בוקר טוב. צריכה כמה עצות פרקטיות

lavendula

New member
בוקר טוב. צריכה כמה עצות פרקטיות

אבי חולה אלצהיימר. גר בבית עם אימי. הוא עדיין מתקשר ומזהה את הסובבים, אבל מאוד ירוד פיזית. לפני כחודש הצטרף אליהם סוף סוף עובד זר.
לפני כשבוע אבי מעד וחטף מכה בברך. אימי לא לקחה אותו לצילום - בכל מה שקשור בארגון היא מאוד איטית ומתקשה להזיז דברים, למרות שאני ואחיי מנחים אותה בדיוק מה צריך לעשות. היא רק התייעצה עם הרופאת משפחה שהנחתה אותה לקחת אותו למוקד טראומה אם המצב יחמיר/לא ישתפר. בכל אופן, נראה היה שמצב הברך משתפר והנפיחות יורדת, ואבי הצליח להתהלך קצת בבית.
הבוקר אימי התקשרה שאני או בעלי נבוא לעזור לה להקים אותו כי היא מצאה אותו יושב על הרצפה באמצע הלילה (כנראה ניסה להגיע לשירותים). העובד הזר לא נמצא ממוצ"ש עד ראשון בערב. אנו גרים קרוב, ובעלי קפץ לעזור. לדבריו, אבי לא מסוגל או לא רוצה ללכת בכוחות עצמו. אין לי מושג אם זה קשור למכה בברך, או שהמעידה שגרמה לפגיעה נובעת מחולשה/בעיה נירולוגית וכו'. אימי מותשת ואם לא נפעל במקומה שום דבר לא יזוז
.
אז מהי לדעתכם הדרך הטובה ביותר לפעול, כי גם אני קצת אובדת עצות:
לבקש מרופאת המשפחה לערוך ביקור בית? יש אפשרות כזו בכלל?
להזמין אמבולנס שייקח אותו לבדיקה כללית במיון?
להזמין גריאטר הביתה?

אשמח לכל עצה. תודה!

שלום לבנדולה

מצער לשמוע שאבא שלך נפל.
נראה לי שלא כדאי מיד לקחת אותו לבית חולים, כי זה מצב מאד לא מומלץ לחולה אלצהיימר ויכול לגרום לבלבול נוסף והחמרה.
כדאי שרופאת משפחה תראה אותו ואולי גם גריאטר. לבחון אם הירידה הפיזית היא רק זמנית בגלל הנפילה .
אני מבינה כמה קשה לכם כי גם לאמא שלך קשה להתמודד עם כל מה שמצריכה מחלה כזו.
מאחלת לכם שתצליחו להתגבר על המשבר הזה והלואי שאביך יחזור ללכת כמו קודם.
בשורות טובות, טובה

אביך

כאב לי לקרוא על הדרדרות אביך ומצב הקשה שבו אמך ומשפחתך נמצאים. יש אפשרויות שונות אבל הכי חשוב למצוא פטרון שלא יגרום יותר נזק לאביך. אם יש לך שאלות בנושא אלצהיימר את יכולה לבקר את אתר של ארגון מלב"ב.http://www.melabev.org.il יש להם מגוון של שירותים כולל ביקורי בית והערכת מצב.
בהצלחה
מרדכי

למעלה