בוקר טוב! מתלבטת לגבי פתיחת עסק!

בוקר טוב! מתלבטת לגבי פתיחת עסק!

שלום רב! קראתי בפורום המקסים הזה וחשבתי שאולי אני יכולה להתעייעץ אתכן בנושא בו אני מתלבטת. אני עובדת כ-10 שנים ככלכלנית ומרוויחה יפה מאוד אולם לאחרונה מתחזק בי הרצון לפתוח עסק משלי. כיוון שאני אדם מאוד רציונלי (וגם בטבעי אני הססנית מפני משינויים) אני מאוד פוחדת מהמהלך בעיקר בגלל סיבה אחת: אני חוששת שאני לא אתקרב לשכר שאני מרוויחה כיום (שלא לדבר על זה שהבנתי שלרוב בשנה הראשונה יש רק הוצאות וכמעט ואין הכנסות). יש לציין כי יש לנו שלושה ילדים קטנים והמון הוצאות ואני פוחדת שאני אגרום למשבר כלכלי במשפחה, מצד שני הרצון הזה להיות אדון לעצמי בוער בי כבר תקופה. אני ממש מסתכלת בהערצה על נשים עצמאיות שמצליחות. אני חושבת בחודשים האחרונים על כל מני רעיונות, ולאחרונה נראה לי שהתחום שהכי מדבר אלי הוא נושא הריון ולידה (פלא טבע קסום), אז חשבתי בכיוון של דולה פוסט פרטום. אשמח לשמוע דעות, עצות וגם את החוויות שלכן בתור עצמאיות. תודה רבה יום נפלא לכולכן!

../images/Emo140.gifברוכה הבאה-יכולה לספר לך מניסיוני

מה שאת מתארת כל כך נפוץ ואני חושבת שאין כמעט אמא שרוצה לפתוח עסק ולא חוששת גם מהאחריות הכלכלית והדאגה למשפחה. במיוחד אחרי שהתרגלת להיות שכירה ולקבל שכר 'ודאי' כל חודש... ויחד עם זאת אני מאוד מאמינה שאם עושים משהו מכל הלב, עם תשוקה, מוטיבציה ולמידה גם מרוויחים והרבה. נכון, זה תהליך ולא קורה מיד אבל זה כל כך שווה את זה אח"כ. מה גם שהמשכורת יכולה לעלות ולעלות בלי לבקש מאף אחד קידום או העלאה... יש הרבה נשים שלומדות תוך כדי היותן שכירות ומכינות את הקרקע לקראת המעבר לעצמאות. יש כאלה שקופצות למים ולוקחות סיכון אחרי שבחנו את הצלחתן ויש כאלה שפשוט סומכות על עצמן ועושות את זה.. איך עושים את זה? בעיני חשובה מאוד העצמה של עצמך ומה שאת מסוגלת מתמקדים באהבה שלך למקצוע, לחקירה שלו, ללימודים, לעצמך בוחנים מבחינה כספית האם אפשר להתסדר מפיצויים / אבטלה/ הלוואה קצת עד שתעמדי על הרגליים נעזרים באנשי מקצוע מומחים- יועצת שיווקית, רו"ח ועוד כדי להוריד מעצמך עומס ולייעל את הזמן שלך (אגב, העלויות לא בשמיים) וגם עזרה מבני משפחה והכנה שלהם לשינוי שלך לא תזיק. ובעיקר.. עושים סדר במחשבות (שמגיעות לעיתים מהסביבה ולעיתים ממך עצמך..) שאומרות שלא תצליחי - כי זה באמת עניין של תשוקה והמחשבות האלה מגיעות מפחד לשינוי. זה טבעי. התשוקה כבר מתחילה אצלך.. אז את כבר במצב טוב! (אגב, מקצוע מקסים וחשוב מאוד גם בעיני) מאחלת לך בהצלחה! יעל.

goldway

New member
עסק משלך

שלום לך מתלבטת יקרה, כיועצת שיווקית להמון עסקים , ביניהם עסקי נשים,מכירה טוב את ההתלבטויות, ראשית את במצב טוב- התלבטות מראה על חשיבה , ובטוח שלאחריה יבואו תובנות , החלטות ומעשים... מהכתוב לא הבנתי האם את כבר דולה פוסט פארטום מווסמכת או לא, אם התשובה היא לא- אז ראשית הייתי ממליצה לך ללמוד יותר על התחום- להפגש עם כאלו שכבר עוסקות במקצוע, לחפש מקום לימוד- להתחיל ולאסוף יותר חומר בנושא ואז יהיו בידך יותר נתונים להעריך את המצב. אם התשובה היא כן- לדעתי ניתן לנסות ולהתחיל בצורה מדורגת. חשבי ובדקי האם יש דרך לשילוב העבודה הקיימת שלך יחד עם התנסות בעיסוק החדש- עבודה אחה"צ, יום חופש בעבודה, ימי שישי , וכו', טעימה והתנסות אמיתית עם השוק יעזרו לך לקבל החלאטה נכונה שאינה מתוך פחד... בהצלחה, נשמח לשמוע על ההתפתחות, לרשותך בכל שאלה, יעל

תודה על התגובות

אני עדיין לא דולה
אני נמצאת כרגע בשלב שבו יש לי שלושה רעיונות בתחומים שונים ואני שוקלת ומתלבטת באיזה מהם לבחור. אחד מהם הוא תחום ליווי נשים לאחר לידה (אם כי כאמור אני לא בטוחה שבתחום זה יש הרבה פרנסה). תחום אחר שחשבתי עליו הוא יעוץ כלכלי למשפחות: אולי מצחיק לומר אבל אני חושבת על תחום זה מתוך תחושת שליחות מסוימת כי אני כואב לי הלב לדעת שיש משפחות שנכנסו למערבולת וסחרור כספי ולא רק שהם לא יודעים לצאת מזה, לעיתים הם אפילו לא מודעים שהם נמצאים במצב כזה גרוע. ותחום אחרון, הקמת מרכז לימודים במקצועות מתמטיקה ואנגלית לתיכוניסטים. וגם זה מתוך תחושת שליחות כי אני חושבת שיש המון תלמידים שלא מממשים את הפוטנציאל שלהם ויכולים להתפספס במערכת ביה"ס. אפשר לומר שאני זכיתי להכיר איש (לא מורה בהשכלתו) שהקים מרכז כזה. כשהגעתי אליו הייתי במצב שבו נכשלתי במתמטיקה (לטעמי בשל מורה זוועתית שלא מגיעה לה הזכות להיות מורה) והפלא ופלא, סיימתי מתמטיקה 5 יח"ל בממוצע מעל 90, למדתי תואר ראשון בכלכלה, ותואר שני במימון. כנראה שלא הייתי כ"כ גרועה במתמטיקה....
כמובן שחשוב לי לעשות משהו שאני אהנה ממנו (למעשה זה הדבר שהכי חשוב לי), אבל ההתלבטות הקשה ביותר היא איזה תחום הוא עם פוטנציאל טוב יותר להצליח. ברור לי שהחששות טבעיים, אבל אין ספק שזהו מהלך משמעותי מאוד בחיי.

ראשית,

כל הכבוד על הרצון לשינוי ועוד יותר על החשיבה בכיוון המרתק הזה של הריון ולידה. גם אני עסקתי בתחום אחר ועשיתי שינוי משמעותי לכיוון של דולה לאחר לידה (דולה פוסט פרטום) תראי, לעזוב עבודה עם משכורת יפה על מנת להתחיל עסק משלך זה דבר לא פשוט. להיות עצמאית זה אומר לשווק את עצמך ומה שאת עושה, זה מה שאת מרוויחה. לפחות בשלבים הראשונים, ההוצאות גדולות מההכנסות וההנעה לא תמיד פשוטה. מה גם שמדובר בתחום שאמנם מרתק ומדהים וכל כך חשוב, אבל עם זאת צריך בו הרבה שיווק ויחסי ציבור כי הוא לא כל כך מוכר על ידי הסביבה ולא קל להרבה אנשים להוציא עליו כספים. אני יכולה להציע לך בשלב ראשון, לעסוק בתחום התמיכה לאחר הלידה במקביל לעבודתך ככלכלנית. כך תוכלי לחוש את העיסוק בתחום וכן לפלס את דרכך המקצועים ויחד עם זאת להמשיך ולהרוויח משכורת. אולי אפילו לרדת באחוזי משרה (לא בכל מקום מתאפשר לעשות כן) וכך לפנות יותר ויותר זמן לעיסוק הפרטי. לעיתים צריך לבקש ממקום העבודה (במקומות ציבוריים) אישור לעיסוק פרטי נוסף על העבודה במשרד. למיטב ידיעתי אם העיסוק הפרטי לא דומה לעיסוק במשרד בד"כ אין בעיה לקבל אישור כזה. אשמח לעזור אם יש שאלות נוספות. בהצלחה, יעל

רחלצול

New member
שלום לכולן

אני מצטרפת לתשובה של יעל . לי אישית יש תשוקה רבה ולמזלי גם עוד מוצרים ( ליווי בלידה והכנה ללידה ) שמהם אני מתפרנסת . אם הייתי רק בפוסט פרטום העסק שלי לא היה מכניס . כנראה מאותן סיבות שציינה יעל למעלה . ובכל מקרה לוקח זמן בד"כ עד שעסק מתחיל להרוויח . אם אין משענת כלכלית אז באמת כדאי להתחיל בהדרגה לפלס דרך ...כי אחרת קשה יותר להישאר אופטימיים -לחץ כלכלי זה לא ממש נעים בחיים שלנו. וגם כאשר עסק מתחיל להרוויח צריך לקחת בחשבון שיש חודשים עם יותר הכנסה ויש שפחות .עצמאי צריך לחשוב כל הזמן על שיווק גם כאשר העבודה זורמת וזו משימה שאסור להתעלם ממנה . יש לי חודשים עמוסים מאוד ( את רואה, יש תקווה..) שבהם קשה לי מאוד להמשיך במשימות שגרת השיווק ..פשוט אין אפשרות . ואז צריך שוב לתת גז ולהמשיך לקרוא לעבודה . שיהיה לך בהצלחה מכל ה-

Merav Stern

New member
פתיחת עסק חדש - המלצה

ערב טוב, ברוכה הבאה לפורום ול"מחשבות על העולם העצמאי"
מניסיוני כיועצת עסקית לעסקים זעירים וקטנים אני יכולה להמליץ לך על כמה דברים: 1. חשוב לבצע את כל הבדיקות הנדרשות לגבי הרעיון היזמי ולעשות סקר שוק: מה מצב התחום מבחינת היצע וביקוש, מה הכדאיות הכלכלית של התחום (רווחיות), אילו לימודים נדרשים: עלותם ומשך הזמן, שיחות עם נשים במקצוע להבנת הדינמיקה בתחום ועוד. 2. במידה ויש כדאיות כלכלית - לא לעזוב את מקום העבודה הקיים והבטוח, אלא, למצוא את הדרך לשלב בין השניים (אחה"צ, ערבים, ימי שישי, לרדת 3/4 משרה ועוד) עד שהעסק העצמאי יגדל למימדים שיוכל לספק לך פרנסה. 3. לבנות תוכנית עבודה לשנה קדימה לפחות המכילה: כמות לקוחות, הכנסה, הוצאות חד פעמיות, הוצאות קבועות, תוכנית שיווק, מחירים ועוד. 4. לאחר שיש תוכנית עבודה אשר הומרה למשימות יום יומיות, יהיה לך קל יותר להשיג את מטרותייך בפרקי הזמן שהגדרת ולהיות אפקטיבית. ההכנה המוקדמת וההיערכות הנכונה חשובים מאוד להצלחת העסק, גם אם זה לוקח כמה חודשים טובים. בדרך הזו, תתחילי את העשייה העצמאית שלך ממקום בטוח ומבין כשאת יודעת לקראת מה את הולכת ומה נדרש ממך בכל האספקטים של העסק. אשמח להיות לך לעזר במה שניתן, שיהיה המון בהצלחה, מירב שטרן, ייעוץ עסקי, אימון אישי 052-5340457 [email protected]

מקימות עסקים

בוקר טוב, לא הצלחתי להגיב אתמול ואני רואה שקיבלת כאן הרבה עצות וחומר למחשבה
לכן, לא אוסיף כרגע, אלא הצעה: במסגרת "קישורי אימהות" ישנם מעגלים לנשים לקראת או בתחילת הדרך העצמאית שלהן. הקבוצה נפגשת אחת לחודש ונותנת אפשרות ללמידה וחשיבה לגבי הכניסה לעצמאות, הגדרת התחום שלך. הדגשים הם על נושאי שיווק, ניהול וכספים. מהיכן את בארץ? את מוזמנת ליצור קשר ולקבל פרטים מדוייקים יותר. בהצלחה, רוית

תודה רבה על כל התגובות

קראתי את כולן בעיון ואני צרכיה לחשוב על כמה נקודות שהעליתן כאן. לשאלתך, אני מתגוררת בגדרה. תודה ושבת שלוםן!

נתנו לך אחלה עצות

רק אספר לך שלפני 7 שנים הייתי בדיוק במצבך. כלכלנית, מנהלת צוות גדול בחב' היי טק, כסף, סטטוס, יציבות, ותינוק קטנה שטילטלה את עולמי. אני עשיתי את המעבר, לעט בקצב שלי ועם הרבה בדיקות. זה מסע מרתק. בהצלחה לך!

למעלה