בוקר טוב, שאלה על חוזה...

lizzika

New member
בוקר טוב, שאלה על חוזה...

היי לכולם. יש לי שאלה בקשר לעזיבת דירה לפני תום השנה של החוזה. האם יש אפשרות אם אני סוגרת לשנה, לעזוב לפני, בתנאי שאני נותנת התראה של נניח חודשיים-שלושה או מוצאת מישהי במקומי? ואם כן האם זה נכון גם במקרה של דירה שנותנים מראש 12 צ'קים (ואם כן איך קובעים מראש את האופציה לעזיבה מוקדמת?) תודה למייעצים. בוקר טוב.

shmantz

New member
הכל תלוי מה כתוב בחוזה..

יש חוזים שהדבר מוסדר בהם מראש, ויש כאלה שלא. תבדקי טוב מה כתוב אצלך. אם לא כתוב כלום - אז הכל תלוי ברצון הטוב של בעל הדירה. בהצלחה

lizzika

New member
בעקרון האם אמור להיות אכפת לבעל בית

שמישהו יכנס במקומי לאחר תקופה מסוימת עד סוף החוזה שלי כל עוד הוא משלם בדיוק אותו דבר...? זה מקובל להשאיר איזה פתח ליציאה אחרי כמה חודשים בהתניית התראה שלי מראש ומציאת מחליף ? תודה.

זה יכול להיות אכפת

כל בעל בית, לפחות במידה מסויימת, עושה סינון לגבי האנשים להם הוא משכיר את הנכס. חלקם עושים סינון מחמיר יותר מאחרים, אבל במידה מסויימת זה מאוד סביר שאם אדם מעביר את השליטה בנכס בבעלותו לאדם אחר, הוא לפחות ירצה להרגיש בטוח עם ההחלטה הזו. אם נניח את מביאה עכשיו מישהו מחליף, זה מוציא את השליטה מידיו של בעל הדירה - ולא רבים ששים לכך. הדרך שבה כן נוהגים לפתור את זה היא באמצעות שכירות משנה: כפי שאמרת, בהתראה מראש ועם מציאת מחליף (וכזה שאולי גם בעל הבית ירצה לאשר - אבל זה כבר תלוי בבעל הבית) - אבל ענייני התשלומים עדיין עוברים דרכך. במקרה שלך, הצ'קים שמסרת נותרים בידי הבעלים, והוא ממשיך ופודה אותם מדי חודש בחודשו, ושכר הדירה שמשלם הדייר החדש שהכנסת במקומך משולם לך. לסידור כזה סביר שבעלי דירה יסכימו כי הם לא נושאים בסיכון כלכלי.

למעלה