בוקר טוב ... מתי ניהיה אור לגויים???

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב ... מתי ניהיה אור לגויים???

סובלנות לאחר היא לא ממש איפיון ליהדות....
ההפך הוא נכון....
אבל כשמישהו מחליט דווקא לעשות ג'סטה..
הוא זוכה לגינוי מקיר לקיר...
פגישה עם אבי אבות הטומאה....

נימה3

New member
חב"ד הם מסיונרים ואני לא אוהבת אותם

אבל המחוה הזה התקרבות בין הדתות אני לא רואה פסול. נהפוך הוא. ובמיוחד האפיפיור הזה שיש לו הרבה זכויות

סוף סוף

אשתי השתכנעה לקחת עוזרת.
האשה היתה כבר 4 פעמים וצריכה עוד פעמיים כדי להביא את הבית למצב שהיה לפני 20 שנה בערך.....

בתחילה אשתי כמובן כמו כל פולניה טובה הביטה בה במבט די שלילי בבטחון שהיא לא תעבוד כמו שצריך. הייתי צריך למתן אותה, כדי להסביר לאשה מה היא רוצה שיהיה כך ולא אחרת ולא לכעוס עליה.

היא עובדת 4 שעות תמורת 200 שקלים, אבל אני משלם 250 כי אחרת יש לי איזו תחושה של ניצול, מה גם שהיא לא מחפשת תירוצים להתבטל, כל הארבע שעות היא עובדת בלי לעצור לרגע עד שכבר אשתי התרעמה למה היא לא עוצרת לרגע לשתות מים או לשרותים.

גם ידוע לה שאחרי שתסיים את הנקיון היסודי, היא תוזמן לשימור הנקיון פעם בשבועיים, ואין לה בעיה עם זה.
הבעיה הגדולה היתה דווקא של אשתי שאוהבת לצבור דברים גם אם לא השתמשה בהם 20 שנה ויותר, וכך בלחץ שלי יש אחרי כל יום כזה של נקיון, לפחות 3-4 שקי אשפה מלאים שייעודם לצפרדע.....

עוד משהו.
לפעמים מה שנראה יקר הוא דווקא הזול.
התחלתי לאהוב אננס מזמן, ובשנה שעברה קניתי בכרתים אננס גדול שעלה לי כ-7 שקלים.
הגעתי לארץ והתברר לי שמחיר האננס ...70 שקלים (קטן 40 שקלים).
וזה יחד עם הצורך בקילוף וניקוי, המון זבל, מקבלים את האננס מוכן לאכילה.

כאשר התחלתי לבצע קניות באינטרנט, הבחנתי כי קופסת עיגולי אננס שנפח הקופסה שווה לאננס קטן, עולה כ-9 שקלים.....

וכאשר מדברים על כך, ובכן, לאננס יש במרכז כמו עמוד קשה, וכאשר חותכים אותו עושים זאת מסביב לעמוד.
כאשר קונים אננס בקופסה הרי תמיד יש באמצע חור כיוון שהעמוד הוצא ממנו.
רק לא לקנות קופסת של חתיכות אננס (רואים על הקופסה קוביות ולא עיגולים) כיוון שאז חותכים את האננס לפרוסות וכל פרוסה לקוביות, כולל העמוד הבלתי אכיל שבאמצע.....

עוד משהו שמכעיס אבל אין מה לעשות בנדון: לחם.
פעם היה לחם שחור למעמד הפועלים, לחם לבן למעמד הביניים וחלה ליום שישי.
היום מסיבה כל שהיא הלחם הוא "לחם אחיד" לא שחור ולא לבן, וממש לא כל כך טעים כמו אלו שלפני ההמרה.

יוליקה

Member
מנהל
מאיר!! יופי לכם!!!

עוזרת כל עוזרת היא עזרה לבית.
יש לי עוזר קבועה כבר יותר מ-5 שנים שעשה לי את כל עבודות שקשה לי...
אמבטיות, שירותים, מטבח על כל מרכיביו...
אבק אני עושה בעצמי...כי בעלי חושש שהיא תפיל משהו...
בענין אגירת חפצים...זה דווקא בעלי, אני אם אפשר היה הייתי מביאה
קונטיינר וזורקת חצי בית....
אננס, גם אנחנו אוהבים...בעלי היה בדרום אפריקה היכן שמגדלים אותו
והביא כמה יחידות... שימורי אננס עם החור באמצע... מכיל המון סוכר
בגלל הסירופ שבו הוא נמצא... אבל להתפנק מותר מפעם לפעם....
לחם...
אנחנו קונים רק לחמים שאגודת הסוכרת מאשרת...

מאיר תנסה לחם "פשוט מלא"

הוא אמנם יותר יקר [10.90 לכיכר] , אבל מעולה !!!
באשר לאננס , אני שנים קונה קופסאות שימורי אננס . גם עיגולים וגם חתיכות ומעולם לא נתקלתי בעמוד השדרה המדובר . אולי תנסה חברה אחרת .
גם לא כל-כך ברור לי למה אתה חושב ש50 שח לשעה זה ניצול .
תעשה חישוב 50 ש"ח לשעה=400 ליום עבודה של 8 שעות . כפול 20 ימי עבודה בחודש , שהם 8000, שזה הרבה יותר משכר מינימום. האם אתה משלם לה ביטוח לאומי פנסיה וכל הכרוך בזה . שכן , אם אינך משלם , קרוב לודאי שהיא לא משלמת מס הכנסה .

לחם "מלא" לא משביע.

ניסיתי את כל סוגי הלחמים החל מהאוורירי ועד זה ששוקל המון בפה.

עבודה קשה שיש לה לעשות בניקוי היסודי, אי אפשר לדרוש לעבוד יותר מארבע שעות. והיא עובדת בלי לעצור שניה בלי שום תירוצים. היא עושה עבודה מעולה ואנחנו יודעים להעריך זאת.
גם אחרי שתסיים את הניקוי היסודי של הבית (ויש מה) כשתבוא רק פעם בשבועיים לעבודות תחזוקת הבית, לא צריך יותר מארבע שעות.
וזה מה שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו.

לגבי זו דעתי ותחושתי, וזה מה שהחלטנו. ואנחנו לא עשירים שיכולים להרשות לעצמנו עוזרת קבועה 8 שעות ליום. אמנם שנינו מלאים ב-"קרחצן" אבל אנחנו לא סיעודיים.

נימה3

New member
יש לי עוזרת אוקראינית היא באה דרך סוכן

אני משלמת 200 ש"ח ל4 שעות הוא משלם את כל ההוצאות הנלוות בטוח לאומי חופש הבראה. מדי פעם אני מוסיפה לה משהו בעיקר בחגים.
היא לא רוצה לאכול או לשתות לפעמים אני מכריחה אותה לשתות אתי קפה. כשהיא באה אני כבר לא בבית סומכת עליה שתעשה את העבודה. כשאני חוזרת מהעבודה שלי היא עוד בבית כשעה והבית נקי וזה העיקר.

נימה3

New member
צפיתי היום בשידור של המוסף עם גאולה אבן

בערוץ הראשון באמצע השידור קבלה מסר ממישהו שזה השידור האחרון שלה. התחילה לבכות. יותר מאוחר במבט גם הם אמרו שרק שעתיים קודם קבלו הודעה שהיום זה השידור האחרון של מבט. העובדים דברו בכאב גדול רבים דמעות בעיניהם. בסוף השידור שרו את התקוה.
איך אפשר להתנהג כך לבני אדם שעובדים במקום עבודה עשרות שנים.
זו ממשלה אטומה חסרת לב פרטצ'ית בלגניסטית שלא יודעת לנהל דברים שלא יודעת לקבל החלטות. בושה וכלימה.
כל ההתנהלות סביב הנושא של השידור הציבורי היא התנהלות נלוזה והסאגה עדיין לא הסתיימה. בינתיים החליטו לסגור את מבט. אבל איך יתנהל השידור הציבורי להבא אף אחד לא יודע. ואלה האנשים שמנהלים את חיינו. ומקבלים החלטות של חיים ולמות.

יוליקה

Member
מנהל
ולמה זה צריך לעניין אותנו?

"שכן , אם אינך משלם , קרוב לודאי שהיא לא משלמת מס הכנסה ."
אני לא משלמת על העוזרת שלי ביטוח לאומי... לפי בקשתה המפורשת...
הם בפשיטת רגל... עם חובות להוצאה לפועל... אני לא נכנסת לכיס שלה...
מס הכנסה???
מי שהולכת לעבוד במשק בית... הדבר האחרון שמענין אותה זה מס הכנסה...
ואני לא שוטרת ולא פקחית!!

יוליקה , אם העוזרת שלך תחליק על

קליפת בננה/רצפה רטובה/ או כל דבר אחר . אם לא תשלמי לה בטוח לאומי , היא תהיה יותר משמחה לכסות את החובות שלה מהפצויים שתקבל ממך . גם אם תתפטר , תתבע ממך ימי חופשה שנתית שמגיעים לה לפי החוק, ימי מחלה , ואני משערת שעו"ד יוכל לעזור לה למצוא עוד אי אלו סעיפים , ששורתם האחרונה כסף, וממך אליה . כשאנו לוקחים עוזרת זה תמיד עם כל התנאים הסוציאלים , כדי לא להחליק על מים שהיא יכולה לשפוך לרגלינו . אבל בשורה האחרונה , כל אחד עושה מה שנראה לו .

יוליקה

Member
מנהל
זה תלוי מאד בטיב מערכת היחסים שיש לי עם העוזרת...

אבל את דיברת על זה שהיא לא משלמת מס הכנסה... למה זה מטריד אותך??
אנחנו מתייחסות אחת לשניה כמשפחה....

נימה3

New member
אני מקפידה מאד שמי שעובד אצלי

יקבל את מלוא הזכויות שלא תהיינה טענות ומענות. גם עם בני משפחה יכולות להיות התנגשויות בשעת צרה. כל אחד דואג לעצמו.

יש כאן עוד פן

א. אצלנו מדובר באוקראינית שלא רוצה שום מיסים וביטוחים וכל היתר.
ב. אני מודע לחוק, ואת אשתי זה לא מטריד.
ג. אתמול היתה צריכה לנקות את השמשות במרפסת, אמרתי לה שלא תנקה בחוץ, (חסר לי שהיא תיפול) והיא אמרה שאין דבר כזה. למזלנו היא רזה ויכולה ללכת בין המעקה לשמשות (יש לנו מעקה גבוה שבגלל הילדים פעם התקננו).
ד. כאשר אנחנו נותנים לה את הכסף, הוא כולו הולך לכיסה, ובהחלט מגיע לה כי זו באמת עבודה קשה. וזה בהחלט מהנה לעשות טוב.

וזה הפן הנוסף.
כאשר משלמים לה 200 שקל דרך חברה. הרי ברור שהחברה לוקחת את חלקה גם לצורך רווח וגם לתשלום ביטוח וכדומה (למרות שזה לא ממש נראה לי שהם עושים זאת, אלא אם מישהו ראה מסמכים רשמיים בנדון).
אז כמה נשאר לה ביד ?
100 שקלים ?
על עבודה קשה של ארבע שעות?

זה בדיוק העושק והניצול עליו דיברתי.
וכמו שנאמר, אני לא משלם לגנן עבור ביטוח ולא למתקן דוד השמש וגם לא לטכנאי גז, או טכנאי טלויזיה.
למרות שכמדומני שהביטוח על הדירה כולל גם את זה.

וכמו שאמרתי, החוק בענין עוזרות הבית מוכר לי, יידעתי את אשתי והעוזרת מתנגדת לכל תשלום לרשות כל שהיא (אגב, על הסכום שהיא מרוויחה, היא לא משלמת מס הכנסה) ואני מכיר עוד משפחות לא מעטות בשכונה שמעסיקות עוזרת בית פעם בשבועיים לתחזוקה שוטפת של הנקיון ומשלמים לה במזומן 200 שקלים לארבע שעות עבודה, קש מני או לסוכן שלהן.

לכן גם עוזרות הבית הישראליות לא משופעות בעבודה, גם בגלל כל הבוכלטריה וגם מכיוון שרבות מהן מפונקות מידי ודורשות זה ולא עושות את ההוא.
(לבת שלי הגיעה עוזרת ישראלית. הוסבר לה שבבית נשאר כלב פקינזי זעיר, היא לא מוכנה. אמרו שינעלו אותו במקלחת, לא הסכימה והלכה.....)

יוליקה

Member
מנהל
לפי תפיסתכם, האם גם את הגנן אני צריכה לבטח??

מגיע אלי גנן לכיסוח הדשא והצמחיה... פעם בשלושה חודשים...
ואת טכנאי הדוד שמש שעולה לגג??

arye9

New member
האם יש לך ביטוח צד שלשי?

האם הגנן משתמש במכסחת שלך? X
האם אחד מהבאים לעבוד על הגג או הסייד עולה על
הסולם שלך? X
האם יש לך ביטוח על הכלב? X

כדאי להתיעץ עם סוכן הביטוח.
ושלא נצטרך להשתמש בביטוח.
אריה

כלתי החזיקה עוזרת קבועה,

שהיתה מגיעה פעם בשבוע , ואלי היא באה אחת לחודש . שתינו שלמנו לה ביטוח לאומי כולל הכול . ברגע שמשלמים בטוח לאומי היא נכנסת לפנקס של מס הכנסה , אין חצי עבודה . לכן צריך לקבל את האשור שלה לרשום לבטוח לאומי . ובאשר להסדר שלך מאיר , בינך לבין אישתך . אם חס וחלילה קורה משהו לעוזרת , אם בביתכם ואם בדרך אליכם או מיכם .היא תתבע את שניכם , אותה לא מענין מי אמר מה ומי יודע מה . היא רוצה פיצויים ...........והרבה .
באשר לגנן , למתקיו/ מתקן דוד שמש , חשמלאי וכיוצא באלה , הם בעלי עסק וצריכים לדאוג לבטוח לעצמם . אבל ליתר בטחון כדאי לשאול אותם .

tsaa53

New member
עוזרת בית העובדת בבית שלכם

גם אם היא לא רוצה/לא מסכימה שתשלמו לה
ביטוח לאומי וגם אם היא כתבה מכתב ובו חתימה שלה
שהיא לא רוצה שישלמו עבורה ביטוח לאומי,
החוק אומר באופן חד משמעי שחובה לשלם ביטוח לאומי.

במקרה של מחלה, תאונה, וכל מקרה אחר מסוג זה,
היא תתבע אתכם ותשלמו כספים רבים!
המכתב שבו היא חתמה שאינה רוצה שתשלמו עבורה ביטוח לאומי,
לא תופס!!!! מבחינה חוקית!!!!
נסיון אישי.

יוליקה

Member
מנהל
גם אם תיאורטית אתם צודקים

העוזרת שלי מגיעה פעם בשבועיים.
היא עובדת בעוד המקומות לעיתים אחת לשבוע
ולעיתים אחת לשבועיים - בגלל בעיות סוציאליות אישיות
אף אחד לא מדווח עליה כדי לא לפגוע בה ...
אילו אפשר היה לדווח אינקוגניטו לא היתה בעיה, אבל הם מבקשים
את כל הפרטים... ולא מוכנים לקבל ביטוח באופן כללי...
לפני כחודש, היא נפגעה בגבה מפריצת דיסק, כתוצאה מעבודה מאומצת (לא אצלי), היא שכבה כחודש בבית... היא לא תבעה אף אחד מאיתנו... על נזק...
לכן כל מקרה הוא אינדיבדואלי...

למעלה