בוקר טוב...שאלו אותי שאלה על רפואה...

בוקר טוב...שאלו אותי שאלה על רפואה...

סינית. היות ואני לא עוסק רפואה בסינית לשמה, אלא עוסק בריפוי סיני אני מפנה אותה אליכם. האם הרפואה הסינית ממשיכה להתפתח, להתרחב וכו'? אני בטוח יש מחלות שפעם הרפואה הסינית לא טיפלה בהן ממש, או לא ידעה עליהן, או ידעה רק קראה להן בשם אחר, ושהיום הן חלק בלתי נפרד ממגוון המחלות בהן ניתן לטפל באמצעותה. מלבד זה שהיום יש שימוש בחשמל לעירור נקודות וכו'. אם אני לא טועה הדיקור באוזן יחסית מודרני. בכל מקרה עדיין לא לא בררתי בוודאות בעצמי ואני מפנה אליכם את השאלה. בוקר טוב ויום טוב לכולכם

הרפואה הסינית

צחי בוקר טוב, אומנם הרפואה הסינית מתבססת על פילוסופיה ונסיון של שנים רבות, אבל היא ממשיכה להתפתח, או יותר נכון- אנחנו מתפתחים יחד איתה.
מה שאני מנסה לומר הוא- שיש הרבה עשייה: יש הרבה מאוד מחקרים שמוכיחים שוב ושוב שהיא מועילה- בין אם בדיקור ובין אם בצמחים, ואגב, יש גם מחקרים שמוכיחים את יעילותם של הטאי צ'י וצ'י קונג. העולם המודרני מציב בפנינו אתגרים חדשים- וגם מחלות חדשות ומצבים חדשים שהעולם הסיני העתיק לא הכיר לכדי הגדרה ברורה של הדברים, אבל אין זה אומר שהרפואה הסינית לא מועילה- להפך, אפשר לתרגם אותה להרבה מאוד מצבים מודרנים והיא עוזרת הרבה פעמים במקומות ששיטות אחרות לא מצליחות לתת מענה- אפילו חלקי- למשל וסטיבוליטיס, שיעול בילדים (וגם מבוגרים הרבה פעמים), התמודדות עם תופעות לוואי של כימותרפיה, תופעות לוואי של סטרואידים ועוד ועוד. מקווה שזה נתן תשובה לשאלה, גם אם באופן חלקי. יום טוב, יעל

amitdvir tcm

New member
הרפואה הסינית ממשיכה להתפתח

אני מחזק את דבריה של יעל לגבי ההתפתחות של הרפואה הסינית להתמודדות מול מחלות מודרניות. בנוסף, עם התפתחות הטכנולוגיה, ניתן לבצע מחקרים הרבה יותר מדוייקים, וללמוד מהם אילו טיפולים יעילים יותר ואילו יעילם פחות במצבים מסויימים. כל הזמן יוצאות שיטות חדשות, מוצרים חדשים ובעיקר מטפלים חדשים שכל אחד מכניס לתוך הטיפול את השקפת העולם שלו. בקיצור, יש חדש תחת השמש... נ.ב.- דיקור אוזן הוא לא מהרפואה הסינית. זו שיטה שפיתח אותה רופא צרפתי, והיא נשענת על חשיבה מערבית לכל דבר.

../images/Emo51.gifלכם. בנוגע לדיקור אוזן....

אכן לפני כ15- שנים שמעתי שזה פיתוח צרפתי, אבל בהונג קונג ראיתי שרטוטים מאוד ישנים (כ 40 שנים) של נקודות על האוזניים. לא שאלתי את המורה שלי באמת ממתי השרטוטים והאם הם סיניים במקורם. סביר להניח שיגיד שהן סיניים. לא ידעתי שזו שיטה המבוססת על חשיבה מערבית. מה הכוונה? לנקודות באוזן יש משמעות מערבית כלשהי שאינה שואבת את בסיסה מהרפואה הסינית, פרט לעצם הדיקור עצמו? שוב תודה

amitdvir tcm

New member
החשיבה מאחורי דיקור אוזן

האוריקולותרפיה (דיקור אוזן) רואה את האוזן כצורה של עובר הפוך, ולכן כל נקודה על האוזן משפיעה על איבר אנטומי לפי המיקום שלו בעובר. לדוגמא - הראש נמצא קרוב לתנוך, הקיבה במרכז ועמוד השדרה הוא הרכס המרכזי של האוזן. הדיקור באוזן משפיע על האיברים האנטומיים לפי התפקודים המערביים שלהם, ולא לפי תפקודים אנרגטיים סיניים. האזכור היחיד לרפואה הסינית בדיקור אוזן הוא נקודה להרגעה כללית שנקראת Shen Men (בסינית: שער הנפש).

ינוקא1

New member
היי צחי

לי נראה שקיימת התפתחות , לפחות בארבעה כיוונים : הכיוון ה"מסורתי" - פשוט מתוך טיפולים בקליניקה ונסיון , מטפל מוצא שנקודה מסוימת עוזרת למשהו מסוים ומעביר את זה הלאה. תמיד דברים התפתחו ויתפתחו כך. הכיוון ה"מדעי" , שמנסה לחקור את הרפואה הסינית בכלים מדעיים. זה חשוב לדעתי במיוחד בשביל הציבור והממסד שזקוקים לחותמת המדעית כדי לתת לרפואה הסינית את המקום הראוי לה. הכיוון של "סינתיזה עם גישות שונות" - מטפלים שלומדים כמה גישות טיפוליות ומשלבים בינהן. עירור חשמלי לנקודות דיקור הוא דוגמה טובה. כבר הרומאים השתמשו בדגים המפיקים חשמל כדי לטפל בבעיות כאב. מישהו שילב את זה עם הדיקור - וזה עובד והפך לפופולרי. הכיוון ה"אינטואיטיבי" - זה הכיוון שאני משתדל מאוד ללכת בו (כמובן יש גם חפיפה עם כיוונים אחרים). טיפול דרך חיזוק האינטואיציה ויכולת המטפל להרגיש , ולא טיפול לפי שיטות וטכניקות. טיפול שבו הכוונה היא לצאת מהטכניקה ולטפל לפי "חוש". לצאת מכל הקטעים של : מיקומי נקודות , תפקודי נקודות , נוסחאות קבועות והתבססות על ידע. להיות מטפל שמרגיש כמה שיותר ומקובע כמה שפחות. להגיע אל "הטכניקה של חוסר הטכניקה".

תודה. לפני שעה הזכרתי אותך בנושא....

הכיוון ה"אינטואיטיבי" כשדברתי עם תלמיד שלי שלומד רפואה סינית. תודה שבת שלום

ינוקא1

New member
לא כדאי לעשות את זה . . .

מישהו שלומד רפואה סינית , זה יכול מאוד לבלבל אותו. עדיף לחכות עם זה אחרי ה4 שנים. אני עצמי לא הצלחתי כמעט להגיש עבודת גמר למכללה שלי בגלל שכבר בקושי האמנתי בכל התיאוריות , לא הייתי מגובש למה אני מתחבר מכל מה שלמדתי. עברתי את זה רק בזכות טוב ליבו של מורה שחיבב אותי. אחרי שהוא יסיים 4 שנים , אפשר להפנות אותו לספר "טאו שיאצו" של ריוקו אנדו שיכול לפתוח לו את העיניים. איך כתוב ? "לכל זמן ועת לכל חפץ". שבת שלום. (אגב , אחלא יוזמה בקשר לצ'י גונג , כשיהיה אשתדל מאוד להגיע !!!)

יוסף יוסף ממך לשמוע זאת...../images/Emo13.gif

שתי נקודות : 1. אם אמרתי לו את זה כנראה שהוא היה צריך לשמוע.......
2. אני מפנה אותך לחתימה שלי
ועכשיו ברצינות : מדובר בתלמיד קרוב ביותר, שטופל אצלי, שמכיר אותי מקרוב ואני אותו. הנפשות הפועולות יודעות את מקומן בקיים, כך שלא נוצר בלבול, פשוט עלינו לנקודת תצפית אחרת על הדברים. סתם להמשך (או יותר נכון תחילת הסיפור) - אותו תלמיד היה איתי לפני שנה אצל המורה שלי, בהונג קונג. באותו הזמן הוא לא ידע לאן לפנות בחייו, למרות שידע שהוא נמשך לתחומים הסיניים וביניהם רפואה סינית. כשצפה במורה שלי מטפל כל היום בחדווה ויעילות, החליט שזהו, נגמר החיפוש. כשחזר מהביקור בהונג קונג נרשם ללימודי רפואה סינית. הוא ידע להקשיב לעצמו מסביב לכל הרעש הטכנולוגי שסביבו. שבוע טוב נ.ב ביום שישי אעביר שיעור בפארק. אפסם זאת בפורום בהמשך היום. מקווה לראותך.

ינוקא1

New member
אני סומך על האינטואיציות שלך

שאתה אומר את הדברים במקום ובזמן הנכון ושהכל יצא לטובתו.

למעלה