בוקר טוב קצת מתרגשת אך מפחדת....צריכה עזרה

צפי1980

New member
בוקר טוב קצת מתרגשת אך מפחדת....צריכה עזרה

אני בת 36 נשואה....ביולי 2000 עברתי ניתוח קיצור קיבה(טבעת),ניתוח שהסתבך לא נכנס לפרטים כרגע,ירדתי המון ועליתי כפול......
לא ממזמן הייתי אצל הרופא המנתח שלי אני מבאר שבע לגבי הוצאת הטבעת והתייעצתי לגבי ניתוח השרוול הוא הסביר שאפשר להוציא את הטבעת ולעשות שרוול..
הביא לי ם של בדיקות לעשות ואז ועדה ואם מאשרים לחזור אליו עכשיו כמה שאלות...כשאני עברתי את הניתוח לא היו ועדות וכו'...
1.למה נועדה הועדה?
2.מה הסיכוי שהם לא מאשרים?
הבנתי שבועדה יושב רופא,דיאטנית ועו"ס...
3.ע"פ מה הם מחליטים וקובעים את עתידו של אותו אדם?
4.שמעתי שדיאטניות לא נותנות כ"כ מהר המלצה לעבור ניתוח הבנתי שהן קודם כל נותנות לעשות דיאטה רגילה,ולפי הרשימה שהרופא נתן לי אני חייבת לעבור דרך דיאטנית..עכשיו קשה לי לעשת דיאטה לבד,קשה לי לשלוט על הכמויות לכן אני פונה לדבר הכי קיצוני שזה הניתוח..למה הן מקשות.אני שוקלת 109 קילו על גובה 1.63 סובלת מלחץ דם גבוה דום נשמתי..אני הפסקתי טיפולי פוריות..אני רוצה להביא ילדים ומפחדת שהיא תעכב אתי..איך מוציאים ממנה אישור מהר?יש לי תור אליה ב31.3....
5.שמעתי כ"כ הרבה דברים מחידים על שרוול מאנשים שעברו,כמו שקשה לשלוט על הצרכם סליחה שאני דוחה על יציאת הצואה אני עובדת בת"א וגרה בב"ש אני לא מרגישה בנוח לעשות צרכים מסוג כזה בעבודה או בתחנה מרכזית או רכבת,האם זה נכון שאחרי שמיד שאוכלים מרגישים צורך ללכת לשירותים???שמעתי שהשרוול לא עוזר ויש סיבוכים,הרופא טוען כי מעקפים כרגע לא מתאים לי ושנתחיל אם השרוול..מה הסיבוכים??מה ההשלכות?הרופא אמר לי שאחרי 3 חודש ניתן להיכנס להריון וחלק אומרים אחרי שנה אני מבולבלת...הרופא שלי הוא בן הטובים שיש....
6.כמה מן לקח עד שקבלתם את התור לניתוח מהרגע שהתחלתם את הבדיקות ועד שנכנסתם לניתוח?
תודה על הטיפים

מעיין א3

New member
תשובות

הי לך!
מבינה את כל החששות, אך אם המצב חמור מבחינה בריאותית, ניתוח יכול להציל חיים.
1. הוועדה היא מאוד מאוד חשובה בתהליך הניתוח- המטרה שלהם לראות שיש סיבה רפואית לניתוח (כלומר שאת במשקל המתאים לניתוח, ושאולי יש לך סיבות רפואיות נוספות לעבור אותו). בנוסף לזה, הם רוצים לראות שאת מבינה שהניתוח לא מהווה פתרון קסם - אלא רק קביים.
פה אני רוצה לעצור שנייה ולהרחיב- במידה ועשית טבעת ועלית כפול, צריך להבין שגם אחרי שרוול ניתן לעלות את כל המשקל חזרה. בסופו של התהליך, ניתן להכניס כל דבר לקיבה, כולל שוקולדים, מוסים וכדומה. אם לא עשית עד כה שינוי מחשבתי באכילה שלך- זה הזמן לחשוב האמת את מוכנה לשינוי מלא, ולא רק להורדה בכמויות.
2. מה הסיכויים שהם לא מאשרים? אין לנו נתונים כמה מאשרים וכמה לא מאשרים. אני מניחה שיש אנשים שנדחים בועדה מכיוון שהם לא במשקל המתאים לעבור את הניתוח או שהם לא באמת מבינים שהניתוח הוא רק כלי עזר, ולא פתרון נצחי.
נכון שיושבים רופא, עו"ס ודיאטנית. הרופא בודק שאת במשקל המתאים, ושאת במצב בריאותי תקין לעבור את הניתוח (או שיש סיבות רפואיות לעבור את הניתוח). העו"ס בודקת את המצב הנפשי, והדיאטנית בודקת את העבר שלך מבחינת המשקל.
3. אני חושבת שעניתי בהרחבה בסעיפים הקודמים.
4. למה הם רוצים לראות שעשיתי דיאטה בעבר? בשביל לראות שניסית ועשית את הכל על מנת לרדת במשקל, וזה באמת המוצא האחרון.
אני מבינה שבשבילך זה אומנם מוצא קשה, אבל לא עברת שום דיאטות בעבר.
ולכן השאלה שלי, מדוע את חושבת שהניתוח יהיה שונה? הניתוח אומנם הוא לא דיאטה, אבל כן צריך להבין שניתן להרחיב את הקיבה ולהשמין את הכל, וגם אם לא מרחיבים את הקיבה- ניתן לאכול דברים משמינים כמו שוקולדים ומוסים ולעלות במשקל.
הקטנה של הכמויות לא תעזור לך אם את לא מבינה שזה הסוף לדרך העבר.
אם את תחזרי לאכול את אותם דברים, אפילו שזה בכמויות קטנות, את בסופו של יום כן תעלי במשקל!
המטרה שלי היא לא להפחיד אותך לא לעשות את הניתוח. זה ממש לא העניין-
אני פשוט מרגישה על פי ההודעה שלך, שאת לא בהכרח מבינה שהניתוח הוא ממש לא פתרון קסם. כמו שהטבעת לא הייתה פתרון קסם, גם שרוול או מעקף קיבה לא מהווים פתרון קסם- וגם בשניהם עולים במשקל אם לא עושים סוויץ' בראש.
5. מי הרופא שלך? על פי מה שהבנתי הוא ממליץ לך שרוול קיבה ולא מעקף קיבה ואני לא כל כך מבינה למה... (אסור להגיד "מעקפים"- כי מעקפים זה ניתוח שעוברים בלב אחרי התקף לב, וזה ממש לא העניין פה. מה שאת רוצה לעשות זה שרוול קיבה או מעקף קיבה).
בדרך כלל למנותחי טבעת ממליצים דווקא כן מעקף קיבה, בגלל צורת הקיבה לאחר השפעת הטבעת וכדומה... מלבד זאת, לניתוח מעקף קיבה יש אחוזי הצלחה גבוהים יותר מאשר לשרוול.
הרבה פעמים רופאים לא בהכרח יודעים לעשות גם מעקף קיבה וגם שרוול קיבה, ולכן הם ממליצים רק על השרוול. ולכן שאלתי מי הרופא....

מבחינת סיבוכים- בניתוח רגיל הסיבוכים עומדים על 3 אחוזים (כלומר 97 אחוזי הצלחה) ו-0.2 אחוז מקרים של מוות בניתוח.
אלו נתונים של ניתוחים ראשוניים. במקרה של ניתוח חוזר, אחוז הסיבוכים עולה במקצת (לא יודעת לומר בוודאות מה המספר).

לגבי הנושא של צרכים בשרוול או מעקף קיבה- זה אינדווידואלי ומשתנה בין אדם לאדם. בתקופה הראשונה של הניתוח (כחצי שנה אחרי) המערכת היא חדשה כמו של תינוק, ולכן עשיית הצרכים היא באמת מידית. אני שנה אחרי הניתוח, והמערכת שלי תקינה לחלוטין. אני לא צריכה לעשות צרכים אחרי אכילה, וחזרתי לתפקוד מערכת רגיל.
בתקופה הראשונה זה כמובן משובש (כמו אחרי כל ניתוח) אבל לרוב זה מסתדר....

6. אני אישית הייתי מאוד זריזה, כי רציתי לעבור את הניתוח בתקופה מסוימת בשנה (בחופשת סמסטר... אני סטודנטית) ולכן לקח לי 3 חודשים מהרגע שהחלטתי לעבור את הניתוח, ועד שסיימתי את כל הבדיקות+ ייעוץ אצל רופא מנתח+ וועדה+ קביעת תור).
זה מאוד תלוי אם זה ברפואה הפרטית או הציבורית. בפרטי מקבלים תורים יותר מהירים, בציבורי זה עניין של מזל. חלק מקבלים מהר, וחלק נשארים כחצי שנה-שנה בתור.
זה גם תלוי בך, עד כמה את מוכנה לנסוע למקומות רחוקים בהם עושים את הבדיקות בזמן קצר יותר... אני הייתי מוכנה לכך, ולכן הסיפור היה מאוד זריז.

בהצלחה

צפי1980

New member
מעיין תודה רבה לך על הפירוט המלא ואני יענה לך על מה ששאלת כש

אני לא מחפשת חלילה פתרון קסם,ידוע לי שהשינוי הוא קודם כל בראש.....
מאז שאני ילדה עברתי דיאטות אצל דיאטניות ירדתי ועליתי.......עליתי כי הייתי ילדה ולא הבנתי את ההשלכות,עליתי כי אני סובלת מבעיות הורמנליות שבגללן אני עוברת טיפולי פוריות ,עליתי כי יש לי נטייה להשמנה,עליתי מאלף סיבות שאדם שמן עולה...
את הטבעת עברתי כשהייתי בת 20,מיד אם השיחרור שלי מצה"ל..את הניתוח עברתי כי אמא שלי ממש כפה עלי,אף אחד ךלא הסביר לי את ההשלכות סכנות..וכן בגיל 20 חשבתי שזה פתרון קסם...הייתי ילדה מושפעת מלחץ החברה והמשפחה...עליתי כי היו לי סיבוכים בגלל הטבעת סיבוכים ממש קשיים פתחו לי את הטבעת ולא שלטתי על הפה...
היום בגיל 36 כשראש בוגר והנפש בוגרת..השינוי מתחיל בראש אני לא עושה בשביל לרדת מהר...אני לא עטשה כי זה פתרן קסם...אני סובלת מדום נשמתי בלילה אני סובלת מיתר לחץ דם גבוה יש לי בבית אמא מנותחת לב פתוח אבא חולה לב,היסטוריה של סכרת,אני לא רוצה למות כי אני שמנה שיכולה לחטוף היתקף לב..אני רוצה לזכות להיות אמא גם אם זה לילד אחד......קשה לי לעשות דיאטה בדרך הרגלה....אני יודעת שגם אחרי שרוול ניתן להשמין אבל.....אני היום אם ראש בוגר,אני רוצה להציל את חיי,אני רוצה שליטה על הבריאות שלי...אני רוצה ניתוח שיציל אות ואחכ לשמור על משקל תקין עד גיל 120....אני באמת מאמינה שהניתוח הה יציל אותי....אני לא עושה כדי להיות רזה אני עושה את זה כדי להציל את עצמי ממוות....אני היום נכנסת לניתוח שיש השלכות וסכנות כמו כל ניתוח...אני באמת מאמינה שהנתוח הוא רק דלת שפותח לי את ההצלחה והתקוה להיות בריאה......אני מודה לך על תשובה מורחבת וברורה זה מאד עוזר לי מחזק אותי....לצערי לעשות בפרטי מבחינה כלכלית אין לי אפשרות לכן אני הולכת בציבורי

אופירA

New member
מנהל
עד כמה שזכור לי כבר סיפרת פה על מה שאומר הרופא שלך

וכבר התייעצת פה. לא זוכרת מה ענו לך ואין לי כוח לחפש אחורנית.
לכן אתייחס למה שאת מעלה בשרשור זה בלבד.

אני מסכימה מאוד עם השיקולים שלך לעשות ניתוח, והייתי מסכימה איתך גם אם היית במשקל פחות גבוה. הוועדה תאשר לך את הניתוח ותורידי את כל החששות שלך.
הוועדות נועדות לסנן אנשים פסיכוטיים שבכלל לא יכולים להתמודד עם ניתוחים, אנשים ילדותיים שחושבים שניתוח זה פתרון קסם, אנשים שהניתוח יכול לסכן את חייהם יותר מאשר מצבם היום בגלל מחלות רקע שלא קשורות להשמנה. ועוד כאלה. במשך השנים הבינו נכונה, שלא רק BMI הוא קריטריון לניתוח.

יש לך 3 מחלות נלוות להשמנה, והן מזכות אותך בניתוח גם במשקל נמוך יותר. אין מצב שהוועדה תדחה אותך.

לגבי הדיאטנית, היא לא מאשרת כלום ולא קובעת כלום לוועדה. היא נותנת מכתב שהיית אצלה ובו כתוב מה שסיפרת לה. אז דיאטות עשית בהחלט כל החיים, כעת את רעבה ולא מצליחה לשלוט בכמויות, וזה כל מה שאת צריכה להגיד לה. גם אם היא בלתי שפויה ולא מסכימה שאת צריכה לעשות ניתוח, שתתן לך מכתב, שתכתוב שם את דעתה כמה פעמים שהיא רוצה ובזה סיימת עם סעיף הדיאטנית.
באחריות, מניסיון. גם אצלי הדיאטנית לא הסכימה כי אני מקרה פסיכיאטרי. הפסיכיאטרית שלי הסכימה, והדיאטנית שלא מכירה אותי לא הסכימה... אז קיבלתי ממנה מכתב שבו כתוב בעצם שהיא מפגרת, והוא לא עניין אף אחד.

אז לגבי השאלה "למה הן מקשות" - הן לא מקשות בכלל. זה רק המחשבות שלך. הן מנסות להציע לך לבחון את הכוחות שלך כדי שתשיגי בריאות טובה יותר, אבל אם אין לך, אז אין לך, והמכסימום בריאות שאת יכולה להשיג זה ע"י ניתוח.

הבעיה היחידה שלי זה עם המנתח שלך. הוא לא נשמע לי, ואת משום מה שומרת מאוד על פרטיותו ולא מגלה את שמו, אז חבל.
אני לא אוהבת את הדעה שלו שלא מתאים לך כרגע מעקף וצריך שרוול (אלא אם כן הוא יודע משהו שאני לא יודעת). וגם לא אוהבת את הדעה שלו של 3 חודשים אחרי הניתוח להיכנס להריון. רוב הרופאים אמרו שנה שלמה. אבל היו כמה שדיברו על חצי שנה, 7 חודשים.
הייתי מעדיפה לשמוע עוד 3 מנתחים בכירים, ולהשתכנע מהם שכדאי מעקף קיבה ולא שרוול. הייתי שואלת אותם על הסיכון לשרוול מורחב עקב הצטלקות הקיבה בגלל הטבעת. וגם לגבי דעתם על הריון אחרי הניתוח.
ומעל הכל - המנתח של הניתוח החוזר צריך להיות מומחה גדול בניתוח חוזר. לא כל מנתח מנוסה מספיק בניתוח חוזר, ואת לא צריכה עוד צרות בחיים, מספיק לך הצרות שהיו לך עם אמא שלך...
בקיצור, לא נשמע לי המנתח שלך. אם היית אומרת את שמו ולא נצמדת אליו כל כך בדבקות, יכולנו לעזור לך לא רע.

אם תעשי עכשיו תורים לכל הבדיקות, ותשבי עם הטלפון להקדים בדיקות ע"ח מישהו שביטל תור - תקצרי את זמן ההמתנה לבדיקות להפליא. זה לוקח כחודשיים שלושה, אך יכול לקחת גם 3 שבועות בדרך שהצעתי. וגם מעיין הציעה לנסוע למקומות שבהם התור קרוב יותר.

צפי1980

New member
אופיר בוקר טוב והמון תודה

האמת אני לא שומרת חשיות כלפי הרופא המנתח..שמו דר' אובנת אמנון,עובד בבה"ח סורוקה...לגבי ההריון הייתי מופתעת שאמר 3 חודש..כי לי יש חברה רווקה שעשתה את הניתוח לפני 3 שנים ואמרו לה שלא תכנס להריון שנה אם היא פעילה מינית...
נכון בעבר כתבתי כאן כמעט אותו הודעה אחרי שחזרתי אליו הייתי חייבת לעלות שוב את אותו הודעה פחות או יותר בגלל הסמני שאלה...תודה שאתם כאן למעני..

אופירA

New member
מנהל
בניתוח חוזר הייתי מתייעצת עם אחרים ומעדיפה אותם

ד"ר קידר בבילינסון.
ד"ר סובחי באיכילוב.
יש עוד. אשמח אם חברים נוספים יצטרפו וימליצו מתוך הידע הרחב שלהם (לא רק על בסיס "עשיתי ניתוח חוזר אצל X והצליח לי").
רועי - אתה יכול להוסיף שמות מוסמכים?

ניתוח חוזר לא פשוט כזה, לא עושים עפ"י מקום מגורים...

למעלה