בוקר טוב מצטרפת חדשה

בוקר טוב מצטרפת חדשה

לא מזמן פרשתי לפנסיה. את תקופת החגים עדיין העברתי ב"תורנות מטבח" מפאת הביקורים התכופים של הילדים והנכדים. רק עכשיו מוצאת קצת זמן לנפש ולפנאי.
אשמח לשמוע איך אתן מעבירים את הפרק החדש בחייכם ולאיזה דברים אתם מתפנים שלא היה לכם זמן קודם, או דברים חדשים..

הדסהש1

New member
ברוכה הבאה אלינו...

יוליקה

Member
מנהל
ברוכה הבאה...חלק גדול מאיתנו

כבר שכח את הצעדים הראשונים בגימלאות... אנחנו כבר וותיקים...
בהצלחה לך כיון שאת עדיין צעירה (גם אני פרשתי בגיל הזה...)
הצטרפי בהקדם למסגרות חברתיות...לחוגים, טיולים וכד' שם תכירי
חברה חדשה ואולי אפילו בן זוג...

זה בדיוק הזמן לעשות מה שכיף לך

את התפקיד המסורתי של סיוע לנכדים, אפשר לממש בחלק קטן מהזמן, את רוב הזמן צריך הגימלאי להקדיש לעצמו ולמה שחלם שיעשה ולנסות דברים חדשים, ואם אין לו שטח התעניינות מסויים, שיתחיל לבדוק נושאים שונים ולנסות להשתלב בכל מיני פעילויות, עד שיימצא את מה שמוצא חן בעיניו.
חשוב מאוד למי שנמצא בגימלאות, לא לישון כל היום או לשבת בכורסה מול הטלויזיה ביתר הזמן, אלא להפיק מעצמו מה שהוא יכול גם אם יש מגבלות מסויימות, וכך הוא תורם לאיכות חייו.

יש בפורום רבות שעוסקות באמנות (כן רבות, הרוב המוחלט של הגולשים בפורום הן נשים), יש כאלו שיש להן גם עיסוקים אחרים, ועם זאת הגולשים לא נמנעים מהתפקידים המסורתיים של סבא/סבתא.

אני עצמי 13 שנה גימלאי (משטרת ישראל), עוסק בכתיבה בעיקר מחקרית (כותב בכעת את הספר ה-20 שלי), וכמה פעמים בשנה יוצא למקומות עליהם אני חוקר כמו רכבת-העמק (עמק יזרעאל) או האי כרתים (יוון), יחד עם זאת אני גם מסייע לחברים מורי דרך בכל מיני נושאים כולל יציאה לשטח (הייתי מורה דרך 50 שנה), כך שאני עסוק כל יום כל היום, ולרוב לא הולך לישון לפני 0200-0300 וקם בשעה 0800 כל יום.

בשורה התחתונה, כעת זה הזמן לעסוק בדברים אחרים, ורק במה שרוצים עבור עצמכם, ולא חייבים דין וחשבון לאף אחד.
ברכות ליציאה לפנסיה, שלב ב' בחיים.

aviaviz

New member
הגיע הזמן...

שתעשי מה שאת אוהבת וכיף לך. אני אוהבת ללכת לחוגים. זה משהו שלא היה לי זמן לפני זה לעשות. אני מכירה שם חברות חדשות וגם נהנית ללמוד דברים חדשים. קראתי לא מזמן פוסט ממש נחמד בהקשר הזה :)

עמיקם10

New member
אתמול פגשתי בספריה-המרכזית

מישהי שאמרה דבר חשוב- שכל יום היא יוצאת מהבית. זה מכריח אותה להתאפר, קצת ללכת, ורלאות אנשים. בבית רואים רק טלויזיה.
מי שאוהב לקרוא ספרים- בספריה יש המון מידע. אם כי הרשת קצת מחליפה אותה.
כרגע אני עושה 'דוקטורט' על המלחמה--ההיא אחרי כל הסרטים האלה. ואני לא מוצא פרט אחד- איך לכל הרוחות המצרים הקימו עשרה גשרים על התעלה. והעבירו 1000 טנקים..הרבה לפנינו. כבר ב-8 באוקטובר ? איזה גשרים. ומי קיבל אצלם 'פרס על תרומה לבטחון'..בינתיים לא מצאתי תשובה לזה.

למעלה