בוקר טוב מסר

עליזה 63

New member
בוקר טוב מסר

מְלַמֵּד יָדַי לַמִּלְחָמָה וְנִחֲתָה קֶשֶׁת-נְחוּשָׁה זְרוֹעתָי: (פרק יח, פסוק לה) לפעמים יש לנו תקופות קשות וכואבות בחיי. אז ה' יתברך מכין אותנו ונותן לנו את הכלים על מנת להתמודד איתם,מכין אותנו נפשית רוחנית ופיזית. כי אם ה' נותן לנו קושי זה סימן שאנחנו יכולים להתמודד אם זה. ביחד עם הנשק של ה' יתברך והגנתו. והנחישות הזאת שלו לוותר עד שיסתדר הדבר,דהיינו לפעמים מהיאוש אנחנו מוותרים,ופה ה' אומר לא לוותר להמשיך והכל יהיה בסדר. ככל שאלך בדרך זו אין לי ממה לפחד. ה' איתי בהכל . יום טוב ושנדע רק תקופות טובות ומואשרות אמן.

פרויז1

New member
"מלמד ידיי" ישר את ידיי!!! לא "אותי",

אלא ישר ידיי. וידיי הן שנמצאות בהכשרה תמידית וישירה אצל ה' . ולא אצל הרב ולא אצל המטיף או הממציא. לא רק שהוא מלמד ישירות את ידיי. אלא שגם קשת בידיי. אוהוהה!!! איזו קשת? לא סתם קשת! קשת "נחושה" ! קשת שלא מהססת. כל זה צפוי לו לאדם. לי. את כל זה ה' מעמיד לרשותו של כל אדם באשר הוא כל יהודי. לך אדוני ולך גברתי
"צפוי" = מוצע. ה' מציע לך! בידכם הרשות לקבל את התכונות האלו וגם את המכשירים האלה. שנאמר : "הכל צפוי והרשות נתונה" ! הכל מוצע על ידי ה'. הרשות נתונה בידיו של האדם : לקבל או לא לקבל! וזהו העיקרון היסודי של היהדות שמבדילה את דת משה ובני ישראל - מכל יתר הדתות. לפי היהדות היהודי אדון לגורלו!!! כי "..הרשות נתונה" על ידי אלוהים בידי האדם לבחור בגורלו. אם קיבל בידיו לימוד למלחמה, להתמודדות עם קשיי החיים, יקבל גם לידיו קשת. לא סתם קשת, אלא : קשת נחושה בוקר טוב חברים
ותודה לחברתנו עליזה חנום !
ו

למעלה