בוקר טוב מלא בפורקן !

ToMmY27

New member
בוקר טוב מלא בפורקן !

שבוע טוב חברי פורום היקרים !
עד כה נהגתי לקרוא באופן פסיבי ולמען האמת התחברתי ככ לנכתב כאן והבנתי שאני לא לבד..
לכן אני מרגיש מספיק בנוח כדי לשתף אתכם בלא בדיוק בעיה אבל פשוט ״מצב תקוע״ בו אני נמצא..
אני משוחרר מזה כשנה וחצי אחרי עבודה וטיול של כ 3 חודשים בארה״ב. כשחזרתי התקבלתי לעבודה מאוד רווחית ונחשבת בתחום הבטחון. המטרה העיקרית בראש ובראשונה שלי היא לחסוך כמה שיותר כסף..
ההחלטה העיקרית היא לחסוך לטובת לימודים מאוד יקרים במוסד נחשב.. (רוצה גם לציין שברשותי אזרחות אירופאית ולא פעם ולא פעמיים אני תוהה לעצמי אם אולי עדיף לעבור לאירופה מה גם שחסכתי לעת עתה ולא אצטרך להיות בלחץ של חיפוש עבודה מיידי).
אבל אני מבין לאט לאט קצת אחרי שנה שאני בעבודה הזו , שוויתרתי על דירה בתא, טיול גדול יותר אחרי צבא , רכב.. (מה שכמובן אני יכול להרשות לעצמי בשלב הזה אבל אני פשוט מעדיף שהכל יצא על הלימודים)..
אני לא יכול שלא לחשוב קנאה בקרב חבריי , קולגות שמשלבים הכל מהכל טסים לומדים בעלי רכב וכל זה לצד העבודה.
זה קצת עצוב אבל אין לי בדיוק תחביבים ואני לא מרגיש שיש איזה קורס או חוג מסויים שאני מעוניין להרשם אליו.
אני רק רוצה לציין שכן אני יוצא עם חבריים מבלה וטס מדי פעם לחול אבל מרגיש לי שהחול קצר מדי ( עד כ - 10 ימים לרוב ) והבילויים עם החברים פה בארץ כבר קצת ממצים וחוזרים על עצמם..
אשמח לשמוע תגובות עצות וכו׳..
תודה, והמשך שבוע נעים !!

תודה

אני ממליצה לך לקרוא 2 ספרים של דר טל בן שחר...
שנקראים:
אושר אפשרי
באושר ובאושר
&nbsp
כי אתה מחפש את האושר שלך במקום הלא נכון
אני לא טסה לחול בכלל
ואף פעם לא הייתי
ואני נראה לי יותר מאושרת ממך
פשוט כי אני לא משווה את עצמי לאחרים (לחברים ההם)
אלא מאושרת מדברים אחרים לטווח יותר ארוך מאשר טיולים (שבאים לא משנה בין אם שבועיים או חצי שנה-טיול נגמר ושביזות יום א באות...)
&nbsp
במילים אחרות
תקרא ספרים, תלמד איך להיות יותר מאושר
כי אתה מחפש במקום הלא נכון.
&nbsp
ובקשר לאירופה אם אתה מסוגל לעזוב את כל חברים והמשפחה להיות לבד במדינה זרה-תיסע

אם לא אז לא.

Purple Mushroom

New member
"מצב תקוע".

השאלה מה המטרה שלך כדי לצאת מה"תקיעות" הזאת. אתה במצב מצויין, יש לך עבודה, יש לך כסף, יש לך חברים, יש לך בילויים וגם עבודה וגם כסף (חזרתי על עצמי).
למה ויתרת על דירה בתל אביב? תראה מה התקציב שלך, ואם יכול להרשות לעצמך , אפילו שכירות במרכז תל אביב. (כתבת עבודה מאוד רווחית).
מה המטרה הבאה? אולי ידידות? בת זוג?
אני גם במצב די תקוע, אבל לומד להסתדר עם היתרונות. בהצלחה לך בחור צעיר :)

oromer

New member
מנהל
מצב תקוע

אני כמובן מצטערת לקרוא שזה מה שאתה מרגיש, אבל ממה שקראתי לא התרשמתי שאתה תקוע. בכל בחירה שאנחנו עושים אנחנו מוותרים על משהו אחר. יכול להיות שאתה לא שלם עם הבחירות שלך. ואולי אתה כן שלם איתן, אבל עדיין לא מוכן לקבל את הויתור.
החלטת לחסוך לטובת לימודים שזה צעד מאוד חכם. נשמע שיש לך מטרה ואתה עובד כדי להשיג אותה. בנוגע לדירה בת"א לא ברור כ"כ למה ויתרת עליה אבל- תמיד תוכל להשכיר שם דירה. בהנחה שאתה רוצה לחסוך דירות לא משהו הן יקרות. אני לא בטוחה שזה שווה את הכסף. גם בהנחה שאתה רוצה לחסוך בשביל לימודים. רכב- לא לכולם יש רכב. במיוחד לסטודנטים. רכב זה עלויות גבוהות מאוד. הכל שאלה של בחירה. זה לא ויתור. תבדוק אם תוכל להשתמש ברכב של ההורים/אחים בוגרים/קרובי משפחה ואולי להשתתף בעלויות. מה גם, שרוב האנשים שעוברים לת"א מוכרים את הרכב. אין שם חנייה, וחוץ משבת יש תחבורה טובה. וכמובן שניתן להשכיר אופניים.
בנוגע לחו"ל- אתה רוצה לטוס לחול? יש לך אפשרות לקחת חופש ארוך מהעבודה? כי נשמע שזו עבודה די טובה שלא כדאי לעזוב אותה.
בנוגע לתחביבים/חוגים- אני מבינה את התחושה שלך. אתה רוצה לעשות עוד משהו. כשאנחנו תלמידים או סטודנטים הצורך הזה לפעמים יותר קטן. אבל כשאנחנו רק עובדים- במיוחד שהעבודה לא מעניינת במיוחד, חסר עוד משהו. תחשוב על תחביבים שהיו לך בתיכון. מה העסיק אותך בשעות הפנאי. ומעבר לזה תנצל את הזמן למנוחה. אל תתיש את עצמך. כי כשתהיה סטודנט המן הפנוי שלך יקטן.

spaysi8

New member
נשמע כמוני

אני שנה ב,
אחרי שלא טסתי (גם, אולי לסופ"ש או משהו.. אבל זהו), אין לי חסכונות שמאפשרים לי לקנות מה שבא לי ולבלות כמה שבא לי,
ואני עמוק בתוך לימודים של 6 שנים..
מאוד מקנאה באלו שטסים..
מצד שני- גם הם מקנאים בי, יש לי כיוון בחיים, אני מתחילה להגשים את החלום שלי בגיל מאוד צעיר..
אז זה די תלוי מאיפה אתה מסתכל על זה.
אגב,
כל חופשת קיץ (למי שעובר מועדי א בהצלחה- בכלל זה ככה)- יש כ3 וחצי חודשי חופש.
אם תתחיל ללמוד ותחרוש- תעבור בהצלחה את מועדי א ובתחילת יולי כבר תוכל לטוס לחו"ל..
לגבי הכסף- אז בתור אחת שלומדת באחד התארים הכי עמוסים שקיימים- זה -כן- אפשרי לשלב עבודה ולחסוך קצת..
&nbsp
תעדכן בהתפתחויות!!
בהצלחה!
&nbsp

oromer

New member
מנהל
אני חושבת שעדיין לא מאוחר להגשים את החלומות

ודברים שאנחנו רוצים. צריך רק לתכנן איך לעשות את זה.
וכן יש כאלה שטסים בקיץ. אם שנה הלימודים מתחילה מוקדם ומסתיימת מוקדמם, והשנה העוקבת שלה מתחילה מאוחר זה יכול להשאיר זמן פנוי, אפילו אם יש מעט מועדי ב. שנה שעברה נגמרה באמצע יוני. באמצע- סוף יולי אשר להיות אחרי הבחינות מועדי א ולפעמים חלק ממועדי ב. וזה משאיר חופש עד סוף אוקטובר. אני רואה הרבה צעירים שטסים לחול אחרי תואר ראשון, אחרי חתונה (ירח דבש).
מה שמאפיין את היעדים האלו, שלרוב המרכיב היקר הוא הטיסה. המחייה, והטיול עצמו יחסית זולל. אם מסדרים את זה שלא יוצאים לטייל ביולי-אוגוס, והטיסה עצמה לא נופלת בחגים, ניתן להנות ממחירים זולים יותר....
וכן יש אצלנו חברה שטסו בחופש...

ToMmY27

New member
אז ככה..

קודם כל באמת תודה על ההצעות/תמיכה/רעיונות/הזדהות וכו וכו..
בנוגע לדירה בתל אביב.. יש לי כן את האפשרות לעבור אבל אני אומר לעצמי. למה בעצם? אני נייד לרוב עם הרכב של ההורים ( לצערי אין ברשותי עוד רכב ) והוא די זמין גם ואני פשוט במן אטרף כזה של להשקיע את כל כולי ללימודים..
נקודה שעלתה פה ואני מסכים איתה שאני ככל הנראה מסרב להכיר בויתור .. באחת התגובות צוין שאני נותן להשוות את עצמי לאחרים ופתאום זה הכה בי.. אני מיד נוטה להשוות את עצמי לאחרים ואני חייב ללמוד לפסיק עם זה..
טיילתי אחרי הצבא בארהב כ3 חודשים וקשה לי לכנות את הטיול הזה ״טיול אחרי צבא״ כי זה לא טיול נורמטיבי סטייל דרום אמריקה/מזרח.. אבל השאלה היא ״ מי קבע מה הנורמה ? ״ בכל אופן עולות פה כמה נקודות למחשבה ואני מתחיל ליישם אותן ובראשן להפסיק להשוות את עצמי לאחרים ולהתחרות מולם..
תודה לכם !ושבוע טוב

oromer

New member
מנהל
זה מאוד נכון

בנוגע לויתור- ויתור הוא מושג בסיסי שנלמד בקורס מבוא למיקרו כלכלה. חלק מהעיניין שכל בחירה, העדפה, צריכה טומנת בחובה ויתור על משהו אחר. לפעמים אנחנו לא מרגישים בכך. כי הויתור קל יותר או שאנחנו לא מרגישים שאנחנו מוותרים. בזמן שתהיה סטודנט- אתה תוותר על עבודה במשרה מלאה.כל זה בשביל התקווה שתהיה לך בעתיד היכולת להשתכר טוב יותר. תשואה להשכלה. רוב האנשים לא מרגישים שהם מוותרים. אבל זה מה שקורה.
בנוכע להשוואה עם אחרים- אני חושבת שהפייסבוק תורם לכך הרבה. אנחנו חברים של אנשים מכל מיני תקופות בחיים. וכל אחד כותב איפה הוא נמצא, מבלה, מטייל, לומד, עושה. אנחנו חווים את זה במאסות על הקיר בפייסבוק, וזה מרגיש שאנחנו לא מתקדמים ולא עומדים בקצב. אבל הפייסבוק זו אשליה. אני מכירה אנשים שלא כל מה שכתוב להם בפייסבוק הוא נכון. דבר שני, לא כל האנשים כל הזמן מטיילים, נהנים ומבלים, יש להם אוטו, דירה.
אתה לא יודע מה כל אחד חווה רגע לפני התיעוד בפייסבוק.
טיול אחרי הצבא זה לא מאסט. אני מכירה אנשים שלא מטיילים. ואם אתה רוצה, כי אתה רוצה ולא כי אחרים הספיקו- תמצא את הזמן לעשות את זה. לפני הלימודים, אחרי, בין לבין.
אל תייסר את עצמך. אני מאמינה שאתה פועל נכון. יש סטודנטים שקורעים את עצמם. אתה כסטודנט תוכל להנות מרווחה מסוימת. אתה חוסך עכשיו לעתיד. זה הויתור שלך. לחבריך ייתכן ויהיה קשה יותר. אם אתה נייד עם הרכב של ההורים, זה מספיק טוב. להחזיק רכב זה עלויות בלתי נגמרות.

למעלה