זה בדיוק הזמן לעשות מה שכיף לך
את התפקיד המסורתי של סיוע לנכדים, אפשר לממש בחלק קטן מהזמן, את רוב הזמן צריך הגימלאי להקדיש לעצמו ולמה שחלם שיעשה ולנסות דברים חדשים, ואם אין לו שטח התעניינות מסויים, שיתחיל לבדוק נושאים שונים ולנסות להשתלב בכל מיני פעילויות, עד שיימצא את מה שמוצא חן בעיניו.
חשוב מאוד למי שנמצא בגימלאות, לא לישון כל היום או לשבת בכורסה מול הטלויזיה ביתר הזמן, אלא להפיק מעצמו מה שהוא יכול גם אם יש מגבלות מסויימות, וכך הוא תורם לאיכות חייו.
יש בפורום רבות שעוסקות באמנות (כן רבות, הרוב המוחלט של הגולשים בפורום הן נשים), יש כאלו שיש להן גם עיסוקים אחרים, ועם זאת הגולשים לא נמנעים מהתפקידים המסורתיים של סבא/סבתא.
אני עצמי 13 שנה גימלאי (משטרת ישראל), עוסק בכתיבה בעיקר מחקרית (כותב בכעת את הספר ה-20 שלי), וכמה פעמים בשנה יוצא למקומות עליהם אני חוקר כמו רכבת-העמק (עמק יזרעאל) או האי כרתים (יוון), יחד עם זאת אני גם מסייע לחברים מורי דרך בכל מיני נושאים כולל יציאה לשטח (הייתי מורה דרך 50 שנה), כך שאני עסוק כל יום כל היום, ולרוב לא הולך לישון לפני 0200-0300 וקם בשעה 0800 כל יום.
בשורה התחתונה, כעת זה הזמן לעסוק בדברים אחרים, ורק במה שרוצים עבור עצמכם, ולא חייבים דין וחשבון לאף אחד.
ברכות ליציאה לפנסיה, שלב ב' בחיים.