בוקר טוב שבוע טוב

בוקר טוב שבוע טוב ../images/Emo140.gif

מה שלומכם? ראשית מחבקת בחום את כל החברות החדשות שהצטרפו אלינו לאחרונה
פסח בפתח , ועל כן מצאתי עצמי בסוף השבוע משתמשת בתרוץ של " קר וגשום" על מנת לפצוח בסדרת נקיונות
במגירות וארונות. וככה שוב כמדי שנה , ניקיתי וכעסתי....כעסתי וניקיתי ...על מי ? עלי קמובן! על השריטה או המחלה הזו שעולה מידי שנה באביב של מין צורך כפייתי לנקות, על צבירת בגדים, חפצים וכלים , שחלקם עומדים ללא שמוש ....עד מתי שאלתי עצמי , קדחת הפסח הזו תמשך?..... הורדתי שקיות , זרקתי ניירת , כפיתי גם עליו לערוך סדר במגרותיו ואז הגיעה השאלה הבלתי נמנעת.... תגידי, הוא שאל מאיזה מניעים את עושה את זה לא יודעת אמרתי ככה אני רגילה מיום שאני זוכרת עצמי כאילו נקיון הפסח נותן לגיטמציה לערוך סוג של טיהור מקנה תחושה של התחדשות אליבי לקנות דברים חדשים הזדמנות לערוך סדר מחודש בארונות ואז אחרי שנפלתי שדודה וכל עצמותי אמרו שירה הבטחתי חגיגית שיותר אני לא צוברת הניירת תקבל טיפול מיידי אצטרך לעבור גמילה חלקית מחנויות כלי בית ועוד הבטחות שאני מקווה שתעמודנה במבחן הזמן עד פסח שנה הבאה...... האם אתם עורכים מבצעי ביעור חמץ שכאלה לפסח? ולענין אחר..... בשישי בערב , צפיתי בכתבה ששודרה בערוץ 10 על טלי פחימה. הבחורה הזו שתוייגה בלקסיקון הקולקטיבי כלא נורמלית ועוד סופרלטיבים שמחמת הצניעות לא אחזור עליהם , מדהימה אותי בכל פעם מחדש . כמה רחוק יכול בן אדם להגיע , וכמה אומץ צריך להיות לה במקום בו היא נמצאת עם כל הקשיים ,החרם והנידוי של רוב החברה הישראלית . הדרך בה היא בחרה להביע את דעותיה לא מקובלת עלי , חבירה למחבל וסיוע לאוייב עד כדי בגידה . אך יש מי שקורא לה לוחמת לזכויות האדם, וקושר לה זרי תהילה, כדוגמת אהרן שבתאי שחיבר לה שיר - בין האינקוויזיטורים והכתבים שנלושו מעיסה אפורה של נייר מוג לב, את דומה לנרקיס שחור, ז'אן דארק שלי! לא באזיקי השב"כ, ברתוקות זרועותיי הייתי נושא אותך למלון במדבר. שעה היה לוקח להביא לך לשם טמפון או קולה ובערב משקפינו היו נוקשים כשהייתי מנשק את ה-W הרך של שפתך העליונה. ואני שאלתי עצמי בסוף הכתבה , האם המחיר שהיא משלמת שווה ? האם בעולם שלנו יש מקום להקרבה בעבור רעיון ? אשמח לשמוע דעתכם המשך יום נעים

לחברות הקבועות אין חיבוקים ../images/Emo10.gif

לא ירשתי את גן הנקיונות הכפייתים לפסח. ירשתי מתקפות שאינן קשורות לתאריכים ומגיעות מעד כאן.... פחות מאמינה בהחלטות יותר מאמינה בלהבין את הצורך הפנימי.
לא ראיתי את הכתבה על טלי פחימה כולנו מקריבים את עצמנו למען רעיון: בגידול הילדים.. בישיבה בארץ למרות ולמרות..שההקרבה באה כערך שחשוב לנו למרות הקשיים אנחנו נאמנים ומתנהלים בהתאם. געגעתי

לקבועות שלוחים נשקוקים ../images/Emo25.gif

מה ההבדל ? אצל האחת פסח הוא התמרור או המועד , ובמחשבה שניה אני בעד תאריך קולקטיבי המאפשר לי אחווה עם נשמותי התאומות ושותפות לשריטה , הזדמנות לקטר ולהשוות השגים והתכווצויות בחלקי הגוף השונים כתוצאה מהמאמץ בבחינת צרת רבות נחמתי האישית. ואצל השניה המתקפה מגיעה אחרי שערימות הבלאגן משבשות אורח חיים תקין . כך או כך קראתי שגם אצל הגויים מקבלים התקף דומה לפני פרוץ האביב, ללמדך שלא אלמן ישראל. לגבי טלי פחימה , חבל שלא ראית את הכתבה יש הבדל בין הקרבה מתוך אידיאל לאומי ואמונה ברעיון מסויים לבין הקרבה הנעשית מתוך בחירה. במקום הלא שפוי בו אנו חיים ,כמעט כולנו איבדנו מזמן רגישות בכל מה שנוגע לצד הפלשתיני , וככל שעוברות השנים הקרע נעשה גדול ועמוק יותר ויותר. היא ניסתה ומנסה להבהיר לנו שמאחורי שגרת הכיבוש שהתרגלנו והשלמנו איתה כבר ארבעים שנה נמצאים בעצם אנשים כמוני וכמוך.

../images/Emo26.gifבואו לבער את החמץ ולמסור דברים אצלנו!

"אביב הגיע פסח בא" המועצה הלאומית להתנדבות בישראל מארגנת: פרויקט התנדבות ענק לפסח במסגרת הפרויקט: • מתן סיוע לעמותות/מוסדות לאוכלוסיה בסיכון/משפחות - לחג פסח. • גיוס מתנדבים לחלוקה/איסוף מזון לפסח. • מתנדבים ואנשי מקצוע להעברת סדנאות וקייטנות לילדים בסיכון במוסדות. • סטודנטים מתנדבים ומאמצים ניצולי שואה ברחבי הארץ. • גיוס תרומות מזון לטובות עמותות/מוסדות ומשפחות במצוקה. • משפחות מארחות משפחות נזקקות ובודדים לארוחת ליל סדר.
לפרטים נוספים והצטרפות לפרויקט כנסו לקישור המצורף השלתי מעליי את בגדי החורף,פתחתי את הארון הוצאתי את בגדי האביב, מעט דקים ומעט חמימים שנוחים לימים חמים וקרים, את בגדי החורף העלתי למדפים העליונים על מנת שיהיה יותר מקום בארון ויהיו פחות נגישים. מי מאיתנו לא עושה את התהליך הזה בחילופי עונות, מכין בגדים, שמיכות, מצעים וכל מה שצריך, אבל יש אנשים שאין להם אין להם בגדים אין להם שמיכות אין להם בגדים יפים ליומיום ולחגים, ופה אני קוראת לכם חברים אביב ופסח זה זמן להתחלה חדשה! זמן לרוקן את המדפים מכל מה שלא צריכים להוציא את השמיכות, המעילים, המטריות, המצעים ובגדי החורף הקיץ והאביב הקטנים שלא נלבשים לרוקן את ארונות המטבח ממצרכים שלא משתמשים, מטרנות, טיטולים קטנים, מזון יבש שלא זקוקים לו ולהעביר אותם למען משפחות נזקקות, ילדים במוסדות, נשים במעוני נשים מוכות ולמען כל מי שצריך. מזמינה אתכם לפתוח את הלב ולהושיט את היד למען אלו שידם אינה משגת. כל מי שרוצה למסור תרומות בגדים, מצעים, שמיכות , ספרים ומשחקים מוזמן להכנס אלינו לפורום ולפרסם ולתרום לטובת משפחות נזקקות, מוסדות לאוכלוסיה בסיכון. זכרו... שבזמן שהדברים מונחים להם המון זמן בארון ללא שימוש יש אנשים שאין להם מה ללבוש... "כי אחרי ככלות הכל והתמונה מישהו יכול לשאול בלי כוונה מתי בפעם האחרונה עשית משהו בשביל מישהו..." (יזהר אשדות)

פנויה להצעות../images/Emo101.gif

אם תצטרכי סיוע בארגון ליל הסדר , בשול וכיוצ"ב אגיע בשמחה! כל האינוונטר שהוצא אתמול ושלשום יעשה דרכו למעון לנשים תודה על כל מאמציך

למעלה