בוקר טוב

אפרת10511

New member
בוקר טוב

יום שני בשבוע, בוקר בהיר מואר ומאיר הוא הבוקר
הזה.
והבוקר אינני פותחת בשיגרה הרעה שהיא העיסוק בפוליטיקה ובמכת הבחירות. הבוקר מבקשת להביא את ההודעות הנמצאות בשוליים, הנכתבות באותיות קטנות.
ונדמה לרגע כאילו העולם כולו עסוק ועוסק בענייני ביבי וחבורתו
בבחירות ובספירת מנדטים.
בדרום, טבעה תינוקת למוות והיא רק בת 9 חודשים..
.בחיפה,נשרף למוות גבר בן 30.
בתאונה קשה בשרון,נהרגו שני רוכביאופניים מפגיעת רכב.
מאיר וייס,בן 31 התמוטט בביתו בשבעה על בנו בן 5 חודשים שמת יומיים קודם ממוות בעריסה, ובארצות הברית הושחת בית כנסת של קהילת יוצאי אירן והמקרה מתווסף אל חמש תקריות אנטישמיות נגד יהודים...
ואנחנו, בוחשים בקדרה המעלה ריח צחנת בחירות ועיסוק בפוליטיקה.
האם קהו חושינו?
האם איבדנו רגישות ורגש?
האם הביאו אותנו מנהיגנו להיות אדישים לכל שמתרחש אצלנו ולהשתעבד לעיסוק בחסינות, במנדטים, באמירות כאלה ואחרות של כל חכ"ים כאלה ואחרים?
....הבה נשמור על צלילות דעתנו, על טוהר ליבנו. נהיה קשובים לצרכי זולתנו, נכבד נוקיר ונתמוך נחבק ונרעיף אהבה.
שנדע ימים של שמחות בשורות טובות

שי1951

Member
יום טוב ונאה
צהריים נעימים

לא חסרות לנו בעיות במדינה (גם בלי השיגרה הרעה - כפי שכתבת, אפרת),
אך עד שלא יסתיים הבלאגן הפוליטי ולא תוקם ממשלה, כל שהיא - אין סיכוי גדול לטפל ו/או לפתור
אפילו באופן חלקי את שאר הבעיות במערכות הבריאות, הרווחה, התחבורה, החקלאות ועוד ...
בינתיים ישנם אנשים טובים שעוסקים בעזרה לזולת (ואני לא אפרט) ולא שומעים עליהם יותר מידי בכלי התקשורת,
אבל בכל זאת מציינים מידי פעם מתנדבים ועושי מצוות ומעשים טובים, מחמם את הלב.

yaely2

New member
מנהל
לילה טוב

תודה לאפרת ותודה לשי על הכתיבה.

הייתה לי שכנה בשם דורה, היא כבר עברה מן העולם. הייתי צעירה מאוד והיא לימדה אותי הרבה מחוכמת החיים העצום שלה. נזכרתי בה כשקראתי את דברי אפרת.
"דבר עצוב שעבר ואינני יכולה לעזור שיחזור אינני מכניסה לזיכרון.
אני זוכרת שאחותה נסעה לארה"ב עם הילדים כדי לבלות חופשת קיץ עם ההורים שלהן שגרו שם. תוך כדי השהייה שם נפטרה, בארץ דודה שלהן, אחות של אבא שלה. היא לא הודיעה לא לאחותה ולא לאביה שהיו בארה"ב. הייתי בהלם, דורה הסבירה לי שאם תודיע, אביה יבוא בטיסה ללוויה. החופשה של כולם שם תיהרס. במקום ליהנות מהנכדים יכניסו את האבא המבוגר למתח וטלטול.
רק לאחר חודש הודיעה למשפחה על המוות
לפי הדין האבא לא היה צריך לשבת שבעה אלא רק מספר שעות.
"אף אחד כבר לא יכול להחיות את המת, ואבא שלי כול כך נהנה מהנכדים"
אני חושבת שהיא צדקה.

למעלה