בוקר טוב! שאלה לגבי סריקת מערכות

מיה :)

New member
בוקר טוב! שאלה לגבי סריקת מערכות

נשלחתי לבצע סריקה ובחרתי לעשות את הסריקה הרגילה (ללא תוספת תשלום). הרופא נמנע מלהמליץ לי מה עדיף, אבל גם רמז שאפלו הבדיקה בתשלום (מורחבת) היא לא וודאית ב-100%. ולכן החלטנו על סריקה רגילה. מה דעתכן?

אלה_ה

New member
עשית סקירה מוקדמת?

כי אם לא, אז ממש לא הייתי ממליצה לך לעשות את הרגילה, רק באופן פרטי. וגם אם כן, עדיין הייתי ממליצה לעשות את השנייה באופן פרטי. את הרגילה מבצע הרבה פעמים רופא לא מיומן או אפילו טכנאי. הרגיל הוא דקות ספורות והפרטי 15-20 דקות. וסקירה היא דבר מאוד לא פשוט וקל לטעות בה. לכן כדאי מאוד ללכת למומחה. הם מסוגלים לאתר בעיות שמישהו לא מיומן יפספס. לא רוצה להיכנס לך לחשבון הבנק אבל לדעתי עדיף לחסוך בדברים אחרים כמו ריהוט לחדר הילדים ולא בדבר כל כך חשוב וקריטי. דרך אגב-אני עשיתי גם את המוקדמת וגם את השניה אצל אותו רופא פרטי ולא התאכזבתי. וגם קיבלתי הנחה..

פוגית

New member
מורחבת!

שום דבר בהריון לא ודאי ב100%, אפילו בבדיקות הגנטיות אם קוראים את האותיות הקטנות רואים שזה לא ודאי. אם אין לך שיקול כלכלי, שווה לעשות את המורחבת אצל רופא פרטי (ואפשר במקרים רבים לקבל החזר תמורת יעוץ דרך הביטוח המשלים, אם מבצעים אצל רופא מוכר. כך לפחות במכבי מגן). אם אין לך תקציב לסריקות הפרטיות, נסי לברר מה העלות בבתי חולים - שם מבצעים את הבדיקה רופאים מקצועיים והעלות נמוכה מהפרטי. בהצלחה!

מיה :)

New member
תודה לכן על התשובות.

השיקול הוא מאד כלכלי. הרופא שלי לא ממש המליץ לעשות את המורחבת. הוא רמז שבמקום שבו הוא גר (יוקרתי...) הרבה נשים עושות סקירה מורחבת. נאמר לי במכון שבו קבעתי את התור שתבצע את הבדיקה רופאה מאד טובה ומנוסה, והבדיקה לוקחת משהו כמו 10-15. לגבי מכבי מגן - לא מגיע לי החזר! אני ממש בדילמה. ודרך אגב, זה לא עניין של חיסכון בשביל דברים אחרים.

anat_i

New member
עצם העובדה שהבדיקה לוקחת רק

10-15 דקות כבר אומרת הכל... אפילו שהרופא טובה ומנוסה.

למעלה