בוקר טוב פורום יקר שלי

יוכי68

New member
בוקר טוב פורום יקר שלי../images/Emo140.gif../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif

אז היום קמתי מוקדם, אחרי שאתמול סבלתי מכאבי ראש איומים, ארגנתי כמה דברים לקראת היום הראשון ל"לימודים".......אני לחוצה ומתרגשת ומתפללת שהילדה תסתדר עם האוכל והמטפלת. מאחלת לכולכם יום נפלא ומלא הכנות כיפיות, חידושים וגילויים מהנים..........אחזור בצהריים........להתראות.

חנהפ

Active member
באמת נפלת מהמיטה היום

שתהיה לך הרבה הצלחה וגם לקטנטונת שנישארת עם המטפלת

מאיוש י

New member
רותי גולדה אני מבינה שאתן עדיין ישנות?

אצלי הרגע יצאה עוגת תפוזים הפוכה מהתנור....תמונה יותר מאוחר על הגז מתבשל מרק ירקות טעים......

מאיוש י

New member
ועוד תמונה מתכון יהיה

מאוחר יותר כי נראה לי שרק אני נמצאת כאן לא???

שירלי95

New member
בוקר טוב לכולם מאיוששששש

מה זה יקירתי??? אפשר מתכון בבקשה..... מדהים

מאיוש י

New member
בשמחה רק יותר מאוחר

הקטנה שלי עושה לי טרור ...איך שאני ניגשת למחשב לשניה לראות מה חדש ...היא כבר מספיקה להפוך לי את מגירות המטבח....כשהיא תרדם אהיה יותר מרוכזת וארשום.

רותי410

New member
עושה רושם נהדר!!!

אם היא פרווה, המתכון ינוסה במהרה. השכנה שלי ביקשה ממני (!) מתכון לעוגת פרווה כי רוב העוגות שהיא מכינה הן חלביות. יש לה אורחים לשבת והיא צריכה להכין עוגת פרווה - אחת כזאת שלא נוסתה קודם. נתתי לה כמה ממתכוני הפורום, אבל בסוף היא החליטה על עוגת תפוזים פשוטה עם קוקוס ונטיפי שוקולד. נראה לי שהעובה של מאיוש היתה מקודמת בברכה. בפעם אחרת......
לכולם!!!

רותי410

New member
אוי, החריצות שלך ושל יוכי הורגת אותי!!!!!!!!!

קמתי בשבע וחצי אבל רק עכשיו אני שותה את הקפה של הבוקר. קרררר. אני שונאת לעבוד כשיש גשם, אבל בינתיים יבש. השכנה שלי כבר הספיקה להביא לי בבוקר מרק אפונה. חחחח היא יודעת עם איזו עצלנית יש לה עסק. טוב, אין ברירה, צריך להתחיל בניקיונות. אולי התמונות של התוצרת שלכן תעשה לי חשק

מאיוש י

New member
בוקר טובבבבב רותי ....

אל תתיאשי עוד מעט יהיה מתכון שבתי תרדם... היא לא נותת לי לרשום יותר מכמה מילים....

מאיוש י

New member
../images/Emo221.gifהנה המתכון

עוגת תפוזים הפוכה. מתכון שקיבלתי מחברה לעבודה לפני שנים ומאז כל חורף היא מככבת אצלנו. תבנית 26 חומרים: 4 ביצים 2 וחצי כוסות קמח,אפשר במקום חצי כוס קמח לשים קוקוס כוס וחצי סוכר שלושת רבעי כוס שמן כוס מיץ תפוזים 1 שקית אבקת אפיה רבע כוס מים. קליפת תפוז מגוררת. אופן ההכנה: מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים מסביב. יש להכין את פרוסות התפוז כך: לפרוס תפוז גדול לפרוסות לא דקות מדי להרתיח אותם 2 דקותעם כוס מים ולשפוך את המים,זאת על מנת להיפטר ממרירות הקליפה. ואז לשים בסיר חצי כוס סוכר עם חצי כוס מים ולהכניס את פרוסו ת התפוז ולתת להם להתבשל בערך 7 או 8 דקות להוציא מהסיר ולהניח בתחתית התבנית כמו שרואים בתמונה. ניגשים להכנת העוגה: בקערה אחת מערבבים במטרף ידני את הביצים והסוכר מוסיפים שמן , מים ומיץ תפוזים,מערבבים היטב ומוסיפים את כל השאר. יוצקים הכל על התפוזים ואופים ב180 עד שהעוגה מוכנה. לצנן אותה מעט ואז להפוך אותה בזהירות ולשפוך עליה רוטב מחצי כוס מיץ מיץ תפוזים שבושל עם 2 כפות סוכר. ניתן לשפוך עליה סירופ גם כשהיא יוצאת מהתנור לפני שהופכים אותה למי שאוהב עוגה מאוד רטובה. בתאבון

ארידל

New member
נהדר../images/Emo140.gif אני מהסמויות הנהנות שאלה

האם את מקלפת את התפוז לפני הבישול והאפיה? ועוד שאלה עקרונית כוס קמח, או נוזלים מהי הכמות לפי כוס חד פעמית? כל כוס אחרת. תודה ארידל

מאיוש י

New member
לא מקלפת את התפוז

והכוס היא כוס רגילה לא חד פעמית ולא גדולת רגילה כמו ששותים קפה..מקווה שהבנת .....אין לי לעוגה הזו כמויות בגרמים פעם הבאה אשקול ואדע

חנהפ

Active member
ואצלי על הכיריים:

צלי עגל בירקות שורש ויין צלי שוקיים הודו בירקות פלפלים ממולאים מרק אפונה יבשה היות שאין יותר מקום על הכיריים אני הולכת לאפות עוגת חלבונים ועוגת גבינה בייייייייייייייי

מאיוש י

New member
../images/Emo45.gifכל הכבוד חנה איזה הספק

מה זה צלי שוקיים הודו...אשמח למתכון.....

חנהפ

Active member
צלי שוקיים הודו

אז הצלי מתחיל בקנית שוקים הודו נקבה טריים מנקים שוטפים ומטגנים לאיטום מכל הצדדים בסיר לחץ (לקיצור זמנים) לטגן 1 בצל 4-5 שיני שום להוסיף סלרי +שורש חתוכים להוסיף גזר חתוך לגלילים להוסיף את השוקיים מעל תפו"א, וקישואים חתוכים לקוביות גדולות תבלינים:מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, אבקת מרק, נשאר לי רוטב עגבניות מסיר הממולאים קצת מתקתק סגרתי את הסיר ובישלתי כשעה ורבע ואח"כ המשכתי בבישול עם מכסה פתוח לצמצם את ה"מרק"

למעלה