זה נכון
כתבתי שהאמירה היא מעת שהיה ראש ישיבה, וזו היתה תשובה לשאלה באתר "כיפה" בה נתן תשובות לשאלות.
אין שום סיכוי שדיעותיו ישתנו, וגם אם מדובר באיזו הלכה, זו שוב ראיה להיבט של הדת על נשים.
אני ראיתי את זה מתנהל כאשר הייתי ראש צח"מ (צוות חקירה מיוחד) במשטרת מרחב דן שבני ברק היא בתחומה, את העליבות של הנשים וההתייחסות האדנותית של הזכרים כלפיהן, ותמיד זה הכעיס אותי.
הדתי מחונך שהאשה היא רכושו, הרי הוריו קנו אותה בנדוניה עבורו וכעת היא שלו. כמו שהמקרר שלו וכמו שהאוטו שלו, גם היא חפץ שלו שעוד יוצר ילדים מבשל מנקה ומכבס, וכמו שאמר הרמב"מ שמוטב לה לאשה לא להתבלט אלא להתכנס בקרן זוית במטבח.
במקרים רבים מידי הנשים הן שפחות נרצעות של ממש. עבדות במאה ה-21.
הבעל עצלן ובטלן שמבזבז את זמנו כל העת בישיבה שם הוא מסתר מהשירות בצבא, ומתפרנס מהכסף שלי שנלקח לי כמיסים , והאשה עושה הכל, גם יוצאת לעבודה וגם מטפלת בילדים (הרבים) מבשלת ומנקה ואופה ומכבסת, והבעל לא עושה שום דבר הבטלן הזה. הבעיה מתחילה מינקות שהנשים לומדות שהן אפס וכל מה שיעשו בשבילן זהו חסד וכי הבעל הוא היהלום של הבית.
המקרים היחידים שהבעל עושה משהו, זה אצל הקיצוניים ביותר, שהאשה משרתת הבית לא יוצאת ממנו ולפי ההלכה היא גם המשרתת של הילדים שרודים בה, והבעל עושה את כל הקניות והסידורים מחוץ לבית, העיקר שהיא לא תצא מחוץ לבית וחס וחלילה תראה אנשים אחרים, שלא יעלו לה רעיונות לראש.
וגם כאן כמאמר הרמב"מ שאין לתת לאשה לצאת מהבית אלא לכל היותר פעם או פעמיים בחודש אם מוכרחים (כמו ללכת לרופא) , שלא לדבר שהנחית הרמב"מ גם בנושאים אישים שהאשה חייבת להיכנע לרצונו של הבעל אם היא רוצה או לא, ואם לא, הוא יכול לכפות עליה בכח, "...בדרכה או שלא בדרכה..." שזה מזעזע בפני עצמו.
הבעיה המרכזית שהחילוניים לא מבינים, שהדתים הולכים צעד צעד, צעד קטן ועוד צעד קטן וככה הם כובשים מה שהם רוצים.
את כל זה הם לומדים בישיבות שם הם מבזבזים את זמנם בדיונים על מה לעשות בביצה שלא נולדה בערב חג.....
אני מזכיר שיש להניח שאני יודע על מה אני מדבר, כיוון שכל מה שאני מספר כאן נובע מהנסיבות:
האחת שלפנים רבות הייתי שתול חצי שנה בתוך מערכת חרדית ונאלצתי להתנהגת כמו מפגר עילג (אחרת היו מזהים אותי מיד שאני לא משלהם).
הנסיון שלי בחקירות במגזר הזה,
המחקר שלי על התנ"ך.