בוקר טוב עולם
מה שלום

• פותח הנושא r66
  • פורסם בתאריך

r66

New member
בוקר טוב עולם ../images/Emo24.gif מה שלום

כולם

Rebeccan

New member
../images/Emo42.gif בוקר מצוין

בצאתי מהבית היתה קרירות נעימה בעבודה פיכס אמיתי - אבל עוד שבועיים למניאק אח"כ נמצא עבודה שווה יותר או שנצטרף לנלה בטיולים ובחופשה פרינצסה
בגן הפרחים

פל

New member
בוקר נהדר והמשך שבוע כייפי ../images/Emo42.gif

Rebeccan - איזו תמונה מדהימה !! מה זה? איזה עץ זה? אני בדיוק מחפשת עץ מעניין לגינה שלי שיהיה גבוה ויעשה צל וכמובן שיהיה יפה. וזה נראה מדהים, אם כי חשבתי על עץ עם פרי, אם כבר אז כבר. הפקאן נראה לי יפה, מה דעתך?(אומנם לא פורום גינון אבל בכל זאת ..)

r66

New member
זה גרניום, פלרגוניום-סליחה../images/Emo6.gif

הוא מיוחד. מקסים. יש לרבקה ייחורים ממנו
הפקאן מקסים, אבל נשיר ואלרגני. בחיים לא הייתי אלרגית, אבל, כנראה עם השנים, האלרגנים השתלטו על המערכות שלי וכבר כמה שנים אני מתגרדת בעיניים עם פריחת הפקאן. עץ מקסים לצל הוא הקסיה, יש לו פריחה מהממת, נשיר. עץ פרי מומלץ ולא נשיר הוא הפומלה (או ההדרים למיניהם), אבל צריך לחכות המון זמן עד שיגדלו ויגיעו למצב של הצללה וישיבה תחתם
בתנאי שלא רוצים לחטוף איזה פרי על הראש. לא נהוג להשתמש בהם כעצי נוי.

Rebeccan

New member
רגע רגע ...

את מחלקת את הייחורים שאין לי עדיין
אצל השכנים יש - אני יכולה לקבל כמה ייחורים ... להביא לך
פרינצסה
בגן הפרחים
|טנא|
|טנא|

נירהמ1

New member
רנה'לה - לא צריך לבקש סליחה הצמח

הוא אותו צמח גרניום=פלרגוניום. אני אוהבת כמה סוגי פלרגוניום (או גרניום): Pelargonium domestic - יש לו פרחים סגולים יפהפיים, יש לו רק בעיה אחת כשהוא גדל וענפיו נהיים כבדים, הם נשברים ומתפצלים, צריך לגזום אותו כל הזמן. מתה על גרניום לימוני (ריחני מאוד - אני אוהבת אותו מאוד בתה. יש שמוסיפים לריבות מסויימות). ויש גם גרניום שרוע ש"נשפך" בכל צבעי הקשת מאדניות על חלונות ובמרפסות. צמח נהדר. לא צריך הרבה טיפול ועמיד לכל מיני מחלות.

r66

New member
לא, נירהל'ה....זה צמח שונה, אבל

אנחנו העמחא נוהגים לא להבחין בינהם ולקרוא לשני הסוגים גרניום. אני צוחקת, רבּקה יודעת למה

נירהמ1

New member
רנה - ולי אמרו (דווקא מלומדים) ש...

לכל הסוגים קוראים פלרגוניום, ושהם שייכים ל"משפחת הגרניים". ושגרניום (בפי ה"עמחא"
) ופלרגוניום הוא אותו צמח. אשמח אם רבקה תאיר גם את עיני.

r66

New member
רבקה מטיילת. כשתחזור

היא תענה לך. בינתיים ראי את הוויכוח שהיה לנו כאן

נירהמ1

New member
../images/Emo25.gifתודה - איזה פורום נחמד

הוא פורום גינון. ממש כייף לגלוש שם.
שוב תודה,

פל

New member
תודה רינה

על העצה בקשר לאלרגיה של הפקאן, לא ידעתי. לגבי הקסיה - לא מכירה ולא הצלחתי לאתר אינפורמציה בקשר לעץ הזה באתרי משתלות. האיזכור היחידי לקסיה מצאתי באתר דוקטורס ושם מצוין שזה צמח המסייע לסילוק הרעלים מהגוף ומשפר ספיגה ועיכול של אבות המזון.... יש לך אולי תמונה של העץ? או אולי תוכלי לתאר לי אותו? תודה

פל

New member
תודה רבה. באמת עץ יפה ../images/Emo24.gif

מפריע לי רק כל כך הרבה צהוב בפריחה .... אני יותר מהכיוון של אדום...

Rebeccan

New member
עץ ליופי או עץ פרי ../images/Emo35.gif

בצילום זה סוג של גרניום ולא עץ אולי במקום פקאן דווקא אגוז מלך
עץ יפה הוא פנסית - יש לי צילום בבית - אעביר אם תרצי פרינצסה
בגן הפרחים
|טנא|
|טנא|

פל

New member
טוב , אני כבר מתביישת בבורותי....

אבל עד לפני חודשיים לא הבחנתי בכלל שיש לי גינה ורק עכשיו אני מתחילה להתעסק איתה (והיא איתי..) רציתי עץ עם צמיחה מהירה כדי שיצליל את הדשא כי ישנו חלק לא מוצל והוא ממש צרוב ולא מצליח להתאושש. איך נראה עץ אגוזי מלך? באתר של משתלת וונדי נרשם שקצב הצימוח איטי, באתר של משתלת יגור כתוב שקצב הצימוח מהיר.... אבל לא הצלחתי למצוא תמונה. לאיזה גובה הוא מגיע? כי בכל זאת זו גינה ביתית ואני לא רוצה עץ שישתלט על הגינה. גם הייתי מעדיפה שזה יהיה עץ לא נשיר בגובה של 3-4 מטר בלבד. לגבי הפנסית, לא כל כך אוהבת פריחה צהובה, אבל אשמח לראות שוב תמונה, באתר של וונדי התמונה מאוד לא מחמיאה. ראיתי עצים, בגינות ציבוריות שהעלווה העליונה היא ורדרדה אדומה והוא משתרע כמו סוכה קטנה, מאוד יפה. השכנה אמרה שזה סוג של KOELREUTERIA . יודעת אולי למה אני מתכוונת? תודה

Rebeccan

New member
באיחור ... ../images/Emo39.gif

חזרתי מהטיולים
לרנה .. המקסימה, על האירוח והכל
לאהובה - הולכת להכין ריבת דובדבנים (גלענתי והוספתי סוכר, אבשל במוצ"ש עם פרוסות לימון) פנסית = KOELREUTERIA - יש לה פריחה משגעת וגם פרי יפהפה (הגדילו כדי לראות הפרחים - צהוב ואדום) אגוזים הם עצים נשירים - כולם, והעץ גדול לגובה רב ואולי לא יתאים לך עץ מאוד יפה שראיתי השבוע הוא ברוש הבכות - אני אחפש תמונה ואעביר לך בצילום הזה - פנסית, מהגן הבוטני בגבעת רם, עיר ה
עוד עץ שאם את אוהבת אדום מאוד יכול להתאים - צאלון
פריחה אדומה ונוף מדהים, לא צומח לגובה - אבל רגיש לקור, אז לא מתאים לאזורים קרים (ירושלים). יש נשירה אבל לא משהו נוראי פרינצסה
בגן הפרחים

למעלה