בוקר טוב שמחתי מאוד למצוא את הפורום שלכם

mir284

New member
בוקר טוב שמחתי מאוד למצוא את הפורום שלכם

מאוד נעים וטעים אצלכם במטבח מחפשת מתכון לתחתיות ארטישוק ממולאות וכמו כן מתכון לעוגת גבינה תודה
מירי
 

יוכי68

New member
ברוכה הבאה ובאמת נעים אצלנו../images/Emo140.gif הגדילי תמונה

מתכון לתחתיות ארטישוק ממולאות/יוכי שקית של תחתיות ארטישוק קפוא או טרי כמובן יותר טעים כ 1/2 ק"ג בשר בקר טחון 1 בצל קצוץ חופן כוסברה חופן פטרוזיליה - אני משתמשת ביבש - הכי נוח 2 כפות מים 2 כפות שמן מלח, פלפל שחור, כמון, כורכום, פפריקה מתוקה,מעט קינמון ואגוז מוסקט מערבבים הכל עד ליצירת עיסה נעימה ...ממלאים את תחתיות הארטישוק בכדור יפה של בשר מתובל מצפים את הבשר בפירורי לחם.......או בקמח. בסיר רחב מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים לתוכו את תחתיות הארטישוק כשהבשר כלפי מטה לטיגון קל...הופכים את התחתיות מוסיפים תבלינים: מלח, פלפל שחור, כורכום, פפריקה מתוקה, מעט כמון וכף של רסק עגבניות...לטגן את התבלינים עוד כמה שניות ולהוסיף מים עד גובה התחתיות.......להנמיך להבה ולבשל עד לאידוי הנוזלים....בהצלחה!
 

mir284

New member
תודה על המענה המהיר המתכון נראה ממש טעים

מקווה לנסות אותו היום מירי
 

יוכי68

New member
עוגת גבינה פירורים מעולה ומאוד קלה

עוגת גבינה פירורים/יוכי לבצק: 1 חב' מרגרינה/חמאה 200 גרם חתוכה לקוביות 2 ביצים שלמות 1/2 כוס סוכר מעט תמצית וניל 2 כוסות קמח תופח ליצור בצק פריך מכל החומרים הנ"ל – לישה מרובה פוגמת. לקרר מעט לפני השימוש. לחלק את הבצק לשני חלקים: לצפות תחתית של תבנית בקוטר 28 בבצק (שכבה לא עבה – הבצק תופח) ולשטח את החלק השני בתבנית של התנור על נייר אפייה. יש לאפות את שני החלקים בתנור חם 180 מעלות עד להשחמה – כרבע שעה בערך. את החלק האפוי בתבנית התנור יש לפורר לפירורים. מלית גבינה: 500 גר' גבינה לבנה/ אפשר פחות 1 שמנת חמוצה גדולה/2 קטנות 3-4 כפות גדושות פודינג וניל 1/2-3/4 כוס סוכר מעט תמצית וניל כוס חלב לערבב היטב את כל החומרים 0מתקבלת בלילה נוזלית)– לצקת על שכבת הבצק האפוי ומעל לפזר בכמות נדיבה – פירורים. לצנן למס' שעות במקרר – נחתך יפה וטעים מאוד.
 

יוכי68

New member
עוגת גבינה טעימה נוספת וקלה

עוגת גבינה בשלוש שכבות - קיבלתי את המתכון מחברה בשם ורד. העוגה מתאימה לתבנית חד פעמית מלבנית - גודל בינוני / תבנית עגולה 26 חומרים: 4 ביצים 1 כוס סוכר 1 כוס קמח תופח/קמח+אפיה 1 כף שמן 1/4 כוס מים 1 סוכר וניל מילוי: 1 שמנת חמוצה 2 גבינה לבנה (500 גר') 1 ביצה 3/4 כוס סוכר קליפת לימון/תפוז לערבב היטב את כל חומרי המילוי. אופן ההכנה: להקציף 4 חלבונים להוסיף בהדרגה סוכר + וניל+ שמן+ חלמונים + מים ולבסוף את הקמח בהדרגה - טורט. לשמן תבנית ולצקת כ 1/2 מהבלילה ולאפות בחום בינוני כ- 10 -15 דקות עד הזהבה חלקית. לשפוך כ 1/4 מהבלילה לתוך המילוי שערבבנו ולבחוש היטב...לאחר שהתחתית נאפתה חלקית מוציאים ושופכים את המילוי על התחתית. מעל המילוי שופכים את הבלילה שנותרה. אופים בחום נמוך כ שעה - לא להוציא את העוגה מיד לאחר סיום האפייה - להשאיר בתנור מעט פתוח כ 1/2 שעה לאחר האפייה. העוגה יוצאת רכה וטעימה משהו משהו - מ ו מ ל ץ.
 
ברוכה הבאה מירי ../images/Emo24.gif

אני בטוח שמהר מאוד יכנסו לכאן חכמים ממני ועזרו לך
מקווה שתשארי כאן איתנו
 

יוכי68

New member
וכי חוכמה לא ניתנה למנהלים????? מה עם

המתכונים שלכם????? תמונות???? מה קורה פה?
.............יום טוב
 

יוכי68

New member
ואפרופו סדר..ראיתי שיש שני שרשורים

ואתה כנראה מתכנן שרשור נוסף........קדימה שיתמלא כבררררר.........
 

mir284

New member
לאור קבלת הפנים נראה לי שאשאר בסביבה יוכי

תודה לך על המתכונים אשמח גם למתכון לעוגת גבינה ללא בצק סליחה על הטירחה
 

יוכי68

New member
עוגת גבינה נפלאה ללא בסיס

עוגת גבינה - המתכון לקוח מזכרוני ומקורו בספר עוגת השבוע של פסקל רובין לחמם תנור לטמפ' של 200 מעלות 5 חלבונים 1/2 כוס סוכר להקציף חלבונים בקערה, להוסיף סוכר בזרם דק וליצור קצף יציב. בקערה נוספת: 2 קופסאות גבינה של 250 גר' במקור 3 קופסאות 1 שמנת חמוצה 1/2 כוס סוכר 5 חלמונים גרידת לימון 2 כפות של קמח לערבב את כל החומרים וליצור בלילה אחידה. להוסיף את הקצף בתנועות קיפול עדינות לתוך בלילת הגבינה. לשפוך את הבלילה לתבנית עגולה 26/28 או תבנית חד פעמית בינונית מרובעת - לשמן לפני. לאפות בחום גבוה כ- 10 דקות ולאחר מכן להנמיך ל 120 מעלות בערך למשך כשעה. לא כדאי להוציא את העוגה מיד לאחר סיום האפייה אלא להשאירה בתנור עד לצינונה. להוציא ולצפות בקרם כלשהו: שמנת מתוקה + פודינג וניל וסוכר ומעל אוכמניות/ג'לי פירות /ללא ציפוי. העוגה נימוחה וטעימה מאוד. בהצלחה - יוכי
 

mir284

New member
שוב תודה על כל המתכונים עוד שאלה אחת מה לעשות

כדי שעוגת הגבינה לא תיפול אחרי האפייה?
 

הרברונן

New member
פשוט לקרר את העוגה בתוך

התנור המכובה ללא פתיחת דלת התנור כל טוב, רונן
 

יוכי68

New member
בדיוק כמו שהרברונן אמר אבל שתדעי שכל

עוגת גבינה "נופלת" קצת אחרי האפייה.
 
למעלה