בוקר טוב...מריחים את סוף השבוע - הדסה מה שלומך?

האפליה היא בדמיונם של הבטלנים והקוטרים.....

לא היתה אפליה עם קום המדינה, זו ראיה לא נכונה של הדברים.

במעברות (אוהלים, בדונים, פחונים, צריפים...) חיו גם אשכנזים וגם מזרחיים.

אחרי התאוששות של המעבר הקשה לארץ חדשה, האשכנזים עבדו כמו חמורים.
סבא שלי עבד בשלוש עבודות (סבל,ספר,בנאי),
הסבתא עבדה בשתי עבודות (נקיון בתי שימוש,כביסה),
שלושת הבנים עבדו (בבנין, נגרות ומסגרות) עם שעות נוספות בלי סוף,
אמי (היתה אחות מעשית ומחוץ למשמרת עבדה בתפירה).

כך הצליחו בזמן קצר יחסית לצבור מספיק כסף כדי לצאת מהמעברה.
הממשלה הציעה לאנשים את מבצע "בנה ביתך" הראשון מקום המדינה בקרית עמל הצפונית), כאשר הממשלה תסייע באספקת חומרים ואת הבנין יבנו האנשים בעצמם בפיקוח מהנדס של סולל בונה.
המשפחה קפצה על המציאה , ביצעו את כל ההיערכות שצריך, ובנו את הבית לכל המשפחה, שלוש דירות ענק ועוד שלוש דירות קטנות, הכל במו ידיהם.
וכל זה אחרי שעות העבודה של מקומות העבודה הרגילים.

הם לא זרקו קרש אחד. אנחנו הילדים היינו בעזרת פטיש טפסנים עוקרים את המסמרים מהקרשים ומיישרים אותם לשימוש חוזר.

באותו זמן ההורים שלי בנו בחצר צריף עבורנו, צריף עם חדר אחד ופינת מטבח,אבי עבד בעליית הנוער ואמי בבית חולים בחיפה וקיבלה עבודות תפירה הביתה, כולל הטלאת בגדים והתאמת נעליים.....

לאט לאט החלה המעברה להתרוקן, ואני לא יכול לשכוח את המראה כשביקרנו פעם במעברה, חצי מהצריפים כבר לא היו (כל משפחה שיצאה, פרקו את הצריף).
אף אשכנזי לא נשאר. כל הנשארים היו מזרחיים יוצאי ארצות שונות, בטלנים שכל היום ישבו על התחת ושתו קפה/עראק ושיחקו שש-בש ו-"שרבו אל סיגרה", מידי פעם עבדו בעבודה מזדמנת שהכניסה מספיק כסף לסיגריות וקפה, הנשים הלכו לעבוד ב-"ספונג'ה" שיהיה כסף לקצת אוכל.

וכך ישבו ימים על ימים, משחקים,שותים (לא רק קפה, בעיקר עראק...) ומתלוננים ומתבכיינים על הממשלה הזו ש-"יחרב-ביתה" מקפחת אותם ונותנת רק לווזווזים בתים ולהם שום דבר.....

אז הכרתי את השקר של "השד העדתי בבקבוק", שנוצר על ידי הבטלנים הללו ומידי פעם יש מי שמלבה את האש, כאשר בתוך הבקבוק אין בכלל שום דבר.

בוודאי שהיתה אפליה. מי מוכן לקבל לעבודת-כפיים (מה לעשות שהאשכנזים שעלו ארצה ברובם היו בעלי השכלה ומועילים) בטלן שצריך כל הזמן למלמד אותו כדי שיעשה משהו והוא מחפש את כל התירוצים להתחמק מהעבודה.

וכך בכל גל עליה גדול.
הגל שלפני האחרון היה של עולים מרוסיה ומגרוזיה. הרוסים היו בעיקר אנשי קולטורה, משכילים, בכלי מקצועות חוחפשיים החל מרופאים ומהנדסים ועד מדענים, שבארץ מיררו להם המוסדות את החיים בהוכחת מקצועם, ובינתיים לא התביישו לעבוד בעבודות הפשוטות ביותר. ברחוב שלנו היה מטאטא רחובות איש מבוגר שעבד באופן יסודי בניקוי הרחוב, ובשיחה עימו הסתבר שהוא מדען וממתין לאישור מסמכיו, ובינתיים צריך לעבוד להביא לחם הביתה, אשתו רופאה ועובדה בינתיים ב-"ספונג'ה".
הגרוזינים היו בעיקר אנשי מסחר ורובם היו עירוניים בעלי השכלה, ומהר מאוד השתלבו בשוק העבודה המתאים להם.

הגל האחרון, האתפיופים, כבר כמה הפגנות אלימות היו איתם ובכל פעם התלוננו על קיפוח.
מה הם הביאו איתם ? מידע על איך לרעות עיזים ?
עובדה שאלו העירוניים שבהם הסתדרו מהר מאוד והשתלבו בתפקידים שונים ואני רואה אותם בכל מקום, ומגיע להם כל הכבוד על ההשתלבות המהירה בישראל.

האחרים?
רוב המובטלים הם צעירים שלא מוכנים לעבוד עבודות פשוטות, כאשר אין להם שום כישורים משל עצמם, אז הם שותים ועושים עוד מעשים כך שהשוטרים נתקלים בהם יותר ויותר, ויש לזה השלכות.....
ראיתם אתיופי פועל בנין? שוטף כלים? מטאטא רחובות ? - לא.
הם שולחים את הנשים לעבוד כאורזות ליד הקופאיות במרכולים (אין להן השכלה מינימלית לעבוד כקופאיות) והן תפסו את מקום הרוסיות שבינתיים התקדמו בחיים.

כל פעם שאני שומע על אפליות, זה מעצבן. כיוון שמי שמתלונן, ברוב המקרים הוא האשם.
ואני לא מדבר על כאלו הנתקלים באנשים נחותים בעלי רגשי נחיתות שמתעמרים באתיופים במחשבה שהם נעלים מהם.
זבלים כאלו היו ויהיו תמיד.....

ניומה

New member
הלילה אני יוצאת לשדה התעופה

בדרך לפיורדים הנורבגדיים. קצת התנתקות לא תזיק. שמרו על עצמכם ולהתראות בעוד שבועיים.

יוליקה

Member
מנהל
גם סבתא שלי

הליידי מבודפשט... כך כינוי אותה ...
יצאה לעבוד במשק בית וכמבשלת אצל בעלי המעמד העשיר של שנות ה-50
הם ביקשו ממנה ללמד אותם נימוסים ודרך ארץ אירופאית... והגברות ביקשו ממנה
ללמד אותן להתלבש...

תוכנה מדהימה

מצאתי תוכנה שהיא מבצעת דברים בלתי הגיוניים: לוקחת תמונה שחור/לבן שצולמה אפילו לפני שנים רבות ומחזירה לה את הצבעים המקוריים. ברוב המקרים זה מצליח, לפעמים יש קצת עיוות בצבעים.

הסרט "50 גוונים של אפור" איננו בדיחה ובמקור לא היתה כוונה לפעילות מינית אלא לכך שהמצלמה לוקחת כל צבא וצובעת אותו בגוון אפור מסויים וכך יש תמונה שחור/לבן. התוכנה פשוט הופכת את הפעילות

למשל, יש לי תמונות של הגיוס לצהל ביום 14.4.1948 לפני הכרזת המדינה.
ואני מציד תמונה שחור/לבן של חיילים בצבא החדש, ונתתי הוראה לצבוע את התמונה, והנה התוצאה. אחרי נסיונות של אולי שעתיים.

פשוט לא יאמן.

בטוח שהיתה כחולה ?

בכל מקרה ישנה תמיד אפשרות של עיוות צבעים, אבל לרוב התמונות זה פשוט מחולל פלאים. ורק לחשוב שבמקור זה בכלל צולם בשחור/לבן, לא היו בכלל מצלמות בצבע. בשביל צבע הצלם היה ציבע תמונות פספורט באופן ידני עם מכחול.
תראי גם בדוגמא שהצגתי מאוחר יותר.

יוליקה

Member
מנהל
אבל התמונה במקור צבעונית, היא לא שחור לבן!!

התמונה היא מ-1968 וכבר היו תמונות צבעוניות...
אבל בכל מקרה תודה!!

גם לי יש בעיה, אחרי שאתמול הכל הלך פיקס

אחר הצהריים יגיע הבן מהעבודה והוא יבדוק אם אין כשל בתכנה ואם אפשר לסדר.

superman1234

New member
קבלי את התמונה "הצבעונית".

בואי ונאמר שאני לא הייתי ממהר להפעיל את האלגוריתם הזה על התמונות הישנות שלי.....

מאיר, הבן שלך לא יוכל לעשות שום דבר לתוכנה מאחר והיא לא נמצאת במחשב שלך אלה בשרת של חברת אלגוריתם. לכל היותר הוא יוכל לבדוק מדוע הפעולה אינה מתבצעת במחשב שלך. לדעתי ישנו איזה שהוא באג בתוכנה מאחר וגם אצלי זה לא פעל מיד.

tsaa53

New member
יוליקה, עשית מעשה נכון

מאד.

ניראה אם דני קושמרו באמת יתייחס לכך ......

למעלה