בוקר טוב ספניולים יקרים

RORGAD

New member
בואן דיאה אי קייאדו א טודוס../images/Emo24.gif

אוי אבלי קון מי טייה ג´מילה, אי אייה מה אקודרו קומו סה דיזה כרבולת אן אספניול, סה דיזה קריסטה, אי טמיין מה אקודרו קה מי מאדדרה גיזאבה יאכני דה סרדליקאס, אי פארא אטי קפון לו מזמו אזלו קון בקנייאדו. תרגום: היום דיברתי עם דודתי ג´מילה, והיא אמרה לי איך אומרים כרבולת "קריסטה" וגם היא הזכירה לי את התבשיל שמאוד אהבתי בהיותי קטנה, שנקרא "יאכני מסרדינים" ובשבילך קאפון אותו הדבר תוכל לבשל מבקלה. החומרים: 4-5 בצלים גדולים, 6-7 עגבניות גדולות אדומות ורכות ומקולפות, מלח ופלפל לפי הטעם, חצי כוס שמן, 1 קילוגרם סרדינים מנוקים, חצי כוס פטרוזיליה קצוצה. אופן ההכנה: את הבצל חותכים לקוביות יחסית גדולות, ומטגנים בחצי כוס שמן עד שהבצל מזהיב, בינתיים חולטים את העגבניות במשך דקה, ואז קל יותר לקלף אותן, חותכים לקוביות ומוסיפים לבצל, ממשיכים לטגן עוד 3 דקות, שמים את הסרדינים מסדרים בתבנית מתחת לירקות, מוסיפים מלח פלפל ופטרוזיליה, ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות, צ´ופר לוס דדוס. אגב את אותו הדבר מבשלים עם בשר, את הבשר מבשלים בסיר לחץ ואחר כך מוסיפים אותו לירקות. בתאבון.
 

Lcapone

New member
בוקר טוב ספניולים יקרים

אחותי הביאה לי המון בקלה קפוא (היה במבצע בסופר...) מי יכול לתרום מתכון הולם לימים חמים אלו?
 

אלמה

New member
בוואנוס דיאס א טודוס!

פעם הייתי מכינה מקרל כבוש. מי יודע איפה אפשר להשיג מקרל נקי לבישול קפוא או לא.... אלמה
 

gingit1

New member
בוקר טוב בולגרי יקר

אני לא אוהבת בקלה, אבל זוכרת שאמא שלי היתה עושה את הבקלה בתנור עם ירקות, כמו גיבץ´. היתה מסדרת בתבנית פרוסות של בצל, תפוחי אדמה, עגבניות, כרוב והבקלה, מתבלת במלח, פלפל שחור,פלפל אדום וקצת צ´ובריצה קצת שמן וקצת לימון, מכסה בנייר כסף לתנור, מדי פעם לערבב, כשכמעט מוכן להסיר את נייר הכסף ולתת לזה קצת להשחים. מקווה שיהיה טעים.
 
יש לי יש לייייייייייייייייייייייייי

קודמקול יש להשרות את הבקלה לכמה שעות טובות. אפשר להשרות בחלב וןאפשר להשרות במיץ לימון. לא להאמין מה זה עושה לבקלה (הנחשב לדג די פושטי) הקיצר, מתכון קייצי לדג בקלה קר: אחרי ההשריה להכניס לסיר כוס מין, גזר אחד פילפל ירוק אחד, סלרי, מלח, פילפל שחור גרוס, עלה דפנה ופלפל אנגלי, להביא להרתחה, להכניס את הבקלה ולהנמיך את האש. לבשל עד שהדג מתרכך. לסנן היטב. למעוך את הדג במזלג או להכניס לפוד פרוססור, להוסיף מיונז, קצת חרדל ומלפפון חמוץ קצוץ דק דק. זה טעים מאוד ואנחנו אוכלים את זה בקיץ בכיף. אני שמה בצד תפוחי אדמה מבושלים שעליהם אני שופכת רוטב יוגורט עם שום, וסלט קייצי צבעוני וזאת חגיגה ! כמובן שאפשר גם להכין קציצות מבקלה, ואפשר גם להכניס לתנור עם ירקות... אבל המנה הקרה.... שווה שווה לקיץ! בתיאבון!
 
סליחה טעות בהקלדה....

נראה לי שאם תכניס כוס מין לסיר לא יצא תבשיל... אולי משו אחר, אז תנסה להכניס כוס מים! (
 

Lcapone

New member
תודה רבה, כרגיל עצות מעולות

לא ידעתי שבקלה נחשב לדג פושט אולי בגלל זה הוא היה במבצע...!
 
../images/Emo19.gifקפון - סטאס גיזנדו בקלס? ../images/Emo19.gif

קומו טה סליו? אי קומו סטאס אוי? אי אביאל אנדה סטאס?????
 
פישקדו זה דג

לא יודעת מה פירוש השם קפון. וסלטי קפון מזמן לא בעניינים. פשיטת רגל, הבעלים בארה"ב עד כמה שידוע לי. וחבל - היו להם מוצרים טובים, אבל כמו במקרים רבים אחרים קרסו כנראה עקב ניהול בלתי מקצועי.
 
לה סלטמוס מקולקלמימוס עם קוליפורמוס

סי לה מארה רה דה לצ´ה יו מאריה פשקדור אשכריה מיז´דולורס קומפלבריקס דאמור
 

RORGAD

New member
בואנוס דיאס א טודוס../images/Emo140.gif

אייר נו מה אצ´י אן מי קאזה, אנסינה קה נו פודי דארווס לה "עוגה" קה ווס אפרומיטי פארא טי "במיוחד" MAY 55 קה לוס אמיגוס דה טו איז´ו סה גוסטן אקי אסטה לה רצפטה אן עיברית פארא קה טודוס אנטיינדן: מערבבים בקערה כוס וחצי קמח, 5 כפות קקאו, 1 א. אפיה, 1 סוכר וניל, כף נס קפה, כוס וחצי סוכר, מוסיפים כוס חלב, 3 ביצים גדולות, 3/4 כוס שמן, מערבבים ואופים כ- חצי שעה בחום 180 מעלות. תוקעים קיסם אם הוא יוצא יבש העוגה מוכנה, אם לא להוסיף עוד מס´ דקות של אפיה. בגמר האפיה, לא להוציא את העוגה מהתנור לתת לה להתקרר בתנור. להמיס 100 גרם שוקולד, עם שמנת מתוקה ו-2 כפות דבש, ולפזר על העוגה, בהגשה כל נתח מהעוגה לחמם דקה במיקרוגל ולשים 2 כדורי גלידה ליד, לפזר מעליהם סירופ שוקולד, ומעט אגוזים טחונים, אפשר להגיש את העוגה גם ללא כל מה שמסביב, גם כך היא טעימה מאוד וקלה להכנה.
 

RORGAD

New member
חברה תיכנסו להודעה זו נתתי מתכון לע

עוגת שוקולד קלה קלה להכנה. בתיאבון
 
למעלה