בוקר טוב שאלות על אלצהיימר

אביבים

New member
בוקר טוב שאלות על אלצהיימר

בס"ד אדם בגיל פנסיה שיש לו דיאגנוזה של אלצהיימר ,, מה הם זכויותיו ע"פ המל"ל , כשיש לו 91% נכות לעניין אלצהיימר מה הם זכויותיו לניידות ? להיכן צריך לפנות ועד כמה ןהיכן זכויותינו נשמרות ? תודה

פנטזי1

New member
שלום

אדם בגיל פנסיה צריך לפנות לביטוח לאומי על מנת לקבל קצבת סיעוד שמשמעותה מטפל ל18 שעות שבועיות או מרכז יום או שילוב בין השניים לפי הצורך.לא ברור לי מה זו נכות של 91% לענין אלצהיימר,כדאי לבדוק באתר של ביטוח לאומי,אצלינו אני זוכרת שביטוח לאומי קבע לאבי 150% וזה הקנה לו את מלוא קצבת הסיעוד.(זה גם תלוי כמובן בהכנסות)זה מאפשר גם לקבל אישור לעובד זר והקצבה משולמת עבורו וצריך רק להשלים את ההפרש .

אביבים

New member
תודה אך מה עם הניידות

בס"ד האם אדם כזה זכאי לקבל הטבות בניידות? תו חנייה ,אישור מניידות לרכישת רכב , חניית רכב נכה ליד ביתו ?

פנטזי1

New member
אם תרדי קצת למטה תראי את התגובה של אירילה על

תו נכה.לא ידוע לי על הטבות בנושא ניידות .רכישת רכב בלי מיסים ניתנת עד כמה שידוע לי לנכי רגלים 100% ולא יותר מזה.

אירילה

New member
לחולה אלצהיימר מגיע תו נכה

קיצבת ניידות מגיעה לנכים בעלי 100% נכות רפואית או לבעלי 80% ומעלה לפגועי גפיים ,שיתוקים וכדומה ובעקבות כך זכאים לפטור לרכישת רכב. רק לידע כללי ,נכה אשר לא נוהג ואשר נוהגים עבורו אינו זכאי למלוא הפטור עבור הלוואה עומדת בגין המיסים אלא לפטור של 25% בלבד. ולעצם העניין ,חולה אלצהיימר אינו נוהג. נקודה! לשם קבלת תו נכה לחולה אלצהיימר ,אם החולה מעל גיל 60 , יש לפנות למשרד הרישוי ולהביא את כל האישורים הרפואיים על מחלת האלצהיימר ,אחרי 60 יום בערך התו מתקבל. לחולה אלצהיימר מתחת לגיל 60 יש לפנות למשרד הרישוי. גרשון

למעלה