בוקר טוב - עזרה בבקשה מנילה

מור72

New member
בוקר טוב - עזרה בבקשה מנילה

היי קיבלתי לפני יומיים את המנילה , משום מה בתחושה שלי המנילה שלי דיי מצומצמת באפשרויות וציפיתי ליותר תפקידים.
האם המנילה שלי באמת מצומצמת יחסית ?
ברשימת התפקידים אשר לא מצריכים מיונים יש מספר מאוד מצומצם של תפקידים שאני ממש לא רוצה אף אחד מהם. זה אומר שבמידה ולא אעבור את המיונים אשרת באחד התפקידים האלה? מה עושים?

בכלל אשמח באם תוכלו לעזור בהמלצות דירוג מהמנילה שלי ( בעקרון אני לומד הנדסת תוכנה לכן הכי טבעי שאדרג את אשכול המחשוב ראשון אבל לא סגור על דרוג שאר התפקידים) רוב התפקידים שמצריכים מיון לא מוכרים לי..
באמת תודה רבה, הפורום הזה עוזר מאוד, כל הכבוד לכם

תפקידים הדורשים מיון :
דוברות ומידע
מש"ק דוברות
מש"ק תקשורת בינלאומית

תחום תפקידי הקצונה
אשכול ייעודי לקצונה
קצין מנהלה בחיל האוויר
קצין בפיקוד העורף
קצין שלישות

תחום תפקידי מנהלה וטכניים / טכנולוגיים
אשכול תפקידי מנהלה
עובד כללי חטיבת המבצעים
עובד כללי יועכ"ל

אשכול תפקידים טכניים - טכנולוגיים
מיזם אלקטרוניקה

תחום תפקידי טיפול באדם
אשכול תפקידי ניהול ואבחון כח אדם
מאבחן פסיכוטכני

מודיעין
רכז מודיעין

אשכול תפקידי חיל האויר
פקח טיסה
חוקר מודיעין אוויר
רכז מודיעין, ניווט ותחקור
רכז התרעה
מש"ק בקרה אווירית
רכז שליטה קרקעית
אוגדן מקצועות התצ"א

אשכול תפקידי חיל הים
בקר שו"ב
חוקר מודיעין ימי
אלחוטן חוף

תחום תפקידי מחשוב
אשכול תפקידי מקצועות המחשב
בודק תכנה
תכניתן
ניהול תשתיות מערכות מחשוב

תפקידים ללא מיונים :

המערך הטכני בחיל החימוש
חייל בחיל האוויר
מערך הנהיגה הכבד - עד 12 טון
רכז לוגיסטיקה
שיטור צבאי
שירות בתי הסוהר (שב"ס)
שירות חובה במשטרת ישראל (שח"ם)
תמי"ר / מית"ר

IDF11

New member
מנילה מצומצמת? אתה אמיתי?

אתה אמיתי? תראה כמה אפשרויות ישלך!
קצונה זה מעולה... ולפי מה ששמעתי בשלישות הכי מעניין..
מאבחן פסוכוטכני, פקס טיסה, וחוקר מודיעין אויר זה תפקידים טובים ואיכותיים..
בהצלחה :)

מור72

New member
תודה על התגובה

לא הסברתי את עצמי נכון, הכוונה היא לתפקידים ללא מיונים, מאוד מצומצם (בתקווה שאעבור את המיונים ולא אצטרך את הדירוג הנ"ל) אולי בגלל הפרופיל הנמוך שלי (64), שם אני ממש לא יודע מה לדרג.

IDF11

New member
בקשר ללא מיונים

האמת שאני לא מתחברת לאפאחד מהתפקידים שנתנו לך וגם לא ממש יודעת הרבה.. אז לא אמרתי כלום.. תברר..
בכל מקרה מתי תאריך הגיוס שלך? תמיד אתה יכול לשלוח פקסים ובקשות לתפקידים אחרים כל עוד התאריך גיוס שלך לא ממש קרוב ואז דופקים לך פשוט משהו מהמנילה ללא מיון..
ולפי מה שאמרת שיש לך 54 70 ופרופיל 64 זה בדיוק למודיעין שיש שם תפקידים ממש איכותיים ומעניינים במיוחד אם למדת מחשבים.. תשלח להם בקשה

מור72

New member
תאריך הגיוס שלי

נכון להיום 6/8/13 .

ממש מטריד ומפתיע אותי הפערים בין האיכות והמבחר של התפקידים ללא מיון לתפקידים המצריכים מיון. טוב ,נקווה לטוב.

תודה

lioralon123

New member
תגובה

קודם כל קיבלת הרבה תפקידים ותפקידים טובים.

אפשר לדעת , מה הכיוון שלך? מה אתה בנתיים מתעניין?
אני גם קיבלתי מנילה לא מזמן. דומה קצת לשלך.

מור72

New member
כרגע אני סגור רק על אשכול מחשוב

ומודיעין חיל האוויר את שאר הדרוג אחליט בימים הקרובים .

לגבי התפקידים ללא מיונים אני ממש לא יודע, שום דבר שם לא ממש מעניין אותי.

lioralon123

New member
מיונים

לדעתי אין לך מה לדאוג , התפקידים שלא מצריכים מיונים אתה לא תגיע אליהם עם לא תרצה.

יש לך מספיק תפקידים שדורשים מיונים ואתה תעבור אחד מהם זה בטוח.

בהצלחה!

bluegreyeyes

New member
קצת מידע

אז ככה, הצבא נותן תפקידים ללא מיון שהם חרא, ולא נותן לך אפשרות ממש להמנע מהם. יש תפקידים שקיימים לגברים והם יותר טובים אך הם פחות נפוצים לכן לא יראו אותם במנילה. כן, במקרה ולא תעבור אף מיון (וזה אפשרי) אז תשובץ לתפקיד כזה.

תפקידי דוברות כוללים בעקרון עבודה בתחום התקשורת, אם זה מעניין אותך.

לא אתייחס לתפקידי מנהלה או קצונה כי לדעתי זה חרא תפקידים.

תחום תפקידי פיקוח ומבצעים חיל אוויר זה תחום נהדר לבחור בו כאפשרות שנייה, כי הוא מאפשר התמיינות למגוון תפקידים ורובם מעניינים ואיכותיים. (גם אם לא כל תפקיד יעזור לך באזרחות) התפקידים עוסקים בעבודה עם מפות,מטוסים, מודיעין, תצלומים וכל מה שקשור לתפעול חיל האוויר

מקצועות המחשב כוללים בתוכם מגוון תפקידים שונים. בושר תכנה בעקרון עושה QA לתוכנות, ונחשב תפקיד יחסית נמוך באשכול. מנהל תשתיות מערכות מחשוב הוא תפקיד יחסית יוקרתי שמתעסק בסיסטם. אני התקבלתי לקורס הזה אז אוכל לספק לך מידע על המיונים והתפקיד בפרטי אם תרצה. תכנין זה תפקיד של מתכנת צבאי נטו, קורס 6 חודשים ו5 וחצי שנות שירות.

התפקיד של מאבחן פסיכוטכני היה תפקיד חלומותיי, וז הבאמת אחלה תפקיד אבל לא לכולם ולמי שלא זה תפקיד שוחק מאוד. אם הכיוון שלך זה יותר מידע ולהתעסק בבעיות אז עדיף שתיקח את תחום מקצועות מחשב ופיקוח חיל אוויר, אך אם אתה אוהב לעבוד עם אנשים ובראיון ואבחון של אנשים אז התפקיד יכול להיות אחלה בשבילך, הקורס נחשב אחד המעניינים והיוקרתיים בצה"ל, ויש גם הסמכות פנימיות לתפקיד.

התפקיד של "רכז מודיעין" בתחום "מודיעין" לא נראה לי מוכר, וככל הנראה לא היה לך הסבר עליו נכון? יש סיכוי שזה יכול להיות סוג של תפקיד סודי, או שזה התפקיד של רכז מודיעין במשטרה הצבאית, אך ספק שזו האופצייה השנייה כי רכזי מודיעין מאותרים מבין המגוייסים למשטרה הצבאית.

למעלה