בוקר טוב קטעי חיזוק לבוקר נקי מתוך

בוקר טוב קטעי חיזוק לבוקר נקי מתוך

כל יום התחלה חדשה "צריך זמן, אהבה ותמיכה כדי למצוא שלווה אצל מי שחסר מנוחה" חוסר המנוחה נולד מתוך תסכול. אולי אנו רוצים להתקדם בחיים יותר מהר. האם אנו מרגישים לכודים בעבודה? האם בעיות מן העבר עדין רודפות אותנו? אולי הפרפקציוניזם מקלקל לנו כל שאיפה להישג. אנו יכולים ללמוד מחוסר המנוחה שלנו, אם אנו נותנים לו לכוון אותנו למקור הפנימי שלנו לשלווה ותמיכה רוחנית. לעיתים קרובות, החיפוש אחרי השלווה מרחיק אותנו ממנה. אנו בטעות חושבים שעבודה אחרת או בית אחר או קשר אחר יספקו את כל צרכינו. אך אנו מגלים שחוסר המנוחה מלווה אותנו גם למקום החדש. השלום שוכן בפנים. והתפילה פותחת לו את הדלת. בתוך השקט שלנו ובסבלנות, אנו יכולים לקבל את ברכותיה של השלווה. חוסר המנוחה מצביע למרחק שלנו מהכוח העליון שלנו. אולי הגיע הזמן לשינוי בחיינו. השינוי הוא טוב; אך הקשר שלנו עם אלוהים הוא זה שיעניק לנו בטחון בכל שינוי שנחוץ לנו. חוסר המנוחה נובע מריכוז עצמי ורק יפריע לצעדים שאולי אנו צריכים לנקוט בהם. חוסר המנוחה הינו ברומטר שמגלה את הבריאות הרוחנית שלנו. אולי היום יש צורך בתפילה.

בתוך הקבוצה

כוחות רבים פועלים בתוך הקבוצה - תוך-אישיים, בינ-אישיים, חברתיים - וכולם משפיעים על האקלים הקבוצתי. לאווירה זו יש השפעה רבה על הרגשת השייכות, הבטחון והקבלה של כל חבר בקבוצה. אווירה תומכת וחמה תעזור לחבר להבין את התנהגותו ולהתחבר לעוד חלקים באישיותו, שאליהם היה מנוכר. כל חבר מגיע לקבוצה כאשר בתרמילו מצבור ההתנסויות באווירה הקבוצתית הראשונית שאליה נחשף בחייו, כלומר האווירה המשפחתית שבה גדל. אווירה משפחתית היא סך כל הערכים, הנורמות, סדרי-העדיפויות והמנהגים המאפיינים כל משפחה. תחושת השייכות מתפתחת במשפחה שבה גדלנו, והיא מהווה צורך נפשי בסיסי של כל אדם. תחושת השייכות היא כמו אוויר לנשימה. אוויר נקי ומזין מייצר אווירה בונה ואינטימית, ואילו אוויר מורעל ומזוהם מייצר תחושת נטישה ודחייה. פחדי דחייה ונטישה הם פחדים שאדם חווה בתחילת חייו דרך מערכת הקשרים הראשונית שלו, הטומנת בחובה פחדים בסיסיים מפני דחייה של ההורה או נטישתו. בגלל התלות המוחלטת של התינוק בהורה, הופך הצורך להרגיש נאהב, שייך ובטוח לצורך קיומי בסיסי. דבר זה ממשיך להבחן בכל מערכת קשרים של האדם הבוגר, ולכן ההתנסות בקבוצה מעלה פחדים אילו בעוצמה רבה. יצירת אווירה אינטימית היא התשובה לפחדים בסיסיים אילו, שכן זו אווירה שבה יכול כל אחד להיות הוא עצמו, ללא צורך בתדמית ובמסיכה. אווירה אינטימית נוצרת על-ידי התחושה שכל מה שנאמר בקבוצה לגיטימי וניתן לעיבוד ללא שיפוט ותיוג. חברי הקבוצה נמצאים כדי להכיל, לשקף ולקבל זה את זה. מתוך "מסע קבוצתי"

סיסמאות, "שחרר ואפשר לאל”

שישי, 28 מרץ 2008 מה קורה כאשר אחזיק חזק חזק במשהו? אפנה את ראשי הצידה. אעצום בחוזקה את עיניי. פרקי האצבעות יכאבו שעה שאגרופי קפוץ. הציפורניים תינעצנה אל תוך כף היד. אני אתעייף והכל יכאב לי! לעומת זאת, כאשר אבטח באל שייתן לי את מה שאזדקק לו, אני אוכל לשחרר. אפנה את פניי קדימה. ידיי תהיינה חופשיות לפעולות אוהבות ומהנות. אגלה רזרבות בלתי צפויות של אנרגיה. עיניי תיפקחנה לראות הזדמנויות חדשות, אשר רבות מהן היו קיימות כל הזמן. לפני שאתחיל להתלונן על סבלותיי, מוטב שאבחן את עצמי. אם אני פשוט אשחרר, ייתכן ואני אופתע לראות שהרבה מן הכאב והסבל שלי ייעלמו כתוצאה מן השחרור. “כל מה שהיה עליי לעשות הוא, רק לפתוח קמעה את אגרופי הקמוץ. שחרור מזערי זה גרם לנסים להתרחש. זהו אלוהים כפי שאני מבינה אותו היום" תזכורת להיום: כמה יכול אלוהים לתת לנו, אם אנחנו לא פותחים לקבלו? כאשר אנו נאחזים בבעייה, בחרדה, או בטינה, אנו סוגרים את עצמנו בפני העזרה שזימנה עבורינו. היום אשחרר מעט מאחיזתי במשהו."אשחרר ואאפשר לאל".

התמודדות עם רגשות 28 במארס

"יתכן שנפחד שאם נהיה בקשר עם רגשותינו נגרום לתגובת-שרשרת של כאב ופאניקה." טקסט בסיסי, עמוד 29 כשהשתמשנו, רבים מאתנו לא רצו או לא היו מסוגלים להתנסות ברגשות רבים. אם היינו מאושרים, השתמשנו כדי להיות עוד יותר מאושרים. אם היינו בדיכאון או כעסנו, השתמשנו כדי לטשטש את הרגשות האלה. המשכנו בדפוס התנהגות זה במשך כל ההתמכרות הפעילה שלנו, ונעשינו כל-כך מבולבלים מבחינה רגשית, שכבר לא ידענו מהם רגשות נורמליים. אחרי זמן-מה בהחלמה, אנו מגלים כי הרגשות שהדחקנו מתחילים פתאום לצוף על-פני השטח. אנו יכולים לגלות כי כעס הוא רק תסכול. אנו מגלים כי מה שנראה לנו כדיכאון-התאבדותי הוא רק עצב. יש מקרים שבהם אנו זקוקים לעזרה של החונך שלנו או של חברים אחרים באנ-איי. אם נלך לפגישה ונדבר על מה שקורה בחיינו, זה יעזור לנו להתמודד עם הרגשות שלנו, במקום לברוח מהם בבהלה. רק להיום: לא אברח מרגשות לא נוחים שאולי אתנסה בהם. אשתמש בתמיכה של החברים שלי בהחלמה כדי שיעזרו לי להתמודד עם הרגשות שלי.

למעלה