בוקר טוב שאלה בנוגע לברית

boazt25

New member
בוקר טוב שאלה בנוגע לברית

אני וזוגתי שתחייה תיכננו לעשות ברית לתינוק בבית כשרק ההורים של שנינו (והמוהל כמובן) מוזמנים ולאחר כחודש לעשות ארוחת צהריים במסעדה עם ההורים והאחים וילדיהם. הרציונאל מאחורי זה הוא שמדובר בילד ראשון וקרוב לוודאי לא יהיה לנו את הכוח והחשק לארח יותר מדי אנשים. אתמול התברר לנו (מחמותי ) שאחותה של שתחייה הבינה כי אנו מתכננים לעשות רק ברית בלא להזמין אותה ואת משפחתה והיא כמובן נעלבה. שתחייה התנצלה הסבירה לה במה מדובר, אולם היא התעקשה שהיא רוצה להשתתף בברית כי "זה טקס חשוב מאוד". שתחייה בסוף הסכימה להזמין אותה מה שאומר שנצטרך להזמין גם את אחיה וזוגתו (כנראה שגם הילדים של שניהם יבואו אם זה יהיה אחה"צ) ואת האחים שלי אולם שנינו נותרנו כעוסים ופגועים שהיא לא הייתה מוכנה לרגע להתחשב במה שאנו רוצים. אני רוצה לצלצל לאחותה ולומר לה שעם כל הכבוד היא צריכה להתחשב בנו ולתת לנו לתכנן את האירוע איך שאנו רוצים, אולם זוגתי חוששת מפיצוץ שיוביל לסכסוך ממושך. מה לדעתכם עלינו לעשות ? האם להתכופף ולקבל את רוע הגזירה או לעמוד על שלנו ?

Master Stav

New member
תעמדו על שלכם ....

יש לכם משפחה גרעינית שהינה אתה זוגתך שתחיה ו...הקטנצ'יק .... המשפחה הזו באה קודם לפני כולם ובמיוחד בארועים שאתם המרכז שלהם אחר כך מגיעי ההורים ויפה שהחלטתם להזמין אותם בברית של בני בן ה5 דהיום לא היו נוחכים שום בני משפחה ועשינו ארוע חודש אחרי באל גאוצ'ו ( חרא מסעדה ) האירוע היה נחמד בברית של בני הקטן ( כירורג ולא מוהל רבני ) היו רק ההורים של אישתי שהוזמנו כי אבא של אישתי דתי ומבחינתו זה .....היה ממש בקשה אם לא מבינים אתכם הסבירו יותר ברור והתעקשו ... מאחר ואם תוותרו הפעם אתם פותחים דלת מאד לא סימפטית לעתיד לבוא .... על כל מקרה מזל טוב להולדגת הבן מקווה שהברית עבור בשלום ובהצלחה עם המשפחה

SaTLaN32

New member
אנחנו עשינו גם משהו מצומצם

רק משפחה קרובה שכללה את ההורים ואת האחים (שלי ושלה). לא הזמנו דודים וכו (שנעלבו - הפולנים). סה"כ היו 13 איש כולל אותנו והילדים של אח של אשתי. הכל תלוי כמובן כמה עוש אנשים זה להזמין את אחותה ואת אחיה ואת האחים שלך... אם זה יוצא מעל 20 איש אז נראה לי שזה כבר לא משתפחתי מצומצם
והברית צריכה לעניין אותכם הרבה יותר מהמלחמות האלו (והשבועיים שאחריה עוד יותר) מזל טוב

boazt25

New member
בהנחה שיבואו גם הילדים של אחיה של אשתי

צפויים להיות 17 איש. עדיין, זה ילד ראשון וימים ראשונים ולכן קשה לנו עם המחשב שזה לא יהיה רק אנחנו וההורים בלבד. תודה לכם על התשובות.

SaTLaN32

New member
לא הפריע לנו, להיפך היה שמח

ומכיוון שזה טקס לא ארוך במיוחד (10 דקות לא כולל כמעט התעלפות
) אחרי זה ממשיכים לאיזה פריסה קטנה של נשנושים... עשינו את זה בבית של אח של אשתי, לא בית גדול, היה ממש נחמד ולא נורא.

akavishon

New member
כמו שכתבו כאן לפני,

אם זה באמת חשוב לכם - תתעקשו. מצד אחד, ברית זאת אירוע מאוד משמעותי, ואני יכול הבהחלט להבין את הדודים שרוצים להשתתף בטכס (אני בטוח שהם לא חושבים שהם באים לאכול ארוחה טובה... - הם באמת רוצים להשתתף איתכם בטקס). מצד שני, אתם ההורים ואתם צריכים להיות חופשיים להביע את דעתכם בלי חשש ובלי העלבויות של המשפחה.

shno

New member
לדעתי - להתעקש

מי שבוחר להעלב כי הוא אטום לצרכים של אחרים, וכי הוא לא יודע לכבד את פרטיותם ורצונם של אחרים - הוא טיפש שמגיע לו להעלב. כל המניפולציות הרישיות-משפחתיות שקרובינו מרשים לעצמם לנקוט כלפינו באירועים כאלה ואחרים במהלך חיינו (חתונה, לידה, ברית וכו' וכו') הגיע זמנן שיגדעו. אז אפשר לעשות את זה בצורה קורקטית ומנומסת, להסביר שהייתה אי הבנה - שאתם כהורי התינוק בוחרים לעשות את הברית עצמה בצורה הכי מצומצמת שיש משום שמדובר לדעתכם במשהו אינטימי ו/או טראומתי לתינוק/להורים, ושבשביל לחגוג עם כל המשפחה המורחבת והחברים אתם עושים אירוע נפרד כחודש לאחר הברית עצמה, ושאתם מאוד מבקשים לכבד את רצונכם ולאפשר לכם לנהל את חייכם כמשפחה וכהורים כפי רצונכם. שום טיעון ו/או הסבר ("טקס חשוב מאוד") לא רלוונטיים כאן למי שאינו הוריו של התינוק. אוך, כמה שאני אלרגי למשפחתולוגיה הזאת... אני לפני כמה שנים הגעתי להחלטה חד משמעית - מבחינתי, לא נעים מת מזמן. אני מהנל את חיי ואת חיי משפחתי לפי רצוני (רצוני=רצוננו כמשפחה), ושכולם יקפצו. ושום "איום" (סכסוך, נתק, ריב, דרמות משפחתיות) לא עובד עלי.

זכותכם - כהוריו של התינוק להחליט את החחלטות

הקשורות בו מבלי להתחשב ב"לא נעים" של הדודות. עמדו על זכותכם הזו החל מעכשיו . וכמובן - מזל טוב.

doroniz

New member
החלטות לגבי הילדים

המלצות, רעיונות ועיצות יתקבלו בשמחה, אבל......... מדובר בבן שלך ושל זוגתך שתחייה ואתם ורק אתם תחליטו לגביו, ובכלל זה גם לגבי החגיגות סביב לידתו וברית המלה. את מסיבת ברית המלה לבננו הבכור עשינו באולם במתכונת רחבה. המסיבה היתה מרגשת מאוד וכמו שאומרים ב"טוב טעם" אבל כאשר נולד אחיו עברנו למתכונת של ברית מלה בחוג המשפחה המצומצמת (סבים וסבתות) וחגיגה מורחבת בשלב מאוחר יותר (כשהיה בן חודש וחצי לערך). איזה מזל שבפעם השלישית נולדה בת........

boazt25

New member
החלטנו על פשרה

נזמין את האחים ללא ילדים. ומי שתהיה לו בעיה עם זה באמת יכול לקפוץ לי, התגמשנו מספיק.

למעלה