בואן דיאה אי קייאדו א טודוס../images/Emo24.gif
אוי אבלי קון מי טייה ג´מילה, אי אייה מה אקודרו קומו סה דיזה כרבולת אן אספניול, סה דיזה קריסטה, אי טמיין מה אקודרו קה מי מאדדרה גיזאבה יאכני דה סרדליקאס, אי פארא אטי קפון לו מזמו אזלו קון בקנייאדו. תרגום: היום דיברתי עם דודתי ג´מילה, והיא אמרה לי איך אומרים כרבולת "קריסטה" וגם היא הזכירה לי את התבשיל שמאוד אהבתי בהיותי קטנה, שנקרא "יאכני מסרדינים" ובשבילך קאפון אותו הדבר תוכל לבשל מבקלה. החומרים: 4-5 בצלים גדולים, 6-7 עגבניות גדולות אדומות ורכות ומקולפות, מלח ופלפל לפי הטעם, חצי כוס שמן, 1 קילוגרם סרדינים מנוקים, חצי כוס פטרוזיליה קצוצה. אופן ההכנה: את הבצל חותכים לקוביות יחסית גדולות, ומטגנים בחצי כוס שמן עד שהבצל מזהיב, בינתיים חולטים את העגבניות במשך דקה, ואז קל יותר לקלף אותן, חותכים לקוביות ומוסיפים לבצל, ממשיכים לטגן עוד 3 דקות, שמים את הסרדינים מסדרים בתבנית מתחת לירקות, מוסיפים מלח פלפל ופטרוזיליה, ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות, צ´ופר לוס דדוס. אגב את אותו הדבר מבשלים עם בשר, את הבשר מבשלים בסיר לחץ ואחר כך מוסיפים אותו לירקות. בתאבון.
אוי אבלי קון מי טייה ג´מילה, אי אייה מה אקודרו קומו סה דיזה כרבולת אן אספניול, סה דיזה קריסטה, אי טמיין מה אקודרו קה מי מאדדרה גיזאבה יאכני דה סרדליקאס, אי פארא אטי קפון לו מזמו אזלו קון בקנייאדו. תרגום: היום דיברתי עם דודתי ג´מילה, והיא אמרה לי איך אומרים כרבולת "קריסטה" וגם היא הזכירה לי את התבשיל שמאוד אהבתי בהיותי קטנה, שנקרא "יאכני מסרדינים" ובשבילך קאפון אותו הדבר תוכל לבשל מבקלה. החומרים: 4-5 בצלים גדולים, 6-7 עגבניות גדולות אדומות ורכות ומקולפות, מלח ופלפל לפי הטעם, חצי כוס שמן, 1 קילוגרם סרדינים מנוקים, חצי כוס פטרוזיליה קצוצה. אופן ההכנה: את הבצל חותכים לקוביות יחסית גדולות, ומטגנים בחצי כוס שמן עד שהבצל מזהיב, בינתיים חולטים את העגבניות במשך דקה, ואז קל יותר לקלף אותן, חותכים לקוביות ומוסיפים לבצל, ממשיכים לטגן עוד 3 דקות, שמים את הסרדינים מסדרים בתבנית מתחת לירקות, מוסיפים מלח פלפל ופטרוזיליה, ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות, צ´ופר לוס דדוס. אגב את אותו הדבר מבשלים עם בשר, את הבשר מבשלים בסיר לחץ ואחר כך מוסיפים אותו לירקות. בתאבון.