ורד - אפשרות.....
לכך שלמטה לא נאפה ואילו למעלה כן.... ברוב המקרים הלמעלה של העוגה בעעקר בשמרים נאפה מהר יותר וצריך לבדוק מידי פעם ורם רואים שאכן הלמעלה השחים קודם יש לעטוף בנייר כסף והלהמשיך את מלוא זמן האפיה - עד לבדיקה עם קיסם שיוצא יבש או עם פירורים לחים מעל. נסי. מקווה שעזרתי יום טוב ולהנאתך מצרפת מתכון מצויין של פירגוש המלכה מפורום חלבי שמרים רטובה וטובה/ pirge 07 "הבצק נפלא. כמות הבצק עצומה ואפשר להכין ממנו מגוון מאפים ולהקפיא, כמו: עוגות, סינרולים, לחמניות מתוקות, עוגת שושנים, ועוד. הערה חשובה - שימו לב! קחו קערה גדולה מאוד כי הבצק תופח למימדים.…" (פירגה) רכיבים ל-4 תבניות אינגליש-קייק: לבצק: 2 כוסות חלב 400 גרם מרגרינה בלי מלח, ו/או חמאה 4 ביצים 1 ק"ג קמח (לא להוסיף יותר למרות שהבצק דליל מאוד) ¾ כוס סוכר 2 כפות שמרים יבשים ו/או קוביית שמרים לחים (50 גרם) -להכין ראש עיסה מ-1/2 כוס חלב (מהכמות שיש במתכון, פלוס 2 כפיות מהסוכר שיש במתכון), להתסיס כ-10 דקות ולהוסיף לחומרים שבקערה למילוי: חמאה מומסת למריחה על העלים (כדאי להכפיל את כמויות המילוי למלית עשירה יותר - אפשר לגוון בשלל מילויים שונים) 1 כוס סוכר 2 כפות קינמון 5-4 כפות קקאו - אפשר להוסיף נוטלה ו/או שוקולד למריחה ו/או טחינה וסילאן ו/או שוקולד ו/או ריבות ו/או חלבה ו/או שוקולד צ´יפס ו/או אגוזים וכו´. לציפוי מיד אחרי האפיה: ½ כוס חלב ½ כוס סוכר 1שקית סוכר וניל ציפוי לבן נוסף – שהובא ע"י nicki3, לסינרולים אחרי קירור: כוס אבקת סוכר + וניל +כפית חמאה + שמנת מתוקה לפי הצורך- לבחוש עד שיתקבל ממרח לבן נוזלי. הכנה: 1. לשים באלפס את המרגרינה, לחמם רק עד שהיא נמסה, להוסיף את החלב, לערבב ולכבות את האש. 2. לשים בקערה את הקמח והשמרים. 3. להוסיף את הביצים בשלמותן 4. להוסיף לסירוגין את החלב עם המרגרינה ולערבב לבצק דביק 5. לעטוף בניילונית את הקערה ולהכניס למקרר למינימום-5 שעות התפחה.אין בעיה להשאיר יותר שעות. 6. לערבב את חומרי המילוי. 7. לאחרי ההתפחה ליצור 8 כדורים שווים. 8. כל כדור לרדד לעלה על משטח מקומח. למרוח בנדיבות חמאה מומסת ולפזר ביד נדיבה מהמילוי. 9. לגלגל לרולדה - ליצור 8 רולדות. מכל 2 רולדות לעצב "בורג". 10. להניח בתבנית אינגליש קייק משומנת. 11. אופים בחום 175 מעלות כ-35 דקות. לבדוק אם מוכן. 12. להכין סירופ: לבשל ביחד:חלב + סוכר + סוכר וניל. 13. כשהעוגות מוכנות וחמות, לצקת את הסירופ החם. הערות (של פירגה): - כדאי להקפיא בניר כסף ו/או נייר אפיה, וכך גם לחמם בתנור. הפשרה במקרר. - העוגות נפלאות ומומלצות ע"י כל מי שהכין אותן. גם בפורומים ואתרים אחרים. תיהנו.