בוקר טוב עם פסטיבל כדורים פורחים בגלבוע

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב עם פסטיבל כדורים פורחים בגלבוע

המראה מהמרפסת שלנו... הצילומים לא משהו... אבל המרפאה מרהיב...
יש כמה כדורים שעלו כל כך גבוה שאינני מבינה איך הם נושמים שם....







 

עמיקם10

New member
תרדי למקום ממנו ממריאים לפני 20 שנה

בעת הפסטיבל בערד-היה אירוע כזה.
 

יוליקה

Member
מנהל
לפני כשנתיים היו אצלי הנכדות

אז הלכנו למתחם ממנו הם ממריאים השקם השקם בבוקר...
הפסטיבל כלל אמש הופעה של גידי גוב... ועם הנץ החמה הבוקר
הופרחו הכדורים... אחרי הכדורים הגיעו גלשנים ממונעים...
 

עמיקם10

New member
ראית פעם ראית לתמיד...

אגב שרונה התפתחה מאז שההינו לפני שנים-נכנסנו למנרה בין שני הבתים הקרובים לצומת החשמנאים-דרך בגין. והאיזור היה באמצע השחזור והזזת הבתים. המדריך משה סגל-אמר שהוא דחף בעיריית תל אביב לשחזור ולהזזת הבתים. כי אף אחד לא ידע מה יש שם. ראיתי במפה שיש שם בית הרוקח ממלוק שהוא מגבעתיים והבית שלו ברחוב בורוכוב עדיין קיים. בן שלי היה גר ממול עד שעבר לר"ג. גם בגבעתיים משה סגל הנ"ל עשה לנו סיור..מאוד מעניין. על הבית והסליק של משפחת רן אלדמע שאחיו גיל נפטר זה עתה.
גיל אגב הוא שגילה שנעמי כתבה מלחן שששמעה - לירושלים של זהב.
 

עמיקם10

New member
הסתבכתי עם 'שריפה' קטנה של עוגת שוקולד

גם בישלתי את הקקאו וגם אפיתי יצא קקאו שרוף וקלתית[הפאי]בסדר. שאלתי בפורום אוכל חלבי קיבלתי עצה איך להחליף את המלית ובשיטוטים הגעתי לעוגת שוקולד במיקרו. היו לי כל החמרים בבית-הוספתי טבלת שוקולד[הכל ללא סוכר] ויצא עוגת שוקולד ב-8 דקות לערבב עם מיקסר-ו'האפיה' במיקרו. כולל כוס קמח תופח.
זה כמובן לעצלנים כמוני. אבל יצאה ממש עוגה.
 

הדסהש1

New member
כל הכבוד עמיקם שהעזת.בעלי מבשל טוב

אבל לאפות לא רוצה לנסות..אוהב את המטבח...אבל גם אני באפיה
לא תמיד מצליח לי...
 
עמיקם , הבעיה באפיה , שצריך להיות

הכל מדוייק, לא כל כך הבנתי מדוע זה נשרף, אבל יש לי עיצה לאופים מתחילים, לפני האפיה להוציא את כל
המצרכים לפי הרשימת המצרכים, לשים על השולחן ולהתחיל לעבוד לפי הסדר עם סבלנות,.
גם אני קבלתי פעם הוראות לאפות במיקרו עוגת שוקולד, לא התלהבתי מהתוצאות, מקוה שאתה הצלחת יותר ממני !

עמיקם שמחתי להכיר אותך,
 
אם אנחנו כבר יוצאים פעם למסעדה,

אנחנו מעדיפים את "הזקן והים" ביפו, השרות נהדר ומהיר ,הסלטים תמיד טריים והכל מגיע חם !
אני תמיד חצי דג לוקחת הביתה ,לצהריים למחרת, אני לא מסוגלת לאכול מהסלטים ועוד דג שלם וגדול !
מה שטוב שם, אין הזמנת שולחן, וגם לא עומדים עליך שתגמור ותלך , כי השולחן מוזמן לאחר !
אנחנו בדרך כלל מגיעים בסביבות אחת, או אחת וחצי , תמיד יש מקום בשעות כאלה!
 

עמיקם10

New member
נשרף כי בישלתי את הקקאו וגם אפיתי אותו בתוך הקלתית

שזה התחתית מבצק-מקמח תופח. הבעיה בעוגה ללא סוכר עם שוקולד ללא סוכר ש-4 טבלאות זה 40 שקל רק השוקולד ונסיתי במקום טבלאות להשתמש באבקת קקאו. בפעם הקודמת זה הצליח ועם הטבלאות זה תמיד זה הצליח. יש לי מתכון מהרשת. מתברר שאת הקקאו לא מבשלים מוסיפים חמאה שמנת מתוקה חצי כוס חלב קצת קוניאק ומערבבים. קצת וניל שופכים בקלתית ואז אופים והעיקר בלי לבשל את הקקאו. בגלל שבישלתי זה נשרף אבל כאמור הוחלף בהצלחה. וגם גליתי עוגת שוקולד למיקרו ב-10 דקות.
עוגות לסוכרתיים זו בעיה. עוגת תפוחים בכלל אין ואני עושה מבצק עלים ממלא בשזיפים תפוחים צימוקים והכל עם תחליף כמו-סוכר. את העוגות מקפיא וזה לחודש-חדשיים. וזה עם כוס קפה [שבמקום מהמכונה שקניתי]-הגעתי לאותו טעם עם נספרסו מגולען-של נסקפה וקפה עלית נמס-שליש נספרסו ושני שליש קפה נמס עלית.
את כל זה אני כותב כי במפגש-לא צריך להגיד מה שאפשר לכתוב. שמחתי להכירך לאה.ואת האיש[ה] השניה בראשון שאני מכיר. חוץ מהשכנים דלת לידי- שנפגשנו באזעקות בחדר מדרגות.
ושכן מהדירה קודמת בראשון בבית המשותף הקודם איתו מצאתי עניינים לדבר- גם כי הוא בגילי מהדור שלי ומאותו רקע פחות או יותר. אולי זה מראה כמה ניכור יש בישראל. שאנשים מתיידדים רק עם מי שהילדים שלהם הלכו לגן לבית הספר יחד. או שגדלו איתם בקיבוץ ושם כולם מכירים את כולם.
ואיפה פזי ?
 

מינהר

New member
כל הכבוד, עמיקם ולאה, על ההתעמקות באפיית עוגות.

עוגת תפוחים פשוטה בחושה אני דווקא מכינה מתערובת של פלחי תפוח, מעט קמח מלא, מעט תחליף סוכר וביצה.
זה נחטף ברגע שיוצא מן התנור. זו גם הזדמנות להיפטר מכל התפוחים שכבר לא נראים צעירים.
 
מינהר, העוגה שלך נשמעת טוב,

למה לא כתבת כמויות מדוייקות? נא לתקן את הענין, אחרת לא אוכל לטעות מהמרשם שלך !
 

מינהר

New member
לאה, תודה. אני לא יודעת כמויות מדויקות.

קודם כל אני ממלאה התבנית בפלחי תפוח. אחר כך מפזרת קצת קמח מלא [בריאות, לא?], מוסיפה מעט מים לפי הרגש, ביצה או 2 לפי גודל התבנית, קצת ממתיק מלאכותי לפי הטעם האישי, מערבבת. שמה לאפות. לאופה מנוסה כמוך לא צריכה להיות בעיה לנווט. בהתחלה ממש אני מורחת שמן על התבנית שלא ידבק. אבל זה מובן מאליו.
 
למעלה