בוקר טוב, שאלה למי שמעצבת אלבומים

SvetCraft

New member
בוקר טוב, שאלה למי שמעצבת אלבומים

כאלה עם שמרדפים...
האם אתן מכניסות שני דפים מעוצבים לכל שמרדף ?
יש לי דפים שלא אכפת לי להשאיר אותם יחיד, כי הבסיס הוא דף דו צדדי או לבן. אבל יש מצבים שבהם הצד השני די מכוער

בוקר טוב, אני מעצבת רק צד אחד של הדף

גם אם הדף הוא דו צדדי. לפעמים די קשה לוותר על הצד השני, אבל אני זוכרת שתמיד יגיעו מעוד דפים יפים . לפעמים מתבקש לעצב רק צד אחד, למשל כשאני מחוררת את הדף כדי להכניס בראד או כשאני רוקמת על הדף. לשמרדף אני מכניסה שני דפים מעוצבים. אני מעצבת שני דפים שונים ומכניסה אותם גב לגב (ללא הדבקה כדי שאוכל להזיז אותם במידת הצורך). אני מכירה גם בנות שמעצבות את שני הצדדים של אותו הדף. מקוה שהובנתי.

Michal Shoval

New member
אני מסכימה עם אש קטנה

זה גם מה שאני עושה - מעצבת צד אחד ומכניסה גב אל גב לשמרדף.

t42

New member
,,
אז ככה...

אמנם אני ממעיטה להכין אלבומים,,, אבל באילו שעיצבתי בעבר,, צירפתי בדרך כלל 2 דפים מעוצבים בשמרדף כשהם מונחים גב את גב...אבל!! כשאחד הדפים היה מעוצב באלמנטים שיצרו נפח מסויים,, השתדלתי שהדף שמאחור יהיה שטוח עד כמה שניתן ,,,
...נראה לי שהאידאלי מבחינת שיבוץ הדפים,, זה להשתמש בשמרדף בודד לכל דף מעוצב,,, ולגבי החלק האחורי,, תמיד ניתן לצרף דף מדוגם לכיסוי,,או לעצב בצורה סולידית מרומזת,,כדי שלא יתקבל מראה לא אסטטי של "מאחורי הקלעים של החזית המעוצבת...וכמובן
,, קיים העיצוב שמורכב מהשלמה חזותית של 2 הדפים,של האלבום הפתוח,,שגם אז נראה לי שהכי נכון "להתחשב" בעיצוב,, ולא להעמיס בעיצוב שבצד האחורי...
,,,

טיפ לעיצוב אלבום שמרדפים - כל רעיון

השמרדפים (כפי שאני מבינה אותו) הוא שאפשר יהיה לעצב מתי שרוצים, ללא סדר כלשהו ובסיום אפשר להזיז את הדפים לפי הצורך. בשיטה הזו כשמעצבים דף לא יודעים איפה ינחת הדף באלבום. וכאן מגיע הטיפ - כדי ליצור איזושהי אחידות באלבום מציעה פשוט להשתמש במוטיבים חוזרים בכל האלבום. למשל, להשתמש בסגנון אחיד, לעצב את כל הדפים על קרדסטוק בסיס זהה (למשל לבן או קראפט), להשתמש לצורך האלבום באותו סטאק של דפים, באותם קישוטים וכיו"ב.

אני תמיד שמה....

שני דפים אלבום שהכנתי, גב אל גב.
זה אומר - מוותרת על הגב המעוצב של דף האלבום שהכנתי ):

למעלה