בוקר טוב עם רק להיום

נעממי5

New member
בוקר טוב עם רק להיום../images/Emo63.gif

23 ביוני כניעה "לא הגענו לחברותא הזו שופעים אהבה, כנות, או נכונות... כשהיינו מוכנים, הפכנו מוכנים." טקסט בסיסי, עמוד 20 יתכן שהכניעה היא היסוד החיוני להחלמה, אבל לפעמים אנו נלחמים נגד זה. רבים מאתנו מסתכלים אחורה אחרי איזה זמן של ניקיון, ושואלים למה, בשם אלוהים, נלחמנו כל-כך קשה כדי להכחיש את חוסר-האונים שלנו, כאשר הכניעה היא שהצילה את חיינו. ככל שאנו מחלימים, מופיעות אפשרויות חדשות של כניעה. אנו יכולים להיאבק נגד כל דבר שאנו נתקלים בו, או שאנו יכולים להיזכר ביתרונות של הכניעה הראשונה, ולהפסיק להיאבק. רוב הכאב שבו אנו מתנסים בא מהלחימה והמאבקים, לא מהכניעה. בעצם, כשאנו נכנעים, הכאב נפסק, ובמקומו באה תקווה. אנו מתחילים להאמין שהכל יהיה בסדר. אחרי זמן מה, אנו מבינים שהחיים הרבה יותר טובים. והכל כתוצאה מהכניעה. אנו מרגישים כמו שהרגשנו כאשר יצאנו מהאשליה שאנו יכולים לשלוט בשימוש - חופשיים, רגועים, מלאים תקווה חדשה. רק להיום: האם עלי לעשות איזו שהיא כניעה היום? אזכור את הכניעה הראשונה ואזכיר לעצמי שאני כבר לא צריך להיאבק.

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

אני חי לא בעבר ולא בעתיד, רק ההווה מעניין אותי. אם תוכל להתרכז תמיד בהווה, תהיה אדם מאושר.
- פאולו קואלו אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של יומטוב לכולנו../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על האמונה של אחרים בי שלעיתים חזקה יותר משלי בעצמי, על חברותא ודרך אן איי, על יכולת ליהנות ולחוש, להרגיש ולבחון מתוך חופש בחירה, על האומץ להשתמש בזכות הבחירה. על הבלבול וניפוץ מושגים שמקורם ב"מבינה ויודעת", על היכולת לסדר מחדש את המגירות שבראש. על יום מנוהל, על תכנית, סדר וחופש מהתמכרות פעילה. על משפחה תומכת ומפרגנת, על שהלב מוכן להיפתח מחדש ולקבל. על עוד יום נקי. רק להיום - שבעה חודשים ושבעה ימי ניקיון
התעוררתי לא מזמן ואני שותה קפה ענק מול המחשב, מתענגת על מילים ותחושות שמהדהדות בנשמתי מאז אתמול בערב. נדמה שהעולם מחייך אלי, אלוהים מחבק אותי ומדבר אלי דרך אנשים, דרך הבעות פנים, דרך כנות. בימים אלה קורה משהו שגורם לי להרגיש שמגיע לי.. מגיע לי ליהנות באמת למרות וחרף כל מה שחשבתי על עצמי במשך שנים ארוכות, חיים שלמים כמעט. קשה לעכל, לפחות קשה להאמין שזה אמיתי ואני יודעת.. שברגע שעולים הספקות ומבקשים לחבל לי בהרגשה הטובה הזו, המחלה מבקשת להפגין נוכחות, להשיב אותי למגרשים שאין לי עניין להיות בהם גם אם שם, בבריכות האלה אני יודעת לשחות. הגיע זמן שככל הנראה צריך ללמוד את עצמי בפאזות חדשות, במקומות אמיתיים שבהם אני נדרשת להביא את היכולות שלי, את השאיפות שלי, את עצמי - לידי ביטוי. אני מודה לאל על האמון, משום שברור לי שלולא יכולתי להתמודד עם כל הטוב הזה, בדיוק כפי שמתמודדים עם "רע"", לא הייתי נתקלת בהם. ועכשיו כנראה הזמן שלי להתמודד עם טוב. להרגיש ולדעת שמגיע לי, לקבל. מאחלת לכולנו המשך יום מוצלח, פורה ואיכותי. אוהבים

צופיתי 2

New member
שפת השחרור ../images/Emo204.gif

מתוך "שפת השחרור" החלמה בעבודה בדיוק כמו שיש לנו עבר במערכות יחסים, לרבים מאיתנו יש עבר בתחום העבודה. בדיוק כמו שיש לנו נסיבות שעלינו לקבל ולהתמודד איתן כאן ועכשיו במערכות היחסים שלנו, יש נסיבות מסוימות שעלינו לקבל להתמודד איתן בעבודה. בדיוק כפי שאנו מפתחים גישה בריאה כלפי העבר שלנו במערכות היחסים שלנו, גישה שתעזור לנו ללמוד ולהתקדם, אנו יכולים לפתח גישה בריאה כלפי העבר שלנו בתחום העבודה. עבדתי בהרבה עבודות, מאז שהייתי בת 11. בדיוק כמו שלמדתי מאז למדתי הרבה דברים על עצמי דרך מערכות יחסים, למדתי הרבה שיעורים גם דרך העבודה. לעיתים קרובות, שיעורים אלה היו מקבילים לשיעורים שאני לומדת דרך תחומים אחרים בחיי. עבדתי בעבודות ששנאתי, אבל הייתי תלויה בהן זמנית. נתקעתי בעבודות מפני שפחדתי לצאת לעולם ולמצוא את הנסיבות החדשות שהיו אמורות להגיע. עבדתי בעבודות מסוימות כדי לפתח כישורים. לפעמים לא הבנתי שאני מפתחת את הכישורים האלה עד יותר מאוחר, כשהם הפכו לחלק חשוב בקריירה שאני בחרתי לעצמי. עבדתי בעבודות בהן הרגשתי קורבן, במקום שנתתי ונתתי ולא קיבלתי שום דבר בתמורה. הייתי גם במערכות יחסים הבן יצרתי רגשות דומים. עבדתי בעבודות מסוימות שלימדו אותי מה אני בהחלט לא רוצה; אחרות הציתו בי רעיון על מה אני באמת רוצה ומגיע שיהיה לי בקריירה שלי. עשיתי שני שינויים גדולים בקריירה בחיי. למדתי שאף אחת מהקריירות לא הייתה טעות, ואף עבודה לא הייתה בזבוז זמן. למדתי משהו מכול עבודה, והעבר שלי בתחום העבודה עזר לי ליצור את מי שאני. למדתי עוד דבר: יש תוכנית, ואני מובלת. ככול שסמכתי על האינסטינקטים שלי, מה אני רוצה, מה מרגיש נכון, הרגשתי יותר ויותר שאני מובלת. ככול שסירבתי לאבד את נשמתי לטובת עבודה ועבדתי באותה עבודה מפני שרציתי, ולא בשביל המשכורת, הרגשתי פחות קורבן, אפילו בעבודות שבהן שלמו לי משכורת קטנה מאד. ככול שהצבתי לי מטרות ולקחתי אחריות על השגת הקריירה שרציתי, יכולתי להחליט ביתר דיוק איזו עבודה תקדם אותי בדרך למטרה שלי. יכולתי להבין מדוע אני עובדת בעבודה מסוימת, וכיצד היא תועיל לי. היו זמנים שהסתכלתי סביבי ושאלתי את עצמי מדוע אני נמצאת איפה שאני נמצאת. היו זמנים שאנשים חשבו שהייתי צריכה להיות במקום אחר. אבל כשהסתכלתי לתוכי ולאלוהים, ידעתי שאני במקום הנכון, לאותו רגע. היו זמנים שנאלצתי לעזוב עבודה ולהתרחק, כדי להיות אמיתית עם עצמי. לפעמים זה היה מפחיד. לפעמים הרגשתי שאני כישלון. אבל למדתי את זה: אם אני עובדת את התוכנית, ואם אני אמיתית עם עצמי, אני לא צריכה לפחד מהדרך בה אני מובלת. היו זמנים שלא יכולתי להתפרנס מהמשכורת הקטנה שקיבלתי. במקום להביא את הקושי למעסיק שלי ולהאשים אותו, למדתי להביא את הקושי לכוח העליון שלי ולעצמי. למדתי שאני אחראית להציב את גבולות שלי ולקבוע מה אני מאמינה שמגיע לי. למדתי גם שאלוהים, ולא המעסיק, הוא המקור ממנו באה ההדרכה שאני מקבלת. למדתי שאני לא תקועה או לכודה בעבודה מסוימת, בדיוק כמו שאני לא תקועה במערכת יחסים מסוימת. יש לי בחירות. אולי אני לא רואה אותם בברור ברגע זה, אבל יש לי בחירות. למדתי שאם אני באמת רוצה לטפל לעצמי, אני יודעת לעשות זאת. ואם אני באמת רוצה להרגיש קורבן, אני אתן גם לזה לקרות. אני אחראית לבחירות שלי, ויש לי בחירות. מעל הכול, אני למדתי לקבל את הנסיבות הקיימות שלי בעבודה ולסמוך עליהם. זה לא אומר לוותר על הגבולות שלי. זה אומר שאני סומכת, מקבלת, ואז אני עושה את מיטבי לטפל בצרכים שלי בכל יום נתון. אלי, עזור לי להביא את ההתנהגויות שלמדתי בהחלמה גם לתחום העבודה.

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

שבעת פלאי תבל . קבוצת תלמידים התבקשה לכתוב רשימה של מה שנחשב בעיניהם כ"שבעת פלאי עולם" העדכניים.היו מספר ויכוחים אך התוצאות שקיבלו את מירב הקולות היו: 1)הפירמידות 2)הטאג´ מאהאל 3)הגראנג קניון 4)תעלת פנמה 5)בניין האמפייר סטייט 6)קתדרלת פיטר הקדוש 7)החומה הסינית בעוד המורה אוספת את תוצאות הבחינה, היא שמה לב כי תלמידה אחת עדיין לא סיימה לכתוב. היא שאלה את הנערה אם היא נתקלה בבעיה כלשהי הקשורה לרשימה שלה. "כן, קצת" ענתה הנערה "קשה לי להחליט מפני שיש כל כך הרבה..." "בסדר" ענתה המורה" הקריאי לנו את רשימתך וייתכן ונוכל לעזור לך" הנערה היססה מעט ואז החלה לקרוא את הרשימה: "שבעת פלאי עולם לדעתי הם: 1)לראות 2)לשמוע 3)לגעת 4)לטעום 5)להרגיש 6)לצחוק 7)לאהוב" -אנחנו בקלות רבה מתרשמים ממעשי ידי אדם ורואים ביצירות האמנות והאכיטקטורה את "פלאי עולם" בזמן שאנחו לוקחים כמובן מאיליו את מעשיו של אלוהים. הניסים שנוצרים מדי יום עבורינו נראים לנו "רגילים" -הלוואי ותדע לראות את הנפלא ביומיומי, את היוצא דופן ברגיל, את הניסים שבשגרה, הלוואי ותזכור את הדברים הקטנים שהם באמת נפלאים!

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר היום ../images/Emo202.gif

כשתבוא . בועז שרעבי מילים: אהוד מנור לחן: בועז שרעבי כשתבוא ביום מן הימים, ימים שנחתמים בקצה תפילה. כשתבוא נגיש לך פרחים, פרחים שנפתחים ללא מילה. ואם תהיה עייף ואם בעצב תתעטף נשיר לך בשקט נשיר לך ברוך - ונחכה, ונלטף עד שתצטרף ואז נשיר ברון... נשיר ברון... כשתבוא הביתה מן הקור הביתה אל האור הלב ירעד. כשתבוא מבעד לדמעות תבחין באותיות לחופש נולד. ואם תהיה עייף ואם בעצב תתעטף נשיר לך בשקט נשיר לך ברוך - ונחכה, ונלטף עד שתצטרף ואז נשיר ברון... נשיר ברון... השיר מוקדש לחטופים - שיחזרו במהרה הביתה .

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ! יום מקסים לכולם יום עם מצב רוח אנרגיות חיוביות מחשבות חיוביות יום שקט ורגוע .

למעלה