בוקר טוב, נוסעים לבית חולים!!!

בוקר טוב, נוסעים לבית חולים!!!

איזה כיף. מורידים את הגבס. כולנו פה מתכוננים. לקחתי קרם לעיסוי הרגל ומספריים קטנים לגזוז לו ציפורניים ברגל הוא לא הרשה לי לגעת באצבעות עם מספריים בחודשים וחצי האחרון.... מתרגשיםםםםםםםםםםםםםםם. בוקר נפלא לכם, יעל,גדי, עמית וטל.

המשך עלילות טלטול והספירה לאחור

ה מ ר א ה !!! היפ היפ קורי, כולנו קמנו הבוקר עם חיוך גדול "היום הוא היום". טלטול כבר באויר וכולנו מריאים באושר. הוא עשה זאת בגבורה, כל הכבוד, כל הכבוד. המון אהבה עידית

מחכים לכם ../images/Emo13.gif

איזו התרגשות

חזרנו ואני בוכה../images/Emo7.gif

קשה לי כל כך. באני והורדנו. המסור היה רעשני נורא. טל בכה כשהורידו לו רק מהפחד. כאב לו נורא בברך. הברך הייתה בכיפוף של 90 מעלות במשך שישה שבועות והוא לא הצליח כמובן ליישר אותה. עכשיו כבר יותר טוב. ניסינו להרגיע אותו והוא נרגע לאט לאט אבל עם כאב. הרגל תתיישר תוך יום, כך אמר הרופא. זוכרים את המטבע שהוא דחף לגבס לפני חמישה שבועות? זה גרם לנמק קטן אבל שטחי והרופא אמר שלא נדאג וזה יעבור. אחר כך שטפו לו את הרגל עם סביאור או סביעור, לא יודעת איך מאייתים את זה, ואז התחילו לגבס שוב. כף הרגל נראית ישרה אבל מכוערת נורא. שלוש צלקות מבחוץ ומתחת, בכף הרגל, בצד שנשען על הרצפה, יש מין חור שבו היה מסמר לקיבוע. הם שלפו את המסמר והוא דימם קצת. המקום נראה נורא. מבחינה פיזית. אבל הרופא אמר שזה יתאחה ותהייה צלקת אבל זה כמובן לא ייראה מכוער וטרי כמו עכשיו. אחרי הגיבוס הרופא אמר שאנחנו צריכים לקנות נעל כדי שיוכל לדרוך על הרגל. 24 שעות אסור לו לדרוך כי הגבס צריך להתייבש. רק מחר הוא יוכל להתחיל לדרוך, מה שאומר שגם מחר הוא יהיה איתי בבית ונתחיל לתרגל הליכה. ואז בא השוס... קיבלתי הלם. הרופא אמר שהוא יצטרך סד לרגל למשך שנה. בשלושת החודשים הראשונים הוא ישתמש בו גם בלילה וגם ביום. רציתי למות. שאלתי אותו למה לא אמרו לנו את זה קודם. הוא לא ידע מה לענות לי. הוא צודק, הוא לא היה זה שדיבר איתנו לפני הניתוח. וינטרוב דיבר איתנו ווינטרוב באמת לא מנדב יותר מדי אינפורמציה אף פעם. כל כך כעסתי. לא שלא הייתי עושה את הניתוח ההכרחי הזה לילד. אבל אני ש-ו-נ-א-ת שמפתיעים אותי עם אינפורמציות כאלה!!!!!! זו חוצפה וחוסר התחשבות בחולה ובהורים שלו במקרה הזה. ואתם יודעים מה? תמיד זה היה ככה שם. תמיד הנחיתו עוד משהו ועוד משהו. זהו. זה הסיפור. חזרנו הביתה. קניתי מתנה לעמית ומתנה לטל. עשיתי לו מסאז', דיברתי עם הוריי, ונכנסתי למחשב כדי לדווח לכם. הלב נשבר לי, בחיי. הוא כל כך בכה בדרך הביתה. הוא אמר שהוא בטוח לא יילך לעולם. ואני אמרתי לו שהוא יהיה שחקן כדורגל ושלא ידאג. זה רק ייקח קצת זמן שהכול יתרפא. ובפנים אני בוכה. וגם עכשיו המקלדת כבר ספוגת מים ואני הולכת לשתות משהו ולהירגע ולהיות איתו. תודה שאתם כאן, ואגב, תליתי במחלקה ובמרפאה את הפלייאר אבל לא ירדתי לפיזיו, אז כשרחלי תהייה שם, שתיתן לאריאלה בפיזיו, בקומת המרתף. יעל

אני ../images/Emo7.gif יחד איתך

גדול לטל שנצבט הלב לחשוב כמה הוא צריך לעבור.
גדול לאמא שלו שצריכה לראות את הלב שלה עובר את זה.
לאחות ולאבא שגם להם קשה. ובאיזה סד מדובר? על כל הרגל או רק על כף הרגל? הוא יוכל ללכת איתו? וזה לא במקום נעל? ואת צודקת זה כל כך מרגיז שלא סיפרו לך הכל מראש כדי שתהיי מוכנה. אני מקווה שטל מתאושש ושלא כואב לו. ושולחת לך גם מסר.

גם אני בהלם ../images/Emo24.gif

חיבוקים גדולים לכם יקיריי. כל כך מרגיז לא לדעת הכל מראש, באמת. אולי תבדקו עם עוד מישהו? ואני אכתוב למה אני כותבת את זה: אומנם זו לא שיטת פונזטי אבל בשיטה שלו אחרי שעושים את הניתוח הזה (והרי זה אותו ניתוח) לא צריך כלום אחרי הגבס הארוך. תבדקו, אולי אם הרגל היתה ישרה קודם לא צריך תהליך ארוך? והרי כל הרופאים שעושים היום את השיטה לא עשו בעבר, אז אולי יש עוד דרכים, רעיונות? העיקר שלא יכאב לו, בסוף הכל יסתדר וטל באמת ישחק כדורגל. אוהבת הכי עידית

תודה, עידית

אני אקרא עוד מעט את כל מה שתרגמת. כל הכבוד על העבודה שעשית. אני מעריצה אותך. הרגל של טל לא הייתה אף פעם ישרה לגמרי. תמיד אפשר היה לראות נטייה מסוימת פנימה, אבל רק כשהוא היה נטול מכנסיים. במכנסיים אפשר היה לראות את זה רק כשהוא רץ או הלך מהר או דילג. לכן נראה לי שהם רוצים להבטיח מקסימום יישור והצלחה. בכל מקרה, אני אקרא עוד חומרים. תודה שוב על כל העידוד, יעל

מעודד לקרא

שהסד וכנס לנעל רגילה. זה בטח יהיה טוב לטל. על הניתוח הספיציפי הזה קראתי רק בחוברת כאן. אולי תוכלי להבין שם משהו בין השורות.... לא יודעת, כתבת מה שנפלט לי מקלדת. אוהבת עידית

תודה, אש"ת

הסד יהיה סד פלסטיק עד לפני הברך. הוא בוודאי שיילך איתו ולא יראו כלום כלפי חוץ. זה אמור לקבע את הרגל בכיוון הנכון ולא לתת לה להתעוות שוב. הם רוצים למקסם את ההצלחה של הניתוח לכן הם רוצים לשמור את הרגל שנה בתנוחה הזו. הרגל והסד ייכנסו לתוך נעל רגילה, אולי במספר אחד יותר גדול, אבל נעל רגילה לחלוטין. תודה על העידוד, למרות שהגרון שלי חנוק כל הזמן. אני מניחה שעוד כמה שעות אני אתאושש. יעל

אוי, גם אני בוכה יחד איתך

וחוץ מלתמוך בך ובטל במיוחד בצורה וירטואלית, אין לי מה לעשות. זה מקומם מה שקורה כאן, כמו שגווניבר כתבה פעם יד ימין לא יודעת מיד שמאל, אם פרופסור ויינטראוב הוא אדם משכמו ומעלה, לדעתי הוא היה צריך לשטוח את המפה בפניכם ולומר לכם את כל האמת, לא?, אני מצטערת להכפיש את שמו אבל זה מקומם אותי במיוחד שמשחקים ברגשות של ילד..., מילא מבוגר יכול לספוג את כל הטעויות שנעשות, אבל ילד... תראי לדעתי אתם יכולים לחלק את התקופה שמגיעה עכשיו לשני שלבים,שלב ההורדה, היום, שהכל נראה שחור ולכאורה השמיים נפלו, ולשלב השני בו מרימים את הראש וממשיכים לצעוד הלאה עם כל מה שיש, ויש... אחרי שאת תתאוששי מההלם הזה, את תרימי ראש ויחד איתו ירים טל המתוק וילמד לחיות גם עם המציאות החדש ויראה שזה לא סוף העולם, לפחות הוא יוכל לתפקד (כמעט) ילד רגיל. את אמא נהדרת!!!
מה קנית להם?, הם בחרו את המתנות? אם תרגישי צורך לדבר ולהוציא עוד קיטור, אני מצרפת לך במסר את הטלפון שלי, ותרגישי חופשי... תרגישו טוב אורית

אוריתוש

וינרוב הוא משכמו ומעלה מקצועית אבל מבחינה הומנית הוא קר כמו דג ולא סימפטי מעבר למה שהוא חייב להיות. אני לא רוצה לדבר הרבה כי אין לי מושג אם הוא יקרא אי פעם את הפורום הזה ולא בא לי להיות "מסומנת" אבל בעבר כמעט אחרי כל ביקורת שלו הייתי בוכה לבעלי בבית שהוא אנטיפט וחסר רגש. הוא גם טיפח לעצמו תדמית של אלוהים בבית החולים כי הוא יודע שיש לו שם עולמי. ושוב, אין לי טענות למקצועיות שלו. בכלל לא. הוא באמת אחד ויחיד במינו, אבל הוא איש לא קל. תראי, בעיקרון השמים לא נפלו היום, רק אני נפלתי ברוחי לכמה שעות או אולי ליממה, אבל טל בוודאי ירגיש יותר טוב מחר והברך תתיישר יותר והוא יתחיל לדרוך וללכת עליה כרגיל. כרגע הוא פשוט לא רגיל ופוחד אבל מבחינה רפואית הוא יכול להתחיל את ההליכה כבר מייד אחרי שהגבס יתייבש. רק מרגיז אותי העובדה שאנחנו ההורים, כמו עדר טיפש, צריכים לקבל הנחתות והוראות כאילו שאנחנו מביאים לעולם גושי בשר שצריך לטפל בהם ולא בני אדם קטנים ומתוקים עם רגשות וכאבים. תודה על הכול, יעל

אוי יעלי,

את הכי צודקת שבעולם
זה בעצם מה שמתסכל, יותר מכל טיפול, לא משנה איזה, חוסר הידיעה, ההפתעות האלו, ממש ממש מרגיז. אנחנו הלכנו לראות את ד"ר בור מפני שהרופא שלנו לא רצה לתת לנו תשובות למה הוא משנה את הפרוטוקול. כל כך לא רצינו לנסוע את כל הדרך הזו... והיא היתה יכולה להחסך אם הרופא היה פשוט עונה. רופאים חושבים שהם אלוהים! ובכלל שמתי לב ששופטים ורופאים- תמיד פונים אליהם בתואר שלהם, זה מרגיז אותי כי יש מקצועות מכובדים/קשים/מעיייפים/מאמצים לא פחות. אבל אם קוראים חלילה לרופא בתואר "מר" זו ממ שטרגדיה. (כמובן שיש יוצאים מהכלל.) ולגבי זלזול, פונזטי כותב למשל שיש הרבה רופאים שמתקנים את הק"פ אבל פשוט מוותרים על שלב הנעליים כי הם "לא חושבים שהורים מסוגלים לעשות את זה", אפילו לא נותנים להורים צ'אנס עם הנעליים. זה כמו למשל שהמון רופאים גניקולוגים לא יודעים איך מטפלים בק"פ והם מפחידים את ההורים פחד מוות ממש... כמו שלנו אמרו בשבוע 32 שאפשר לעשות הפלה. ללכת לרופא אצלינו בטיפת חלב- לא אטעה שוב! איך שהוא נוגע ומזיז את התינוק... אבא שלי הלך פעם לרופא משפחה שאמר לו ברגע שנכנס לחדר "תגדי לי אתה רוצה למות? יש לך סרטן!" לאחר עוד בדיקות גילו שלא היה ולא נברא, אבל הגישה... הרי אנחנו רוצים הכל הכל ורק טוב לילדים המתוקים שלנו. למה הרופאים שוחכים את זה? אני ממש איתך היום, חושבת עליכם המון וכל כך מבינה אותך. זה יכול לקרות לכל אחד, בכל כך הרבה תחומים רפואיים. משגע. עזרת לי לפרוק את אשר ליבי היום. אוהבת המון המון המון עידית ודרך אגב גם אני פוחדת להיות מסומנת... כל פעם שאני כותבת משהו קצת לא טוב, שימי לב שיש אלף התחנפויות. בטח אלוהים.

ואני כל פעם מברכת על הרופא המדהים

שלנו. לא רק שהוא מבחינה מקצועית טוב אלא שהוא אדם ושהוא אוהב את המטופלים שלו. לא משנה כמה תור ולחץ בחוץ, תמיד יהיה לו זמן להחזיק את תותוש על הידיים ולהתפעל ממנו, לענות לי על כל השאלות ולהסביר לי הכל הכל. למה לא כולם כאלו? חבל. מקומם. ואין ברירה... אני נתקלתי כבר ביחס מקומם עד מחריד מאנשי רפואה. אם בקשר לילדים שלי ואם בקשר אלי. לשמחתי לא כולם כאלו. לצערי יש כאלו. אבל תזכרי שמה שחשוב שמבחינה מקצועית טל מקבל את הטיפול הכי טוב שיש.

גווניבר

New member
../images/Emo24.gif ../images/Emo25.gif אנחנו איתכם!!

רופאים אכן נוטים להעלים מידע מהמטופלים, חלק מהעיניין של 'לשמור על מעמד', ולהרגיש טוב שהם מורמים מעם. לכן הם משתמשים תמיד במונח המקצועי הלטיני, ולא בשפת היום-יום. מתוך שבע שנים של לימודי רפואה, אין להם מספיק קורסים על יחסי אנוש
(למרות שבשנים האחרונות המודעות לבעיה גוברת, ויש כמה קורסים על פסיכולוגיה) צלקות דוהות עם השנים, וגם המיקום שלהן בכף הרגל פחות מורגש לאנשים אחרים.
גדול לכולכם. תזכרי שיש בך
והיא תנצח!!!! אוהבת המוןהמוןהמוןהמוןהמוןהמוןהמון רבקה ועוד על גישות של רופאים: כשבאתי אליו עם כאבים, ד"ר פולק מירושלים אמר: הכאבים תמיד ישארו. מה שאת צריכה זה חבר" !?!?!?! (למה כולם מנסים לשדך אותי?) הרופא הכי נחמד שפגשתי הוא ד"ר דנציגר, שאין לו התמחות ברפואת כף רגל, אבל הוא פשוט מקסים, ותמיד מנסה לעזור.

היום זה היום!!!!!!!!../images/Emo23.gif

בטח אתם כבר אחרי כי התור ב 9:15. מזל טוב!!!!!!!!! (מגיע לזה הודעה חדשה, לא??????) יום נעים אורית

למעלה