהם.

ועכשיו לפואנטה של הענין.
כשהיא שמעה שאנחנו מישראל, היא צחקה שלמעשה גם היא יהודיה, ואז אמרתי שאני מוכן לחבר בינה לבין מגי שהיא יהודיה מאוסטראליה וחיה בעיר חאניה.
שאלתי איך היא יהודיה?
והיא סיפרה לי שסבתא שלה היתה יהודיה, בשם רייצ'ל אברהם, שבזמן המנדט הבריטי יצאה מפלסטינה שם נולדה ונסעה לניו-זילנד.

יש לי את השם והיא תשלח לי צילום של הסבתא וכל פרט שתצליח למצוא, ואולי אעזור לה למצוא את המשפחה האבודה שלה.

יוליקה, הגלבוע באמת מקסים !

אבל לא כל אחד יכול לגור שם, לכם נפל זכות לגור שם, תהנו מכל יום ומכל רגע, ואנחנו העירונים , נעשה טיולים לשם !

למעלה