בוקר טוב, צפיתי אתמול באליפות ישראל דרגה 2

בוקר טוב, צפיתי אתמול באליפות ישראל דרגה 2

היו תרגילים יפים, כל הכבוד לבנות שמפגינות יכולות כאלה רק משלושה אימונים בשבוע (7-8 שעות שבועיות).

רציתי לשאול בקשר לשופטים, לקפיצות ולחלוקה לגילאים -

1. נועה, הבנתי ממך שכל אגודה צריכה לשלוח רק 2 שופטים, לא יותר. אבל ראיתי אתמול אגודות (כמו רמת השרון) שהיו להן שופטים בשלושה מכשירים, אולי אפילו ארבעה.

2. האם מישהו יכול לומר לי לפי מה נקבעת החלוקה לדרגות? האם זה קשור רק לרמה, או גם לגיל? האם יש גיל מינימום או מקסימום? האם יש הגבלה על מספר השנים בכל דרגה?

3. במכשיר הקפיצות לא הייתה לבנות מקפצה מתאימה לנוער, אלא מקפצה של בוגרים, מעל המשקל שלהן. זה כמובן פגע בתוצאות, כי הן לא שקלו מספיק בשביל להשפיע על המקפצה כמו שצריך. האם כששוכרים אולם ממכון וינגייט אי אפשר לדאוג שהמכון יביא לשם מקפצה מתאימה?

4. בהמשך לשאלה הקודמת - קבוצה מסוימת, שכנראה מכירה את האולם ואת בעיית המקפצה שלו, הביאה איתה את המקפצה שלה. הבנות קפצו במקפצה אחרת, מתאימה למשקלן. האם אין כאן טעם לפגם שלא כל הבנות קופצות באותה מקפצה? אין צורך לומר שכל הבנות ששזכו קפצו במקפצה השנייה, ואף אחת מאלה שקפצה במקפצה הלא מתאימה לא זכתה...

תודה

אמא לה3

New member
אמנם לא נועה, אבל אנסה

ראשית, התחרות לא נקראית "אליפות ישראל" אלא " אליפות המסלול העממי בהתעמלות מכשירים", ההבדל הוא שאליפות ישראל יש רק אחת - המסלול התחרותי, המסלול העממי נקרא גם מסלול "ליגה" והוא מיועד למתעמלות אשר מתאמנות כ-3-4 פעמים בבוע עם הרבה פחות שעות מהמסלול התחרותי, גם האלמנטים להם הן נדרשות בתחרויות הן ברמה אחרת.

החלוקה לדרגות נקבעת לפי גיל (לרב), אם כי יש אפשרות שמתעמלת צעירה תתחרה בדרגה מעט יותר גבוהה לגילה (עד כמה שאני זוכרת...) וטווח השנים לכל הדרגה נע בין שנתיים לשלוש.
לגבי המקפצה, לא ידוע לי דבר כזה..נשמע מעניין, אנסה לברר.

תשובות

כפי שענו לך, התחרות שצפית בה לא הייתה אליפות ישראל, אלא תחרות המסלול העממי. (לפני כ-10 שנים קראו לזה ליגה, אבל שינו את זה).
לא הייתי בתחרות אתמול ושלשום, לכן אני עונה לך רק מידע כללי ולא ספציפית על אתמול.
1. כל אגודה אכן אמורה לשתף שתי שופטות בתחרות. לא יכול להיות שהיו שלוש או ארבע שופטות מאותה אגודה. כנראה ששופטות שחשבת ששייכות לרמת השרון לא באמת באו מטעם רמת השרון.
2. החלוקה לדרגות נקבעת בעקרון לפי גיל, או ליתר דיוק לפי שנתון לידה. בד"כ יש שני שנתוני לידה לכל דרגה. מתעמלת שזכתה במדלייה בקרב-רב, חייבת לעלות דרגה, אפילו אם מבחינת השנתון היא צעירה מידיי. מתעמלת שהתעמלה פעם במסלול התחרותי, חייבת לקפוץ שתי דרגות מעל הגיל המתאים לה בשנתון. מעבר לזאת, מאמנת יכולה להחליט "להקפיץ" מתעמלת לדרגה גבוהה יותר אם היא רוצה. אפשר גם לרדת דרגה, כלומר להתחרות בדרגה נמוכה מזו המתאימה לשנתון הלידה של המתעמלת, אולם במקרה זה יש "קנס" או "עונש" כלומר יורדות נקודות מהציון ההתחלתי.
3. הציוד המסופק לתחרויות הוא הציוד הרשמי כפי שמוגדר בחוקת ההתעמלות, ולא מקפצות שמקלות על ילדות או משהו כזה. הציוד מוגדר בחוקה וידוע מראש. ידוע מראש גם באיזה אולם התחרות ועם אילו מקפצות.
אם ישנה בעיה מסוימת, כמו למשל- הבד של המקפצה קרוע, הקפיצים בלויים וכיו'ב, אפשר לבקש אישור מראש להביא מקפצה מהבית לקבוצה מסויימת. אבל לא משהו שמקל, רק מקפצה שעומדת בסטנדרטים אשר מפורטים בחוקה.
לא הבנתי מה זה "מקפצת נוער".
בכל מקרה קשה לי להאמין שרק בגלל מקפצה קבוצה שלמה כזו או אחרת הרוויחה או הפסידה מדליה. גובה הניתור הוא ממש חלק מזערי מהרכיבים החיוניים בתרגילים של דרגה 2.

שלום נועה, אני רוצה להיות בטוחה שהבנתי נכון -

כתבת: "אם ישנה בעיה מסוימת, כמו למשל- הבד של המקפצה קרוע, הקפיצים בלויים וכיו'ב, אפשר לבקש אישור מראש להביא מקפצה מהבית לקבוצה מסויימת."
כלומר - אם ידוע מראש שיש ציוד לא לגמרי תקין (ומן הסתם זה ידוע רק למי שנמצא באולם לא רק בתחרות פעם בשנה) אז מותר לקבוצה שיודעת את זה להביא מקפצה תקינה לעצמה, ולקבוצות האחרות אסור להשתמש בה? והן אפילו לא יודעות מראש שיש בעיה עם המקפצה? זה לא נשמע לי כל כך ספורטיבי... כולן אמורות להתחרות באותם תנאים, לא? חלק ממה שלומדים בספורט הוא עקרון התחרות ההוגנת, ומה שמתואר פה זה פשוט "לא יפה".

ותודה על ההסבר המפורט בקשר לחלוקה לדרגות, לא ידעתי את כל הדברים הללו.

לא ממש

ראשית מומלץ לכל הקבוצות להגיע לוינגייט לא רק פעם בשנה לתחרות. גם אם כל הציוד תקין והכל בסדר, הבנות צריכות להתרגל לאולם ולציוד.
לא אמורות להיות באולם מקפצות לא תקינות. אני לא דיברתי על ציוד שהוא לא תקין, אלא על בעיה מסוימת שלא מפריעה לתפקוד, לא משהו לא שהוא לא בטיחותי.
כמו-כן, באולם ברלין יש המון מקפצות, מסוגים שונים, יכול להיות גם שפשוט החליפו מקפצה.
כמו שאמרתי אני לא הייתי בתחרות, לא ראיתי את המקפצות ואני לא יודעת מה היה, ואם באמת הביאו ציוד מהבית. יכול להיות גם שזאת פשוט מקפצה אחרת שהייתה שם.
לפעמים יש גם כמה אפשרויות ואפשר לבחור, כמו למשל בעלייה לקורה, אפשר ממקפצה ואפשר מפלציב (קוביית קלקר-גומי גדולה), אולי גם בקפיצות יש אפשרות בחירה אני לא זוכרת.
על כל מקרה לא נראה לי שסוג המקפצה חשוב עד כדי כך בדרגה 2, בדרגה זו הבנות אפילו לא מבצעות קפיצה מלאה עם שולחן קפיצות, כל מה שבוחנים זה את החזקת הגוף באוויר, כיווניות ואוריינטציית התנועה. (וכאן דווקא מקפצה שמקפיצה את הבנות חזק יותר תהיה חסרון מכיוון שזה יקשה על השליטה בגוף באוויר).

Mrpops

New member
מאוד אהבתי את השרשור הזה...

באופן מפתיע הייתי מרותק גם לדיון על המקפצה...
לא יצא לי להתעמק בכל מה שקשור לנהלי התחרויות בארץ ברמות השונות ושמחתי ללמוד קצת על קצה המזלג מהשאלות והתשובות שניתנו פה. תודה נועה ואמא לה3 על הפירוט הרב בתשובות.

למעלה