בוקר טוב שבת שלום וחג שמח.

yaely2

New member
מנהל
בוקר טוב שבת שלום וחג שמח.

יש לי יום יום חג..
כך אמרו הגששים, אז חג שמח.

אתמול כתבתי לכם שאני כחגבה בעיני הבנקים והאמת שזה נכון. ניסיתי להזהיר
את מי שקורא כאן, שכרטיס האשראי בחו"ל הוא בערבון מוגבל. בין אם אבד, בין אם השתבש בקניה באמצעותו ובין אם השתבש במשיכה.
הבנקים טוענים שאינם אחראים, הם גם אמרו זאת בטלפון לחברים שלי שהיו בארץ ולי כשהייתי בחו"ל.
אני... לא יכולתי להשתמש במוניות, לא בתחבורה מכול סוג שהוא . היו לי בארנק שלושים סנטים בלבד. לא יכולתי להשתמש בשום תחבורה ציבורית כולל מונית. לא הייתה ולא יכולה להיות כאן בשום אופן טענה שלא היה כסף בחשבון
כי דבר ראשון כן היה כסף ודבר שני עובדה שבמשיכה של מנהל המלון אישרו גיהוץ של 400 יורו.
עורך דין שהוא מכר טוב אמר לי "עזבי אותם חבל על המאמץ"
כך זה צריך להיות? הם גובים כסף עבור השירות וכשהתקלה אצלם מסירים ידם מן העניין. ועורך דין מנוסה אומר לי "עזבי," כי הוא רואה את תוצאה שבין החגב לאריה. "הצדק ממש מתדפק בדלת."

אדזה 900

New member
יעלי

עצוב לשמוע עד כמה האזרח הקטן נופל בין הכסאות ואין מושיע,האם ניסית לפנות לתוכניות החסכון של הטלויזיה ,לפעמים הם מצליחים כאשר גם אנשי מקצוע לא מצליחים.

yaely2

New member
מנהל
אדזה יקרה,

אין לי בעצם מה לבקש מהם חוץ מפיצוי אולי על הרשלנות שלהם.

אנ מאמצת את מה שאמר עורך הדין. אני יודעת שהוא צודק. רציתי רק להזהיר את האחרים,

תודה לך אדזה

שי1951

Member
שבת שלום

לכל אוהבי היידיש (יש שכותבים אידיש)
סדרת פתגמים חכמים וגם מצחיקים - כולל תרגום לעברית.
בקובץ המצורף (חכמת האידיש)

הערה חשובה!!
(לצורך פתיחת הקובץ בקלות, מומלץ לגלוש באתר תפוז,
עם דפדפני האינטרנט: פיירפוקס או אינטרנט אקספלורר)

yaely2

New member
מנהל
נהדר שי, כמה חוכמת חיים יש שם

שי, שוב תודה. נהנית מכול הסדרות הישנות והטובות. אני רואה אותם בתשלומים.

זה ממש נוח ומצחיק.

טובי1952

New member
גם לי קרה מקרה דומה

שבת שלום כולם, יעלי,
לפני עשר שנים הייתי בפראג עם המשפחה. הם רצו לעלות למוזיאון ולי לא היה חשק. ישבתי על ספסל בשדרה לנוח. ישבה שם אישה צעירה והתחלנו לדבר. סיפרה שהיא פקידת קבלה במלון. במשך השיחה סיפרה שיש לה בעייה בללדת ילדים היא בטיפול בהונגריה. המלצתי לה לבוא אלינו לישראל. היא לוותה אותי לחשמלית, כי קבענו המשפחה להיפגש במלון. עליתי לחשמלית ואין לי ארנק. פחדתי שיבוא מבקר ואין עליי כרטיס. היה לי מזל לא עלה. במלון צלצלנו לארץ. אז היה לי ישראכרט. והם נתנו לנו כתובת של חנות. סתם חנות אולי של מכשירי כתיבה, לאחר יום וחצי הגיע כרטיס חדש. והמשכנו כרגיל. לא רוצה לעשות פרסומת אבל זה היה ישראכרט של בנק הפועלים.
אני חושבת שמי שנוסע לחו"ל צריך לקחת 2 כרטיסי אשראי. זה לא עולה כסף ומוסיף לבטיחות וגם מונע אי נעימויות כמו שקרה לך..

tamarsharoni

New member
טובי , אני תמיד לוקחת ני כרטיסים .

מסטרארד ואמריקן אקספרס , רק לשם הבטחון .אני ממש לא קניינית גדולה , אדרבא , על עצמי ממש קמצנית . אבל ב10 שנים האחרונות ,נוסעת פעם בשנה לדרום אפריקה לבקר את ביתי ומשפחתה שגרים שם .כשאנו הולכם לסופר או לקצביה הכשרה , אני משלמת על הקניות של המזון . המצרכים שם מאד יקרים למקומיים , אבל לישראלים זה יוצא הרבה יותר זול .אם היא קונה ב2000 ראנד , לי זה יוצא קרוב ל500 ש"ח שזה בהחלט סביר לקניה שבועית עם כל ההשלמות . אז במקום לשלם לרמי לוי , אני משלמת ל סופר שם , נותן לי הרגשה יותר טובה, ומרשה לעצמי לפנק קצת את הנכדים בתוספות שלא ברשימה . עם כל זאת עוד לא קרה לי שהכרטיסים לא עבדו , אבל מה שבטוח בטוח , שיהיו שנים .

yaely2

New member
מנהל
את עושה בחכמה תמר

שלום לכולם,

השאלה כמה מרוויחים שם בחודש ממוצע בראנדים? רק כך אפשר לקבל מושג אם זה יקר למקומיים או לא.

הייתי בנורבגיה. המחירים שם היו בשבילי בשמים. דיברתי עם אישה בסופר, כיכר לחם פשוט עלה 18 שקלים בשבילי, נסיעה של 2 תחנות באוטובוס 21 שקל איך אתם מסתדרים? שאלתי את האישה והיא השיבה "המשכורות שלנו גבוהות" אגב המטבע שם הוא כתר נורווגי.

tamarsharoni

New member
קשה מאד להגיד מה המשכורת .

יש כל מיני רמות . עוזרות הבית בתחתית הרשימה .השחורים מקבלים הרבה פחות מלבנים . בכל סיטואציה המשכורות של האדם הממוצע אינה מגיע לפי 3,5 עד פי ארבע . אני קונה שם חולצות ב80 ראנד שזה כמו 20/25 ש"ח, שווה לי .נעלים , קניתי שני זוגות האחד ב250 ראנד והשני ב750 ראנד .

משתפרת

New member
לגבי כרטיס האשראי

לא רק החברה בישראל אחראית, אלא גם המכשירים המקומיים. יש כספומטים מקומיים שלא מקבלים חלק מהכרטיסים הבינלאומיים.
אגב, לגבי ויזה שמעתי מספר פעמים סיפורים על בעיות לא רק בכספומטים אלא גם בחנויות. ויזה של חבר שלנו לא עברה בחנות, בעוד המאסטרכארד שלו עבר. לנו דווקא היתה בעיה עם המאסטר במסעדה של מלון, אבל בדלפק הקבלה של אותו מלון אותו מאסטר עבר. שמעתי על יותר מקומות שמקשים על ויזה בינלאומית מאשר על מאסטרקארד, והבעיה היא של הספק המקומי ולא של המנפיק הישראלי.

למעלה