בוקר טוב. שאלה. בשבוע הבא אני עומדת לעבור מיפוי לב.

מינהר

New member
בוקר טוב. שאלה. בשבוע הבא אני עומדת לעבור מיפוי לב.

האם מישהו יודע עד כמה זה מסוכן, כולל הזריקה לצורך ניגוד שמזריקים?

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב! מינה למה את זקוקה למיפוי לב?

הלילה היה הלילה הארוך ביותר...מהלילה, היום יתחיל להתארך
עד 20.3 שבו ישתווה הלילה ליום.

21.12

בתאריך זה קרני השמש פוגעות בחוג הגדי (קווי רוחב "22 '26 23° דרום) בזווית ישרה, בחצי הכדור הצפוני מתחיל החורף ובחצי הכדור הדרומי מתחיל הקיץ. בתאריך זה בחצי הכדור הצפוני היום הוא הקצר ביותר בשנה והלילה הוא הארוך ביותר בשנה ובחצי הכדור הדרומי היום הוא הארוך ביותר בשנה והלילה הוא הקצר ביותר בשנה. החל ב-22 בדצמבר, בחצי הכדור הצפוני הימים מתחילים להתארך והלילות מתחילים להתקצר ובחצי הכדור הדרומי הימים מתחילים להתקצר והלילות מתחילים להתארך.

מירהס

New member
כן החלפתי ניק , הבוקר תפוז סרב בתוקף

להכניס אותי לחברותא.

אתמול היינו בהצגה בהבימה, "עושה כרצונו" כל מה שסופר על אסתי וינשטיין הוא מעט מהמעט ממה שרואים בהצגה שהיא מטלטלת ביותר, למשל לא ידעתי שיש לה אח שגם חזר בשאלה והוא עו"ד, ומה שראיתי והתרשמתי בהצגה שה המשפט הידוע "מי שלא עוזר לעצמו איש לא יכול לעזור לו".

אגב רובכם תזהו את הניק שלי כי זהו שמי הפרטי בערך.

מינהר

New member
מירה, תתחדשי על השם החדש. שם יפה.

ויינשטיין- חבל שהתאבדה, זה לא יהודי בכלל.

המטרה העיקרית לבדוק אם אין שומנים בעיקולי העורקים

השומנים הללו מתקשחים משך הזמן ומצרים את העורק.
דבר זה יכול להביא משך הזמן לסתימת העורקים.
יש להניח שבגיל מבוגר יש כבר הצטברות קלה אבל אם יש חשד להצטברות כבדה יותר, עושים זאת.

מדובר בזריקה עם חומר צהוב ואחר כך נכנסים מתחת למכונה שמסתובבת חצי סיבוב מעל הגוף הלוך ושוב.
התוצאה בצילום צבעוני של כל עיקולי העורקים.

לא היו לי שום תופעות לווי

הבעיה היתה בהזרקה כאשר גם המזרק וגם המחט מפלסטיק (!) והמחט התעקמה והכאיבה מאוד.
קראו לרופא אחר והוא הזריק בלי שום בעיות, אני מניח שגם את הניסוי של מחט מפלסטיק כבר סילקו, פלסטיק זול יותר ממתכת, אבל לא יעיל.

מינהר

New member
תודה, יוליקה. והחודש הקר ביותר הוא חודש לאחר הלילה הכי

ארוך. כלומר ינואר, פברואר עוד לפנינו.
בעניין מיפוי לב, אני מרגישה קוצר נשימה בהליכה קצת מהירה או בעליה. בודקים. עשיתי אקו לב, היה בסדר. עברנו למיפוי. בדיקה במאמץ עשיתי לפני שנתיים, וברחתי באמצע, כי לפעמים כף הרגל כואבת.

משתפרת

New member
האיש שלי עבר את זה

אני ליוויתי אותו. ההזרקה עברה בלי בעיה, לרופא שהזריק לו היתה יד קלה. הוא כן הרגיש מטושטש במידת מה, וזה עבר די מהר (לא לוקח שעות עד שעובר). לכן היה צריך ליווי.
אצלו הבדיקה הזו בפירוש הצילה את חייו. כשהגיע הפענוח הרופא תפס אותו ביד והכניס אותו הישר אל מכון הלב, ותוך כלום זמן הוא צונתר (אפילו לא היה לנו זמן לבדוק טיפול פרטי דרך הביטוח הרפואי), והבעיה סולקה.
שיעבור לך בקלות.

מינה בהצלחה, למיטב ידיעתי

לא צריכות להיות בעיות והמטרה היא למצוא אם העורקים שלך נסתמים. אחרי שתעברי את הבדיקה ספרי גם אצלנו איך זה היה ומה היו התוצאות.

אני חוזרת להיות 1ניצת השקד, אגב אני עברתי

מיפוי לב, נותנים זריקה בוריד ביד? מבקשים שתסתובבי קצת על מנת שהחומר יגיע ללב ויצבע את העורקים, לאחר מזה נכנסים למכונה שסורקת את הכל כלומר את הלב כך עשו לי בתל השומר, כלום לא כואב וכלום לא מרגישים.

סיפור על הפיכת כוס, פטנט רומני למציאת דברים

שהלכו לאיבוד, אני אוהבת את הפטנט הזה, למה? כי מה שלא מזיק אולי יואיל ואם לא אז גם לא נורא.

אז זה הסיפור שאולי כבר סיפרתי אבל אספר שוב.

לפני שבוע נתתי בקניון איילון עגילי זהב לתיקון כי אחד העגילים היה לא בטוח בסגירה שלו, אגב העגילים נקנו שבועיים לפני כן.

תוקנו לי העגילים, וברגע שתוקנו הורדתי את העגילים שהיו עדויים עלי והכנסתי אותם לארנק וענדתי את העגילים שתוקנו.

יומיים שכחתי מהם ואתמול בבוקר נזכרתי על זוג העגילים השוכב בארנקי, הלכתי להוציאם ולשם אותם בקופסת התכשיטים והנה אין עגילים, הוצאתי את כל מה שהיה בארנק ואין עגילים, הייתי מאוד עצובה כל היום והפכתי כוס כהרגלי במצבים שכאלה, וכך עבר לו היום והגיע הערב, ובערב אני מתגנדרת לצאת לתאטרון וסוגית העגילים לא משה ממני, לקחתי את התיק ושוב את הארנק לידי והוצאתי את כל כרטיסי האשראי ומה שהיה בארנק ובחמת זעם דפקתי וניערתי אותו על השולחן וראו זה פלא מה שלא הולך במוח הולך בכוח, העגילים נשרו מהארנק, היו חבויים באיזה כפל שלא שמתי לב שהוא קיים, איך אמרתי.... הכוס ההפוכה שוב עשתה את העבודה.

ערב נעים לכולם.

למעלה