בוקר טוב - קצת ארוך

ליזי38

New member
בוקר טוב - קצת ארוך

ושבוע טוב לכולם, קצת לשחרר קיטור והפעם לא קשור לגרוש או לגרושה, הפעם דווקא על אמא שלי. ביום שישי לאחר הבדיקה ולאחר שאתן הייתם בין הראשונים לדעת על שני הפסים האדומים (הראשון היה דניאל ואחריו חברה טובה) צילצלתי לאמא של דניאל סיפרתי לה בהתרגשות גדולה היא קצת הייתה מודאגת (פיקצו קטן, יהיה לך קשה) אבל בחביבותה הרגילה ובהרבה רגש איחלה לנו מזל טוב ובהצלחה וחתמה את דבריה: אני כאן בשבילך כמה שאוכל
. אחר כך קיבלתי טלפון מגיסתי הקטנה שקראה בפורום על האירוע התקשרה כמובן נזפה אבל גם היא איחלה מכל הלב הצלחה. מאחר ואני קוראת את אמא שלי כמו את עצמי גמלה החלטה בליבי לא לספר לה בזמן הקרוב. אבל במוצאי שבת לא יכולתי, היא אמא שלי האדם הכי קרוב לי נכון? לקחתי את פיקצו והלכתי אליה, נכנסתי פיקצו בידיים שלי והנסיכה מלווה אותנו (הנני הצמודה שלו). התיישבתי, אמא שלי לקחה את פיקצו הסניפה קצת מישמשה קצת ואז כדרך אגב שאלתי: אמא? לא חלמת על סבא או סבתא (אמא שלי תמיד כשמישהיא מהמשפחה בהריון חולמת על אחד מהוריה ויודעת לפני כולם שיש הריון בשטח). היא ענתה לא וראיתי שהיא לא קולטת, ואז בעודה עומדת במטבח ואני ישובה בסלון אמרתי: אמא אני בהריון. תגובתה הראשונה הייתה את שקרנית ואני ישר נעלבתי, עניתי שאני לא משקרת והנסיכה אמרה לה סבתא אני יכולה להביא את מקלון הבדיקה שתראי. אמא שלי הפכה בין רגע מאמא פולנייה למפלצת שאני לא מכירה. היא התחילה לצעוק: את לא נורמלית פיקצו קטן נורא, למה לא התייעצת (כאילו דאאאאא?) ואני בשקט שואלת: אמא לא תגידי לי מזל טוב ובשעה טובה? לא תתני לי ברכת הדרך שלך והיא בצעקה עונה לי לאאאאאאאאאא אני כועסת. הדמעות כבר חנקו אותי קמתי והלכתי. דווקא אמא שלי דווקא האדם שהיה לי הכי חשוב שיתן לי את ברכתו לא נתן לי. אני מבולבלת כועסת מאוכזבת ו

rolan

New member
ליזי יקרה

למה יש לי הרגשה שאמא שלך היתה מבולבלת?... למה נדמה לי שהיא כל כך הופתעה ולכן לא מצאה מילים נכונות באותו רגע...? ליזי אל תכעסי עליה, היא כנראה הופתעה והתבלבלה, אני בטוחה שלא ישנה טוב הלילה... התקשרי אליה, לכי לשם לבד, בלי אף אחד מהמשפחה, שבו שתיכן, על כוס קפה ולבנו את העניין. יש לי הרגשה שבסופו של דבר, זה יגמר בחיבוק, נשיקה ואיחולי הצלחה
מאיתנו כבר קיבלת....
ואל תשכחי לעדכן....

תתעלמי... וקשר רגיל לגמרי

אני מציע לך להתעלם מהתקרית כאילו כלום. למחוק לגמרי. להמשיך לדבר איתה לשוחח כאילו לא קרה דבר. ההריון כבר יאמר את דברו על פני השטח.. והעניינים יסתדרו. חלילה מלשחק ברוגז או לעשות גלים. יש לה את הסיבות שלה לאמך, מי יודע מה עוד מטריד אותה? אל תעשי מזה עניין בכלל. זו דעתי... ובכלל כבוד אב ואם זו מצווה חשובה...

gila411

New member
ליזי יקרה

קודם כל אני רוצה לאחל לך מזל טוב ובשעה טובה שההריון יעבור בקלות לעצם העיניין: אני מסכימה עם רולן, שיחה קטנה שתבהיר את העיניין,זה יעבור לאמא שלך חוץ מזה זה עיניינך בלבד (ועיניינו של בן זוגך) מה שחשוב כרגע זו את את לא צריכה שום מתח מיותר לכן סלקי הצידה כל דבר שמותח או מעציב אותך חוץ מזה תחשבי על זה שתהיי אמא מקסימה לעוד ילד מקסים מקווה שעזרתי במשהו

פרח 11

New member
היי ליזי ../images/Emo39.gif

אני רוצה לאחל לך הריון קל, מוצלח ומשעמם כמו שאומרים. לגביי אמא שלך, אני חושבת שהתגובה שלה נבעה אולי מה"הפתעה" שהבאת לה, אני לא חושבת שהיא התכוונה למה שהיא אמרה (למרות שאני לא מכירה אותה, אבל זה ההסבר היחיד שעולה לי לראש). לפי דעתי, את כבר תראי בהמשך הדרך את השינוי שיחול בהתייחסותה להריון הזה, תמשיכי הלאה תחליקי את זה וזהו. ותשמרי על עצמך הא?

blonda3

New member
אולי "דרכת" לה על "יבלת"?

ראשית מזל טוב ושיהיה בהצלחה.... נשמע כאילו שהיא מאד מודאגת וכנראה שהדאגה שיהיה לך או לפיקאצו קשה עלתה על השמחה שבנכד נוסף. השאלה גם האם את נעזרת בה או לא ואיך היא תופסת אותך כאמא וכאדם בכלל.... וגם את עצמה-מסכיר לי מה שסביבית נסתה להסביר לי על אמא שלי.... אני בטוחה שאילו זאת הייתי אני התגובה של אמא שלי היתה זהה!!! אמי הגיבה בצורה מאד קשה כשנודע לה שאני בהריון עם הבת הקטנה שלי.... אז נתנו לך כאן עצות. קחי אותן. ההריון כבר קיים גם לי למשל זה נראה קשה להיות עכשיו בהריון גם אני רציתי לשאול אותך לאן את ממהרת.... ואיך את לא פוחדת (ולא העזתי...) אבל אני יודעת שלכל אמא יש את הסיבות שלה ואם זה מה שאת רצית ואת שמחה בכך אז זה מה שהכי חשוב!!! ובאמת-שיהיה לכם בהצלחה ואל תקחי ללב את התגובות אני בטוחה שאמך תתעשת בטוח יש משהו שמפחיד אותה והאמת שזה קצת טבעי.... אנחנו כאן לעודד ללשמוח איתך תמיד

ליזי38

New member
בלונדה יקרה

אמא שלי הגיבה כך גם כשהייתי בת 23 בהריון הראשון, אני לא נתמכת בה והיא ממש לא צריכה לטפל בילדיי או בי, אכן ההריון והלידהה של פיקצו היו קשים אבל תמיד יש לה ביקורת עלי, מאז ומתמיד היא מתייחסת אלי כאל ילדה בת 17 למרות שהיא יודעת שאני אישה בוגרת עצמאית. לשאלתך לאן אני ממהרת? אז מאוד פשוט הגיל חמודה הגיל, אני נושקת ל41 בן זוגי כבר עבר את 41. אם לא הייתה כאן מערכת שנייה או מערכת שנייה עם ילדים (ביולוגיים שלו) לא הייתי עושה כלל עוד ילדים, מאחר ולדניאל היה חשוב ילד משלו (וקיבל את פיקצו
) ודובר והוסכם על שנינו שאנו רוצים עוד אחד לא רקאיתי סיבה לחכות זה היה או עכשיו או בכלל לא, ואם זה קרה עכשיו אז ברוך הבא. בהמשך לתגובות של כולן כאן, הלכתי אליה שוחחנו הטיעון שלה היה שהיא הופתעה נוכעסה שהיא לא הייתה ראשונה אלא חברה טובה שלי והגיסה הקטנה שלי היו הראשונות, בכל אופן הבהרתי שזה מצב קיים ואני לא מתכוונת לוותר עליו, ולבסוף נושקתי חובקתי וכמובן זלגנו שתינו. היא עוד הגדילה לעשות ואמרה לי שהיא מקווה שזו תהיה "מיידלע". אז סוף טוב הכל טוב, כבר התקשרה פעמיים מאז לשאול אם הכל בסדר אם אני מרגישה טוב ואם אני צריכה משהוא. אוייי אמא שלי, כמה את קשה לפעמים אבל אני אוהבת אותה עד מאוד.\ תודה לכן בנות

blonda3

New member
העיקר שדיברתן../images/Emo24.gif../images/Emo45.gif

ושזהכבר מאחוריכן.... אז עכשיו נותר רק לקוות שיהיה לך הכי קל שאפשר.....

החתולית

New member
ליזי, זו בודאי תחושה איומה...

אבל, איך אומר המשפט הידוע: אמא יש רק אחת. תני לעצמך כמה ימים להרגע, ואז נסי לדבר איתה בשקט, ברוגע. הבלבול שלך, הכעס, האכזה לגיטימיים בעיני לגמריי, השאלה היא איך תתנהלי מול התחושות האלה, ומה תעשי הלאה. בהצלחה :)

למעלה