בוקר טוב - שבת.

נועםבת11

New member
בוקר טוב - שבת.

בוקר טוב, אמנם מאוד מוקדם אך מאיר הבוקר. רציתי לספר לכם שאתמול היינו באיקא, וכשחזרנו הביתה לא יכולתי לזוז, הליכה, ועמידה ממושכת גורמים לי לכאבים עזים ברגליים, והתיסכול הוא רב מכיוון שפעם יכולתי ללכת יותר מבלי לסבול, היום נמנעת מהרבה הליכות טיולים כי לאחר מכן חוזרת מאוד עייפה וכואבת. יודעים על מה אני מדברת? רציתי לשתף אתכם. שתיהיה לכולנו שבת נפלאה וחמימה.

בוקר טוב ושבת שלום נועם,

בהחלט יודעת על מה את מדברת... בצעירותי חרשתי את ת"א לאורך ולרוחב, צעדתי חופשי, עם תרמיל על הגב במעברים מצומת לצומת כשנסעתי בטרמפים, (למשל, כשהורידו אותי על כביש איילון במחלף שפירים בחזרה מירושלים, צעדתי בשעות כמו: 03:00/04:00 עד לבית דגן שם תפסתי עוד טרמפ הביתה) טיילתי חופשי מצומת בית דגן לראשון או בין ראשל"צ לנס ציונה, נהגתי לטייל בקלילות מחוף ראשל"צ לחוף בת ים ובחזרה. עשיתי את זה עם יהונתן לפני שנה - בקושי הצלחתי לחזור, ולקח לי כמה ימים לחזור להיות מסוגלת ללכת, השתתפתי בצעדות, ועוד... הליכה הייתה משהו שמאוד אהבתי לעשות והיום אני בקושי הולכת בתוך הבית. משהו מרגיע אחרי מאמץ
אמבטיה חמה לרגליים, אפשר עם מלחי אמבט, או שמנים מרגיעים, או סתם עם סבון עשיר בלחות ולמרוח אח"כ קרם תוך כדי עיסוי כף הרגל. כמובן שאם יש מי שיפנק אותך בעיסוי שכזה - זה בריא גם לנפש
ואפשר גם אמבטיה לכל הגוף - לטבול את כולך, להניח את הראש לאחור ולעצום את העיניים, נותנת לגוף להתמכר לחום המים. מוסיקה מרגיעה, קטורת, שמנים, ואפילו נרות. אנשים חושבים רומנטי אני אומרת - אהבו את עצמכם מספיק כדי להתרגע. אחרי האמבטיה, למרוח את עצמך בקרם נעים, כולל עיסוי טוב של כפות הרגליים. גם כאן, אם יש מי שימרח עליך את הקרם, ויוסיף אולי עיסוי טוב (נעים) של הכתפיים, ועוד אחד של כפות הרגליים, עקב אכילב והשוק את בגן עדן במקום בגהינום. מה דעתך?

נועםבת11

New member
הי נאווה יקרה,

את כאילו מספרת לי על עצמי גם אני הייתי חסידת הטיולים, והצעדות למיניהם מסלולי טיולים בסיני, ברמת הגולן בכל רחבי הארץ, היו ענין של מה בכך אך היום דברים פשוטים כמו ללכת לעשות קניות בכל המרכולים הגדולים גורמים לי לסבל רב.כשבנותי מבקשות ממני ליסוע איתם לקניונים ולהסתובב אני מגיעה לפעמים על ארבע הביתה ואני לא צוחקת . אך גם רופאת המשפחה שלי וגם שמעתי את פרופ' קראסו מדברים על כך שבפיברו' כן כדאי ללכת,ולצעוד אמנם בהדרגה אך אני די נמנעת ניסיתי גם התעמלות בריאותית פלדנקרייז ולא הרגשתי טוב מכיוון שהכל נעשה בשכיבה מצד לצד ולהתהפך מצד לצד וזה גורם לי לכאבים ולכן הפסקתי.הכאבים שלי הם לא בכפות הרגליים אלא יותר ממוקדים באזור הירכיים ולאורך כל הרגל. תודה לך על העצות לגבי אמבטיות חמות ועושה זאת לפעמים כן עם נרות מאוד אוהבת, וקטורת, ומבערים, בכלל נרות ומבערים זה ענין יומיומי אצלי מאוד אוהבת להדליק נרות ריחניים וניל, קינמון, קוקוס וכו'. זה נותן הרגשה טובה , וכמבון מוסיקה מרגיעה. תודה לך על הכל. והמשך יום נעים.

ornelia

New member
הי נועם ולכולם

בחול מועד הייתי שם באיקא גם לי היה די קשה להסתובב. (יותר מזה גם קשה וגם די אכזב אותי ההצע שהיה שם). כנראה שאנו אמורות לחיות וללמוד עם מה שיש לנו.

למעלה