בוקר טוב שבת ראשונה בלי הבן

בוקר טוב שבת ראשונה בלי הבן ../images/Emo5.gif

עד יום שישי בבוקר עוד היתה לי תקווה שאולי כן יגיע לשבת אפילו שידענו שזו שבת סגורה. ארנון מדווח שטוב לא מאד, חילקו אותם לצוותים ויש לו צוות מקסים לדבריו. לא קיבל בדיוק מה שביקש, הגיש ערעור ונאמר לו שכנראה לאחר החודשיים הראשונים יעבירו אותו למה שביקש, אבל הוא אומר שכבר לא בטוח שהוא רוצה לעבור, כי מאד טוב לו עם הצוות שלו, הוא נשמע ממש טוב, מצב רוח טוב וכמובן שאנחנו הרבה יותר רגועים רק מאד מאד מאד מתגעגעים. מדאיג מה שסיפר על מקום אחזקת הקו לאחר הטירונות. לא יודעת אם מותר לפרסם כאן את המקום ? מחכים בקוצר רוח לשישי הקרוב ומכבר מתכננת מה אני אכין לו לשבת הקרובה. יום נעים ושבוע טוב

oshiko

New member
שבוע הבא ב"הרכב מלא"

אצלנו בבית קוראים לזה "הרכב חסר", כששבת מתנהלת עם חלק מהמשפחה, ו"הרכב מלא" כשסוף-סוף כולם נמצאים ביחד. בדרך-כלל כשהבן חוזר לשבת אני מבקש מהשאר (במקרה שלנו מדובר באחיות שלו) שלא "יבריזו", כדי שתהיה שבת בהרכב מלא. אז מה שטוב שיש לכם למה לצפות לסוף השבוע הזה, ההולך ומתקרב. לגבי הקו - לפרסם מיקום יחידות זו בעיה. מה שכן, לטובת אלה שלא כל כך בקיאים בתותחנים, מעניין איך מתנהל השיבוץ הפנימי; מהן האפשרויות המוצעות מבחינת יחידות ותפקידים, איך ומתי קובעים את זה; מהי היחידה שהוא ביקש, איך זה מתבטא בצוותים שאת מתארת וכו'. זו אינפורמציה שתעזור למחזורי הגיוס הבאים. בכל אופן, בשורה התחתונה, טוב לשמוע שטוב לו; הלוואי על כולם, ושגם ההמשך יהיה מוצלח.

בוקר טוב אושיקו

אכן הרכב חסר ומורגש טוב באוויר. אפילו האח הקטן הרגיש בחסרון ולמה ? "אמא אין לי עם מי לריב, משעמם", ככה זה עם אחים. אני לא יודעת בדיוק על כל היחידות אבל המיונים נעשים בשבוע הראשון, אני יודעת שיש M.L.R.S (לא יודעת בדיוק מה זה), מ"ט (משנה טכני) סיירת "מיתר" וד"חפזים (דוחפי פגזים). הבן ביקש מ"ט, נאמר לו בסוף המיונים שהוא לא התקבל והובטח לו בירור בעניין. וכאמור כרגע לא בטוח כל כל שרוצה לעבור, טוב לו מאד היכן שהוא. חשוב לו יותר להשקיע ולהצטיין על מנת להגיע לקורס מפקדים. מחזיקה לו אצבעות, זה מתאים לאישיות שלו. בהצלחה לכולם

סמדר בנ

New member
יופי זהוא מרוצה

בסופו של עניין, הרבה מהרצייה בצבא תלויה עם מי אתה נמצא ומי מפקדיך. דחפ"זים זה שם כולל לתותחנים ה"רגילים" שמשתמשים בפגזים (בניגוד למשל לMLRS שמשתמשים ברקטות). אם הוא היה טוב סיכוייו גבוהים להגיע לקורס מפקדים - אם כי תכיני אותו שייתכן ולא יצא במחזור הראשון. אבל עוד חזון למועד - יש לו עוד דרך ארוכה בטירונות...

תודה, באמת הכי חשוב לי שהוא

מרוצה ואנחנו רגועים. לגבי קורס מפקדים הוא מודע לזה שיתכן ולא יצא מחזור ראשון אבל הוא חדור מוטבציה גבוהה וזה מאד חשוב לו אז אני מקווה שיצליח.

סמדר בנ

New member
יופי, הוא בדרך הנכונה ../images/Emo45.gif

הבת שלי גם רצתה לצאת לקורס מפקדים, ויצאה במחזור השני. אני חושבת שזה תרם לה המון.

תודה, אחרי כמה זמן זה מחזור שני ?

וסליחה על השאלה, מה זה בדיוק קורס מפקדים, זה לא קורס קצינים עדיין, נכון ?

סמדר בנ

New member
בתותחנים זה לא נקרא מכ"ים

זה נקרא מפקדים. בכל מקרה בד"כ כשאומרים מכ"ים מתכוונים למפקדי כתה בטירונות - כאן הכוונה למפקדים בשטח.

סמדר בנ

New member
ואגב

ראשי תיבות של מ"כ - מפקד כתה מש"ק - מפקד שאינו קצין (וזה בדרך כלל לא תפקיד באמת פיקודי למרות שמו.. כמו מש"קית ת"ש וכד')

The Blue Fairy

New member
אופס, התבלבלתי בין המ"כ למש"ק

(הכוונה שלי הייתה כמובן למפקד כיתה
) והושכלתי, תודה :)

סמדר בנ

New member
אז ככה

ההיררכיה בגדודים בנויה כך - יש את הלוחמים (אלו שמסימים טירונות קרבית) - לכל לוחם יש תפקיד בגדוד שאליו הוא מוכשר במהלך הטירונות. לכל כמה לוחמים, 5-6 , יש מפקד, שסיים קורס מפקדים. אלו ביחד מהווים צוות. לכל כמה צוותים יש קצין והם מהווים פלגה. שלוש פלגות מהוות סוללה (בחי"ר למשל זה דומה רק שזה נקרא בהתאמה - כתה - מחלקה ופלוגה). כמובן הסברתי את זה מאוד בכלליות (וזה גם לא מידע מסווג...). נדמה לי שיש קורס מפקדים כל 4 חודשים - כלומר המחזור הראשון שבנך יוכל לצאת אליו יהיה כ-4 חודשים לאחר שיגיע לגדוד שלו, והמחזור השני כארבעה חודשים אחריו. קורס מפקדים הוא קורס קשה וגם מתקיים בשיבטה. לקורס קצינים ניתן לצאת רק לאחר קורס מפקדים (הכוונה לקצינים לוחמים) - יש כאלו שיוצאים מייד אחרי קורס מפקדים ויש כאלו שמשרתים עוד כמה חודשים בגדוד ורק אז יוצאים. במהלך קורס מפקדים שולחים את אלו המעונינים ומתאימים למבד"קים. יש אגב לוחמים שלא יוצאים לשום קורס במהלך השירות (מבחירה או שאינם מתאימים) ויש כאלו שבמקום קורס מפקדים יוצאים לקורס חובשים קרביים או לקורס האמרים ומשתלבים בגדוד באחד מהתפקידים האלו.

thedin75

New member
הצטרפתי אליכם יחד נחזק ונתחזק

ובכן גם אני פה, היום בני התגייס בשעה טובה, מחכים לטלפון לשמוע שהכל בסדר.ויותר מחכה לרגע שיסיים טירונות מישהוא יודע לאן נשלחו החברה שהתגייסו היום ה-10 לחודש האם לצפון או לדרום אשמח לתשובתכם

oshiko

New member
../images/Emo24.gifברוך בואך בצל קורתנו ...

שיהיה בהצלחה. עד כמה שביררתי 10/4 זה או מאותרי מודיעין או קד"צ טכני חיל-אויר. לגבי מודיעין הטירונות במרכז הארץ. לגבי קד"צ זה יכול להיות באחד מבסיסי הטירונות הכלל-צה"ליים - יש בצפון ויש בדרום. הכי מנוסה כרגע בענייני מודיעין זה אלינב שיש לו בן באחד המסלולים, אבל כיון שזה מודיעין הוא בטח יוכל יותר לשתוק מלהגיד ... לגבי חיל-אויר יש כאן כמה שמשרתים/משרתות, וכמה שבקרוב. יש שרשור היכרות (מס' 2) בהודעה למטה, אם אתה מעוניין תוכל לתת לנו כמה פרטים שיעזרו.

thedin75

New member
תודה

זהו הוא התקשר הכל בסדר החברה איכותיים כולם מודיעין , נמצאים בזיקים מחכים שיגע יום שישי, בדרך כללל השבוע רץ השבוע הזה זוחל...

רוני61

New member
מזדהה לחלוטין עם הרגשת הריקנות

מהעדר הילד בבית, לא נתנו לו לצאת לטקס חלוקת תעודות בגרות (לקחתי לו את התעודה). סיפר שיצאו עכשיו שבועיים רצוף, שישי הקרוב וגם לפסח. הבן מספר גם כן שטוב לו מאוד, לא קיבל שום תפקיד מיוחד רק חלק מצוות. הוא אוהב את הצוות שלו ואומר שהחברה נהדרים. העבירו אותו מהגדוד שהיה בו בשבוע הראשון לגדוד אחר. הסך הכל הוא מרוצה אז גם אני ישנה בשקט יחסי. שימשיך כך ושלא יתפתה לעשן

סמדר בנ

New member
יופי

הוא עבר לגדוד אחר כי הוא התמיין, ועכשיו הוא אמור להיות מוצב בסוללה שמשויכת לגדוד שבו הוא ישרת במהלך השירות שלו. החלוקה בשבוע הראשון (למעט בנות) היא זמנית עד המיון. ואם הוא מרוצה מהחברה זה נהדר כי הוא ישרת איתם גם הלאה.

אימשל2

New member
אי אפשר להאמין כמה מהר מתרגלים

למרות שתמיד השולחן נראה ריק יותר כשהם לא בבית, עם הזמן זה נעשה קל יותר. גם אצלנו, כמו אצל אושיקו, משתדלים שבשבת שהחייל מגיע הביתה לא תהיה נפקדות ונשב ליד שולחן מלא. אני כבר מתחילה לדמיין, איך יהיה בלי שני הבנים ליד השולחן. אבל, אז אני קולטת, שאין מנוס מלהגיע לשלב בו השולחן המשפחתי מתרוקן. זה יקרה בשלב כזה או אחר.

למעלה