בוקר טוב, מצטרפת חדשה

בוקר טוב, מצטרפת חדשה

שמי מיכל, אמא לאלון בן שנה ושמונה חודשים. אימצנו את אלון ברומניה לפני שלושה חודשים, ואני אוטוטו לפני סיום חופשת ה"לידה" שלי. אלון כבר הולך שבוע לגן ומרוצה שם מאוד. ועכשיו לשאלה (האם אפשר בלי?): אלון הגיע לארץ עם ארבע שיניים. שתיים למעלה ושתיים למטה. פה צמחו עוד 4 למעלה ו- 4 למטה ולא היו לנו בעיות מיוחדות. בימים האחרונים כנראה צומחים הניבים והוא מאוד לא רגוע ולפעמים בוכה מכאבים. השאלה שלי אחרי שצומחים הניבים צריכים לצאת עוד שיניים, או שיש לנו קצת הפוגה? גם אצלכם זה תהליך כזה לא קל? שמחה להצטרף חג שמח מיכל

odeia

New member
../images/Emo104.gif מכיל, ברוכה הבאה ומזל טוב

על היותך אמא. לגבי שיניים אני ממש לא זוכרת, יש כאלו שיותר קרובות לגיל זה. מה שבטוח, תנסי להעזר בחומרים שיקלו עליו את צמיחת השיניים, כמו גליגם בייבי של הום גליל, יש כאלו שמשתמשות בטי ג´ל ועוד. אצל כל ילד, סדר וזמני צמיחת השיניים משתנים. תנסי להקל עליו במידת האפשר ותמשיכי להנות ממנו. אני

תושבת מודיעין../images/Emo35.gif..תפוז|../images/Emo104.gif

אם את תושבת מודיעין...ב 30.4.02 ברחוב תלתן 6 במודיעין בשעה 20:00 אני עורך הדרכת עזרה ראשונה החל משריטה, דרך מצבי חירום רפואיים ועד חס וחלילה החייאה בתינוקות, ילדים ומבוגרים... הרשמה בטלפון 9722210 - 08 (מתנ"ס מודיעין) בכל מקרה...ברוכה הבאה... (רותי : אם ההודעות הנ"ל "מעצבנות" אותך, כי אני כל פעם חוזר עליהן, כתבי לי מסר והן לא תופענה יותר...) חג שמח הרבה בריאות
אמנון מרגלית

רותי הכ

New member
מיכל מזל טוב וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אצלינו שני הבנים הגדולים עברו את עניין השיניים בקלות יחסית ועכשיו הקטנה (בת שנה שלשה) סובלת. אנחנו נותנים לה מדיג´ל כי הטיג´ל לא ממש משפיע ואם היא עדיין נורא סובלת מכאבים אז גם אקמולי (מותר כל 4 שעות לפי המינון על הקופסא) את סדר הופעת השיניים אני לא ממש זוכרת אבל הטוחנות (?אלה שמאחור) מכאיבות כשהן בוקעות. אבל בסוף הכל עובר...
אז מזל טוב שו תהני מהאמהות. רותי

שלום מיכל וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

איה אמנם יותר קטנה (שנה+3) אבל כבר יש לה 12 שיניים. לה דוקא יצאו 8 חותכות (השיניים שמקדימה - 4 למעלה ו-4 למטה) ו-4 טוחנות (השיניים הגדולות הפנימיות). אין לה עדיין ניבים. כך שאת יכולה לראות שסדר וקצב צמיחת השיניים הוא אישי לכל ילד. איה מאד סובלת כשיוצאות לה שיניים (ומצפים לנו כמה לילות נטולי שינה כל פעם שיוצאת שן). אנחנו פשוט נתנו לה אקמול - כי אנחנו לא רואים סיבה שהיא תסבול, אפילו אם אין לה חום. טיג´ל עוזר טיפה וגליגם היא סרבה לשתות.

ונדמה לי שסה"כ יש 20 שיניים

בשלב הזה: 8 חותכות, 8 טוחנות ו-4 ניבים. אחרי החילוף לשיניים קבועות נוספות עוד טוחנות ושיני בינה.

הי מיכל!

מזל טוב, וברוכים הבאים אלינו! בקשר לשיניים- אין לי מושג, גלי, שנה ושלוש, מאוד איטית בעניין. הקלה על כאבים- לנו עוזר רק אקמולי, או נשכן. חג שמח!

michal@gal

Active member
מנהל
את בטוחה שאלו הניבים שצומחים עכשיו?

בדרך כלל צומחות קודם הטוחנות, ורק אחר כך צומחים הניבים. צמיחת הטוחנות היא ענין מאד מכאיב, ומצפים לכם כמה לילות קשים. אחרי זה יש קצת הפוגה לפני שצומחת רביעיה נוספת של טוחנות. ברוכים הבאים לפורום מיכל אמא של עדי, קרן ואופיר

כן..גם אצלינו התהתליך לא קל...

מה שעוזר זה טיג´ל וגליגם ובמקרים של כאבים חזקים יותר-אקמולי. ברוכה הבאה ומזל טוב

ברוכים הבאים ../images/Emo140.gif

ברוכים המצטרפים לפורום הנהדר שלנו. חוץ מזה בעניין שיניים, לפעמים הן יצאו עם חום ושלשולים ולפעמים בלי התראה מוקדמת. נורא משתנה מילד לילד ומשיניים לשיניים. שימי טיג´ל או גליגם להרגעה של החניכיים. אם הכאב הוא שם אז זה ירגיע את המקום. ושוב מזל טוב להצטרפות אלון למשפחתכם

רותי ע

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אח"כ מגיעות הטוחנות הראשונות והן הכי גרועות והכי כואבות. בקישורים (בראש העמוד) תמצאי את האתר של טיפת חלב ושם כתוב בין השאר על סדר בקיעת השיניים.

meira

New member
ברוכים הבאים ../images/Emo20.gif

אנחנו לפני שלב השיניים (רק אחת בינתיים). אז רק לברך על ההצטרפות

ברוכים המצטרפים ../images/Emo140.gif

כאבי שיניים זה דבר אינדבידואלי. יש ילדים שאצלם זה כואב מאוד ואחרים שהצמיחה עוברת אצלם בקלות. גם אצלנו זה לא עובר בקלות. אבל לפני זמן מה מתן הזיל הרבה ריר מהפה (אופייני לצמיחת שיניים) ובכה. אבל הפעם הסיבה הייתה פטריה בפה. אולי כדאי לך לבקר רופא ולראות או לוודא שהכאבים נובעים רק מצמיחת שיניים?

למעלה