בוקר טוב - ת"א לקראת פתיחה

בוקר טוב - ת"א לקראת פתיחה

http://www.bizportal.co.il/shukhahon/biznews02.shtml?mid=207665 הבורסה בתל אביב צפויה לפתוח את יום המסחר הרביעי (ד) לשבוע זה בעליות שערים ובהובלת סקטור הטכנולוגיה בעוד המשקיעים ישאבו אופטימיות מתוצאות ענקית השבבים אינטל ומהמסחר בחוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט המצביע, בשעה זו, על עליות של כ-1% בפתיחת המסחר. אתמול, הבורסה של תל-אביב סגרה עוד יום בצד הירוק, במקביל לאווירה החיובית שפקדה את שוקי חו"ל. עם זאת, המשקיעים לא התרגשו במיוחד מהדוחות הכספיים שפרסם גולדמן זאקס לקראת סיום המסחר, למרות שהם היו טובים בהרבה מהציפיות המוקדמות. בסופו של יום מדד ת"א 25 התקדם ב-0.8% ות"א 75 זינק ב-3.1% . _________________________________________________________________ הנ"ל אינו בעל רשיון לייעוץ. האמור אינו מהווה ייעוץ, הזמנה, המלצה לביצוע עסקאות בסחורות ו/או ניירות ערך. קבוצת אקסלנס נשואה מנפיקה ומנהלת תעודות סל מסדרת קסם. הקבוצה, דירקטורים, עובדים, מנהלים, וחברות קשורות לה הנם ו/או עשויים להיות בעלי עניין, למכור, לקנות, להחזיק בני"ע הנזכרים בפורום. כל העושה שימוש במידע המופיע, עושה זאת על אחריותו בלבד.

gkeidar

New member
בוקר אור, פעם ראשונה כאן ועם קצת שאלות...

בין מי למי נסחרות תעודות הסל (בין משקיעים/סוחרים לבין עצמם או בינם לבין המנפיק)? האם לביקוש וההיצע שנוגע לתעודות הסל יש השפעה על מחירן, או ששערן נקבע אך ורק ע''י החישוב שכרוך בנכסים שהתעודה עוקבת אחריהם? האם אני צריך להתיחס למחיר/שער שאני נוקב בו כשאני מגיש הוראת קניה או מכירה של תעודת סל באותה מידה כמו במסחר מניות? כלומר, בהנחה שאני למשל מחזיק בתעודת שורט והמגמה בשוק משתנה (מעלה), האם ברור מאליו שאני צריך (כמו במניות) לנקוב בשער מכירה נמוך משמעותית מהנוכחי כדי לוודא שהאחזקה תמכר בהקדם האפשרי? מודה מראש לך ואחרים על התשובות שאני מחכה להן בכליון עיניים...

ברוך הבא

כמה הסברים: תעודת סל היא נייר ערך הנסחרת כמניה לכל דבר, המחקה מדד ניירות ערך (כגון: מדד ת"א 100) או מחיר סחורה (כגון: מחיר הזהב). התעודה רשומה למסחר בבורסה, ועוקבת אחר מדדים או סחורות המפורסמים בבורסות השונות. המחזיק בתעודות סל, מחזיק בעקיפין בכל מניות המדד עפ"י המשקל המדויק של כל מניה במדד. תעודות הסל ניתנות לקניה ו/או רכישה באותה הצורה בה רוכשים ומוכרים מניה רגילה, באמצעות יועץ ההשקעות בבנק או באמצעות אתרי האינטרנט הייעודיים. לכל תעודת סל יש מחיר הוגן המשקף את התחייבותה לעקוב אחר המדד באופן מלא. המחיר ההוגן משקלל את מחיר המדד בכל רגע נתון וכן את עמלת הניהול אשר גובה מנהל התעודה. (בתעודות סל מסויימות המחיר ההוגן משכלל את שע"ח בין השקל למטבע בו נסחר המדד, ו/או את הדיבידנד הנצבר לתקופה או הריבית הנצברת). להלן דוגמא לחישוב המחיר ההוגן בתעודת סל שאינה מחלקת דיבידנדים (או ריבית): שער סגירה מדד ת"א 75 – 801 מקדם ההמרה של תעודת סל העוקבת אחר מדד ת"א 75: 0.9809 השווי ההוגן של תעודת הסל : 785.70 = 801 X 0.9809 מכאן, מחירה ההוגן של יחידה אחת מתעודת הסל העוקבת אחר מדד ת"א 75 הוא: 78.57 ₪. _________________________________________________________________ הנ"ל אינו בעל רשיון לייעוץ. האמור אינו מהווה ייעוץ, הזמנה, המלצה לביצוע עסקאות בסחורות ו/או ניירות ערך. קבוצת אקסלנס נשואה מנפיקה ומנהלת תעודות סל מסדרת קסם. הקבוצה, דירקטורים, עובדים, מנהלים, וחברות קשורות לה הנם ו/או עשויים להיות בעלי עניין, למכור, לקנות, להחזיק בני"ע הנזכרים בפורום. כל העושה שימוש במידע המופיע, עושה זאת על אחריותו בלבד.

gkeidar

New member
אני מודה לך על תגובתך, אבל-

עדיין לא ברור לי ממנה אם תעודות סל מושפעות ע''י ביקוש והיצע... הרי אם הן עוקבות במדויק ובכל רגע נתון אחרי הנכסים שהן כרוכות בהם, אז המסחר בהן מבחינה רעיונית שונה בתכליתו מזה שבמניות, כיוון שאין לביקוש ולהיצע השפעה על תנודתן... ומכאן, גם לא ברור לי אם כך עדיין, אם הן נסחרות בין הסוחרים בהן בינם לבין עצמם, או בינם לבין המנפיק. הדברים היו מתבהרים לי יותר, היה והיית עונה לשאלותי. הסקירה שנקטת בה שמסבירה באופן כללי את מהותן העקרוני של תעודות סל, לא הבהירה לי את התהיות שהעלתי. אודה לך כאמור (במידה ואתה יכול) אם תתיחס, תתמקד ותענה על שאלותי אחת לאחת, או תפנה אותי למקור שבו אני עשוי למצוא תשובות קונקרטיות יותר. יום/ערב טוב לך

aeonf

New member
אני אענה

המסחר בת"ס נעשה בין קונה מרצון למוכר מרצון כלשהן, שהמנפיק גם הוא סוחר בתעודה. אתה אינך יכול לדעת אם אתה קונה/מוכר מהמנפיק למעשה הוא גם עושה שוק (לא רשמי) בתעודות של עצמו. אם אתה עוקב אחרי תעודה באופן קבוע תוכל כבר לדעת לזהות מי הם הפקודות של המנפיק. ביצעתי כמה סיבובים בחודש האחרון בקסם נדל"ן ומאד ברור שם מי הם הפקודות של המנפיק. כמעט תמיד הBID/ASK יהיה מעל ומתחת (בהתאמה) לשווי ההוגן, כמה מעל וכמה מתחת משתנה מתעודה לתעודה, ממנפיק למנפיק ומושפע גם מיום המסחר ובתנודתיות נכס הבסיס. היו כבר מקרים בתעודות הממונפות שהמנפיק לא יכל לעמוד בביקושים לתעודה ומחירה בבורסה היה רחוק עשרות אחוזים משוויה ההוגן. אי לכך אני ממליץ לך לבדוק לפני שאתה קונה או מוכר ת"ס כלשהי את שוויה ההוגן במחשבונים השונים. מנסיוני האחרון בקסם נדל"ן לדוגמא, הציטוטים מצויינים, התעודה מאד נזילה והמרווחים הוגנים מאד. אבל כמובן שצריך לבדוק כל מקרה לגופו !

למעלה