בוקר טוב!! על ביטוח רפואי.

FashionKitty

New member
בוקר טוב!! על ביטוח רפואי.

נולדתי וגדלתי בישראל. ותמיד חשבתי שאשאר פה.
ועכשיו כבר לא.

אני שוקלת את האפשרויות שלי. ויש שלוש מדינות מרכזיות שעולות לי בראש. העניין הוא שאני לא מצליחה להבין לגמרי איך ביטוח רפואי עובד בכל אחת מהן. ולכן אשמח לידע שלכם - ככל שתוכלו.

אני מסתכלת על אנגליה, קנדה וארה"ב.

לגבי חוקיות וכאלה, אני מתכוונת לעשות הכל חוקי. לארה"ב יש לי כבר אזרחות. (לא בדרך, לא בכאילו ולא בטריקים. יש לי דרכון במגירה והכל). לקנדה ולאנגליה יש לי זכאות שאצטרך לממש בדרך מסויימת, אבל אבא שלי יליד קנדה, ואבא שלו הוא יליד אנגליה במקור (מהילדים הבריטים ששלחו אותם לקנדה בזמן מלחה"ע השנייה. יש לי קרובים רבים באנגליה שיש לי קשר איתם, כמו גם בארה"ב וקנדה). אני יודעת ששני האחרים לא פשוטים אבל במידה ואחליט ששתי המדינות הללו רלוונטיות אפעל בדרך הנכונה).

ANZ1

New member
2 הערות

1. בכלל לא בטוח שיש לך דרך לקבל אזרחות קנדית ובטוח לא אנגלית.
אנגליה כמו קנדה, ארצות הברית וישראל והרבה מדינות אחרות.
כדי לקבל אזרחות בירושה מההורים, ההורה היה צריך "לממש" את האזרחות שלו לפני שנולדת, זאת אומרת הוא היה צריך להיות אזרח וגם לגור מספר שנים לפני שנולדת כדי שתהיי זכאית לאזרחות.
אם אבא שלך לא היה אזרח בריטי ולא גר בבריטניה את לא תהיי אזרחית, הסבא לא מעניין את אף אחד.

2. ביטוח רפואי וטיפול רפואי זה ממש לא סיבה לבחור מדינה לגור בה.
בשלוש המדינות יש מערכת רפואית מערבית מתקדמת טובה.
יותר או פחות.
וכדי לדעת באיזה מדינה יהיה לך טיפול רפואי יותר טוב, את צריכה לדעת כמה כסף תרויחי.
למשל המערכת הרפואית הכי טובה בעולם, זה בארצות הברית, אבל רק למי שיש כסף.
לעניים לא כדאי לגור בארצות הברית, אלא המדינת רווחה כמו קנדה שנותנת טיפול רפואי לכולם בזול.
לכן אי אפשר לענות על השאלה ששאלת
ובכל מקרה היא לא חשובה
הרבה יותר חשוב מבחינתך, זאת מדינה שתאהבי, שתהיה לך עבודה, שתאהבי את מזג האויר ויהיו לך חברים.

או בקיצור, סעי לארצות הברית

FashionKitty

New member
לגבי אזרחות בריטית

אני לא דואגת. יש גם תנאים מקלים שלא אכנס אליהם כרגע.

&nbsp
ארה"ב מפחידה אותי. כי מספיק שאיבדת את העבודה ואין לך שום דבר ביד. (וכשיש לך מצבים רפואיים קיימים זו בעיה).
&nbsp
קנדה מאוד קורצת לי מבחינת מדיניות הרווחה שלה. מודה. ומבחינתי הקרובים האמריקאים גרים יחסית קרוב לקנדה (בעיקר מישגן וניו יורק). הבנתי שקנדה היא מדיניות רווחה (Vרבה יותר מהמדינה שאני חיה בה כרגע...
)

CAN111

New member
זה טוב או רע ?

לגור במדינת רווחה סוציאלית זה דבר טוב ? רק אם את עניה
דיברת על ישראל, אז בישראל יש ביטוח רפואי לכולם, אבל אם יש לך קצת כסף
את עושה ביטוח פרטי, ואם יש לך בעיה את הולכת לרופא פרטי ומשלמת לו, או הביטוח ישלם לו, אבל את תעברי את הבדיקה או הניתוח מחר בבוקר.
בקנדה יש רק מערכת ציבורית , אין ביטוחים פרטיים ואין טיפולים פרטים
ואם יהיה לך בעיה רפואית, אולי תקבלי תור עוד חצי שנה., עד אז, אולי תמותי, ואולי לא תהיה לך ברירה, אלא למכור את הבית שלך ולנסוע לעשות טיפול פרטי בארצות הברית.
למי ששואל על בעיות רפואיות כמוך, קנדה היא לא המקום הכי טוב להיות בו.

חוץ מזה, גם קנדה וגם בריטניה, אלו מדינות יקרות מאד, וקרות, ומאד לא נחמד לעבור חורף בשנהם אם את מסתמכת על מערכת הרווחה.
בן כל המדינות האלו, הכי כדאי להיות עני בישראל.
תבררי כמה עולים דברים, מדיור ועד אוכל, בלונדון או וונקובר, תגלי שישראל הרבה יותר זולה.
ובקשר לאזרחות בריטית, אין שום סיבות מקלות, או שאת עונה על ההגדרות או שלא.
ואם את חושבת להתחתן עם אזרח בריטי, תגלי נדמה לי שלא רק שאת לא זכאית לאזרחות, אלא לסטטוס זמני, גם לא תהיי זכאית לשירותי הרווחה והבריאות.

FashionKitty

New member
לא מתכוונת להתחתן בכלל.

אם זה מרגיע אותך. ואני עונה על הדרישות אני פשוט לא נכנסת לזה כי זה לא מה שרציתי לברר.

&nbsp
קור דווקא סימפטי מאוד לאנשים כמוני.
אבל לא זו הנקודה כנראה.
&nbsp
באמת רציתי לדעת לגבי קנדה. כיוון שידעתי שהרפואי שם הוא ממשלתי אבל לא ידעתי אם זה טוב או רע.... (ואגב, גם בארץ תמתין כמעט שנתיים לפעמים לניתוח מסויים).
&nbsp
הדבר השני ששקלתי, לפחות בהתחלה, זה לעבור לגור עם דוד שלי למשך שנה-שנתיים. לא לוותר על התושבות בישראל (להמשיך לשלם ביטוח לאומי לצורך העניין). השאלה זה אם יש דבירם שאני צריכה לקחת בחשבון (כאמור, אין בעיה, אני אזרחית אמריקאית אבל האם יש משהו מעבר לזה?)

ANZ1

New member
טיפולים יקרים

מה את מתכננת ?
לגור בארצות הברית ולהסתמך על מערכת הבריאות הישראלית ?
זאת אומרת שכל ביקור אצל GP, רופא משפחה, את הולכת לשלם 1500 דולר כרטיס טיסה ? יקר, לא ?
מה יקרה אם לא תוכלי לטוס, כי תפלי באמבטיה ?
אגב, לשמור על סטטוס של תושב ישראל, זה לא רק לשלם 160 שח בחודש לביטוח לאומי
זה לשלם 15 אחוז מכל ההכנסות שלך בארצות הברית לביטוח לאומי הישראלי, ובנוסף לשלם גם למס הכנסה בישראל.

ובכלל , לא ממש ברור אם השיקול היחיד שלך למצוא מקום מגורים זה מערכת הבריאות.
מערכת הבריאות בישראל לא כל כך רעה, במיוחד אם את לא עשירה.
ואם את עשירה, אז מערכת הבריאות בישראל לעשירים היא טובה מאד גם היא.

ANZ1

New member
לכן , לפני כל

תכנסי לאתר ההגירה והאזרחות של כל מדינה
כתוב שם בפירוש ובדיוק מה צריך כדי לקבל אזרחות.
זה לא עניין של ספורי סבתא (או במקרה לך סיפורי סבא) על מה הוא עשה
יש הגדרות מדויקות שצריך לעמוד בהם וזה תלוי שלאבא שלך היה אזרחות לפני שנולדת, ותלוי איך הוא קיבל את האזרחות ותלוי מתי את נולדת וכו
סיכוי סביר שלפחות לאחת מהמדינות אין לך אפשרות לקבל אזרחות ולכן האפשרויות שלך ירדו אוטומטית.

FashionKitty

New member
לקנדית יש לי זכאות. בוודאות.

כבר בדקתי. ואת הבריטי יש לי נסיבה מקלה כאמור...
&nbsp
בתיאוריה גם אוסטרליה קורצת לי - אבל שם זה לא נראה לי אפשרי בשיבלי להשיג אזרחות...
אז זה גם ירד מהפרק.

moshehan

New member
המלצה שלי

יש לך מקום חינם בארה"ב למה לחפש יותר מזה, להתחיל מאפס במקום חדש זה לא תמיד הדבר הכי קל, ולך יש את האפשרות להתחיל מ1, אז אני במצבך הייתי הולך על זה, במיוחד שלפי מה שאת אומרת את יכולה לקבל אזרחות למדינות אחרות, תתחילי בארה"ב, אם לא מתאים עוד שנה שנתיים........ תעברי למדינה אחרת, בכל מקרה השיקול של ביטוח הרפואי הוא לא שיקול נכון, אלא אם את לא מתכננת לעבוד ומתכננת להישאר באותו מצב כל החייים, תתקני אותי אם אם אני טועה אבל סביר להניח שאת רוצה לעבור למדינה אחרת בשביל עתיד יותר טוב, אז אם זה באמת השיקול אז הביטוח הרפואי הוא שולי בהחלט, ועוד דבר קטן לגבי ארה"ב אם יש לך ברירה בין מישיגן לניו יורק, מישיגן היא לא אופציה
הכי חשוב שיהיה המון בהצלחה.

FashionKitty

New member
הביטוח הרפואי שלי

בעיקר חשוב לי בקטע של ציוד רפואי. ובמילים אחרות - אני סוכרתית.
רופאים תמיד היו רוע הכרחי במקרה שלי. והסתדרתי שנים בלעדיהם. אבל מרשמים ותרופות... זה כבר עסק אחר.
&nbsp
ומישגן וניו יורק - ברור לי. אבל במישגן הלינה היא חינם...
וחוץ מזה שהשיקול שלי לעבור לשם תהיה לבלות עם דודים שלי וסבא שלי. משהו שלא באמת יצא לי לעשות יותר מכמה חופשות במהלך חיי.

moshehan

New member
חושב שכבר החלטת

אז אני אחזיק לך אצבעות, ונתראה בניו יורק כשאת באה לביקור,

FashionKitty

New member
וואלה, תארח אותי יפה יפה.
?

מוכנה להוכיח את נכותי להיות אורחת טובה על ידי בישול ואפייה מאסיבי......LOL

למעלה